Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Antické mince » Padělky antických mincí?

Vykupminci.cz
Numisargo

Padělky antických mincí?

Moderátoři: Misak33, smith, tenzor.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Možná do tohoto fóra vůbec nepatří a je to úplně mimo, ale třeba by to byla změna od rutinního určování mincí podle fotografií a byl bych rád za nějaký názor zkušených sběratelů. Všiml jsem si (např. na aukro), že se tam nabízí velké množství - dle popisu - antických mincí, často za velmi nízké ceny (často desítky korun). Jako laik amatér jsem měl před takovými předměty vždy respekt a myslel jsem si, že patří do muzeí a cenných sbírek. Je možné, že se nabízejí a prodávají skutečně pravé např. římské nebo řecké mince za pár desítek korun? Nebo to mohou být padělky? Ale nezdá se mi, že by si někdo dal práci s výrobou a inzercí falešných předmětů za takovou cenu, navíc na tak maličkém trhu jako je ČR. Dá někdo názor na tento možná naivní dotaz?
Registrovaný uživatel
Je rozdíl mince a torzo mince. Římská říše měla asi 60 miliónů obyvatel. A ti lidé museli něčím platit .....
Registrovaný uživatel
Prý byli doby kdy se na jihu prodávali antický bronzový mince a drobný artefakty na trznicich na kila.
Registrovaný uživatel
To je právě mylná představa o vzácnosti .Římská říše měla desítky milionů obyvatel , ale protože trvala staletí , byly to ve skutečnosti miliardy … A skoro každý z nich v životě něco mincemi zaplatil. Olomouc mám moc rád , kdysi jsem tam pár roků studoval .Nádherné historické město , navíc ležící v úrodné krajině která byla už od pravěku celkem hustě osídlena .Takže když si nastudujete z internetu , nebo muzejních materiálů osídlení doby kamenné na jeho katastru kde se dodnes nachází pole a půjdete se tam podívat na podzim po orbě a deštích , tak určitě za několik hodin při troše štěstí najdete mimo různé kamenné zlomky , střepy a pazourky i celou , broušenou sekerku starou více jak 5000 let . Najdete jí za pár hodin ,tedy za zlomek času , který trval před těmi tisíciletími jejímu tvůrci k její výrobě .Tolik asi o vzácnosti věcí…
Registrovaný uživatel
Děkuji za názory, docela mne uklidnily. Asi za vším hledám vždy něco podezřelého:) Je pravda, že těch mincí musí být tuny a koneckonců Římané byli všude možně (dokonce i v Olomouci máme v Neředíně u hřbitova památník na jejich dočasný tábor, údajně nejsevernější místo jejich pobytu u nás). Před 20 lety jsem studoval v jižní Francii (kde měli Římané několik staletí provincii) a pamatuji, že se tam ty mince prodávaly skutečně na bleších trzích snad váhu a lidé je tam sbírali na polích. Zároveň se omlouvám za zaplevelení tohoto fóra, kam můj dotaz nepatřil. Jsem tu nový a dodatečně jsem zjistil, že je tu přímo samostatné fórum věnované padělkům a také další pro dotazy začátečníků.
Registrovaný uživatel
Jsem taky začátečník a sepsal jsem článek pro začátečníky.
https://www.fler.cz/blog/nejstarsi-recke-mince1-47412

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Antické mince » Padělky antických mincí?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1