Autor |
Příspěvek |
|
|
Administrátor
|
Rozdílnost je natolik fatální, že je zde otázka na FA. Horní obrázek je podpis Karáska z F 8/2006 - dolní uvedená aukce Jeden podpis je dle mého názoru padělek Obrázky:
|
|
|
Moderátor
|
Hodím sem aspoň obrázek.
|
|
|
Moderátor
|
Nejde mi vložit, píše mi to chybu - nedovolený formát a je to JPG?
|
|
|
Administrátor
|
V databázi PH jsou obrázky
|
|
|
Moderátor
|
Nejsem grafolog, ale nesedí to ani náhodou.
|
|
|
Administrátor
|
Zkus poslat na email pokud pořád nejde
|
|
|
Moderátor
|
Email poslán.
|
|
|
Administrátor
|
Uvedený obrázek Obrázky:
|
|
|
Moderátor
|
co sa tyka certifikatu tazko sudit ci je pravy, pretoze neviem ci Karasek este v roku 2008 overoval, pretoze pokial je mi zname mal uz dost velke problemy so zrakom. Ale s najvacsou pravdepodobnostou ten podpis nesedi a co sa tyka znamky netrufam si vobec povedat, ci to je falzifikat alebo prava znamka... to je nazor od babygulka
|
|
|
Moderátor
|
Přetisk je pravý, známka je vyobrazena v Pytlíčkově knize o Československých raritách.
|
|
|
Moderátor
|
Všechno jsem to přeposlal svojí příbuzné, která studuje grafologii a má se stát soudní znalkyní.
|
|
|
Moderátor
|
Potvrzuji také, že tato známka je vyobrazena v Pytlíčkově knize o Československých známkách, takže je v pořádku. Ale ty uvedené Karáskovy podpisy jsou dost odlišné. Jsem zvědavý, co mi odpoví moje příbuzná.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
vzhledem k tomu, jak se poslední roky Karáskovi klepala ruka i jen při pouhém razítkování známek, mne změna podpisu vzhledem k jeho stavu zase tolik nepřekvapuje...
|
|
|
Administrátor
|
Dracek má pravdu. Byl již hodně starý - můžet to tak být. Jeden podpis je z roku 2001 a druhý z roku 2008. Určitě jsem zvědav co na to odpoví grafoložka - myslím, že dle sklonu (je podobný) a stylu by se dalo poznat zda je podpis od jednoho člověka. Jednou například psal na konci k čitelně podruhé jinak skoro jako L.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tady se nam tema deli na dalsi a dalsi varianty , ale rict ze o tom nema cenu mluvit , muzou leda pribuzni pstrosa ....... jelikoz ten taky v pripade nebezpeci strka hlavu do pisku .
Filatelie potrebuje osvetu a znalecka osveta je ta hlavni a zasadni .
Muzu tu treba nadhodit tema Karasek x Gilbert Oba prohledli kvanta znamek - kvalita hovori jasne pro Karaska (i z toho pohledu, ze mel jiz daleko lepsi informace , zrejme talent (smysl pro detail ) svedomitost . Ale s pribyvajicim vekem se zrejme taky dopustil omylů, ktere jeho jmeno znehodnotily (ono najít soudnost a přiznat si že už nemam ty schopnosti co jsem mel ve 20,30,40,50,60 je taky kumst , zvlast kdyz kazdy clovek je jiny . Navic je v tom i ješitnost a stařecká senilita , někdo za váma přijede přes půl republiky a řekne "Ja si chtěl ověřit známky jedině od vás"
Takže i renomovaný znalec může klopýtnout.Což je naprosto přirozená věc , která se bohužel dnes nenosí . Ale o to těžší je nastavit nějaká smysluplná a závazná pravidla .
Ale rozhodně stoji za to pokusit se zesumírovat určité podněty a ty pak předložit přes někoho vlivného (renomovaného) SČF atd.
