Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Počítání vroubků na hraně mince

Vykupminci.cz
Numisargo

Počítání vroubků na hraně mince

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 4 > »

Autor Příspěvek
Moderátor
Jakým způsobem počítáte vroubky na hraně?
Moderátor
Mozna je to dotaz uplne pitomy, ale necham se rad poucit...

Ja to zkusil tak, ze jsem vzal minci, navlhcil jeji hranu inkoustem a obtiskl na papir (presnost je tak +/- jeden vroubek, takze varianty se 133 a 145 vroubky lze odlisit snadno, ale rozlisit mezi 133 a 134 vroubky uz je problem). Urcite je to pohodlnejsi, nez pocitat vroubky primo na minci...
Registrovaný uživatel
Jedéén... dvaa... tříí... čtyří... pět...šést...sedm...osm...devět... Sakra, teď jsem to ztratil... ! Tak znova...

:D :D :) ;)
_______________
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Moderátor
No ako rád teraz som, že sa venujem grošovému obdobiu. Tam sa varianty rozlišujú na iných princípoch...
Moderátor
To Oliver... schválne to skúsim, mám jeden tip, ale predbežne sa nechcem strápňovať. Ak sa mi to podarí a moja metóda bude overiteľná, dám Vám vedieť.
Moderátor
Archy.....počkám na Tvoju metódu, som zvedavý.......inak už sa to tu kedysi diskutovalo....
Registrovaný uživatel
A proč by nešlo vzít kousek tenkého např.novinového papíru,obtočit kolem strany vroubky dokola a přejet opatrně z druhé strany obyč.tužkou,vroubky se mi překreslí na papír,mám začátek i konec ,papír narovnám a možná někdo s lupou,ale můžu počítat.
Teď jsem to zkoušela u 1kč,má 80 vroubků,sedí to!
Registrovaný uživatel
Podotýkam novinový papír bez tisku(čistý okraj), to by ani s lupou nikdo nepřečetl. :lol:
Moderátor
... a tady je nekdy videt, ze odlisna mentalita odlisneho pohlavi muze byt leckdy velmi prospesna... tohle bude urcite lepsi nez, to, co jsem delal ja... dik za odpovedi a cekam na dalsi :) ... a jsem zvedav na vysledky experimentu.

btw. existuje na to i nejaka "masinka"?
Registrovaný uživatel
No když už jsme u té jiné mentality opačného pohlaví, zkoušel jste oslovit doma ženu? Já pevně věřím,že na něco příjde.Vám mužům pomůže většinou od přírody daná síla,ale my křehká stvoření se musíme spoléhat na svou praktičnost a vždycky si musíme umět poradit i jinak. Třeba vaše žena vymyslí i něco lepšího,jako já. Hlavně ji prosím neoslovujte :!Stará pojď mi s něčím pomoct" , v takovém případě by mohl letět po vás i hrnec. :lol:
Moderátor
nebojte, tridi moje prebytky :) akorat ji chybi ten zapal, takze to trva
Registrovaný uživatel
Koukám, že máte docela dobrý nápady... konečně možná spočítám vroubky na 25 hal. 53... jestli mam opravdu obě varianty ;-)
Moderátor
:mrgreen: to je ten duvod, proc se ptam... lezi mi tu obe varianty, mam to spocitane, ale chtel bych to prece jen priste zvladat lip
Registrovaný uživatel
Zdravím Oliver,můžu se zeptat, nemáte něco náhodou společného s těmito stránkami?

http://www.richtera.cz/numismatics/
Moderátor
ty stranky sem v zivote nevidel...
Moderátor
To Oliver: No skúšal som to, ale Michaela je Michaela. ;) Nebudem tu pre istotu zverejňovať svoje "metódy", aby som sa už úplne nestrápnil. Niekedy ten babský rozum je na nezaplatenie... :)
Moderátor
hodnota pokusu je i v tom, ze se provede, ne v tom, ze se povede podle predstav... ;)
Registrovaný uživatel
Zdravím chlupatých Bubákou zo Slovenska,to znělo skoro jako lichotka Archy. :D

:D S těma stránkama,tak to je mi líto, nějakému Oliveru tam chybí novodobý padesátník z roku 2007, každý měsích mi jich přejde pod rukama desítky až stovky a tohoto roku byli zatím jenom tři,možná je to náhoda a možná,že jich opravdu moc není, tak jsem Vám ho chtěla poslat. No nic..... ;)
Moderátor
To bola lichôtka na Tvoju adresu, na adresu iných múdrych ľudí tohto fóra a zdehonestovanie vlastného akademického ega! ;)
Moderátor
tak to jste me dobehla ;)

chybejici pekny padesatnik mi pred tydnem venoval kamarad, nestihl jsem to aktualizovat... ale moc dekujuuuuuu za milou nabidku, vazim si toho, mate u me male nevyznamne plus (za to jsem vam opravil vasi ikonku, aby vypadala lip, stahnete si ji zde). myslim, ze tech padesataku bude jeste i dost, tezko rict, ale ono se vsechny ty mince objevuji celkem se zpozdenim...

takhle nejakou tu padesatikorunu, to by byl taky hezky ulovek :) kamaradi se cini, vetsinu co mam, tak nasli oni. ja kupodivu porusuju veskere sve statisticke vypocty a nasel sem jen jednu a tu uz jsem mel...
Registrovaný uživatel
oliver: jo o 50,- mi ani nemluv, za poslední půlrok, co každou otočím v ruce a prohlédnu, jsem ulovil jen jednu 2004 :(
Moderátor
no ja mam navic akorat jednu 1996 a