Tak zkusim zacit s tím co se děje okolo označovaní známek a můžete pruběžně doplnovat sve odpovedi a podnety .
1a- oznaceni prave znamky (zkusebni znackou + eventuelne fotoatest )
1b- oznaceni falzifikatu (falzum)
1c -oznaceni prave znamky jako falzifikatu (falzum)
1d- oznaceni falzifikatu jako prave znamky (zkusebni znackou+ eventuelne fotoatest ) -------------------
2a- kdo a za jakych podminek se muze stat zkusebnim "znalcem" ? (znalosti a um)
2b- kdo znalce poveruje ?(uvadi do funkce ) - coz muze mit vetsi vahu nez znalosti ------------- 3a- co je poslanim znalce ?
3b- jake jsou podminky oznacovani znamek ?
3c -jake jsou podminky pro vyrobu znaleckeho razitka,fotoatestu.(vyrobce,pocet atd. )
---------------------- Asi nejozehavejsi tema :
4a- duveryhodnost znalce
4b- monopol znalce
4c- závazky znalce
|
|
|
Moderátor
|
rozumna rec, zial kto to tym uz postarsim ujom vysvetli? ze?
|
|
|
Moderátor
|
Odpověď mojí příbuzné z oblasti grafologie: Grafolog potřebuje znát, kolik let je dotyčnému, je-li nemocen či jinak postižen, protože i to podpis mění. Pokud jsem správně pochopila, dotyčný pán byl v pokročilém věku, možná trochu roztřesený a možná trochu senilní. V tom případě se domnívám, že vyobrazený 2.podpis je skutečně jeho. Napovídá tomu i poměrně vyšší přítlak, což je ve stáří běžné, protože pisatel má tzv. těžkou ruku. Došlo tam i k mírnému zmenšení velkých psacích písmen, což v jeho případě tu senilitu i trošku potvrzuje, značí to určitou smířlivost, pokoru, skromnost. Koncový tah zůstává v podstatě zachován jako u následujících dvou podpisů a to je velmi důležité. Ty poslední dva podpisy musely být ale psány před více lety, je v nich energie, dynamika, sebevědomí, smělost, přímost. To vše se mi v tom 2.podpise ztrácí, ale mohlo by to být tím věkem, stářím, nemocí. Abych pravdu řekla, nejvíce se mi nelíbí ten 1.podpis, ale určitě je také jeho. Podle mě měl v době době podpisu nějaké problémy, má to písmo více roztažené a i více vypracované koncové písmeno. Na to má vliv momentální stav psychiky a vůbec mnoho okolností. Nevím, zda ti toto moje hodnocení stačí a doufám že ti to pomůže
|
|
|
Administrátor
|
Dobrá odpověď. Docela p. Karáska odhadla. Ten první podpis mne také zarazil především u toho koncového písma! Je úplně jiné a vypracované.
|
|
|
Moderátor
|
dik Jaromire, aspon mame istotu ze je to jeho a este ze v roku 2008 znamky skusal, tak potom znamka je prava? ked je vyobrazena v spomynanej publikacii mam tomu rozumiet ze ju predava LP????
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
no mne se to zda od prodejce celkem korektni,ja bych to zrejme "zbastil",ale jenom proto,ze postu 1919 nesbiram...
|
|
|
Moderátor
|
Myslím si, že popis aukcie je úplne korektný. Predajca uvádza, že pretlač PC1919 napriek existujúcemu atestu je falzum....
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Jistě, proti prodejci nic nenamítám (naopak - musí to být charakter, vždyť by stačilo vypustit jednu větu a vydělat minimálně desetinásobek...), jenom mě to zaujalo jako další kousek 10K žilkované s atestem
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
ale i ten Gilbert se mi zda autenticky,tak ja nevim,nebezpeci ciha na kazdem kroku a bude s modernejsi technikou jeste vetsi...
|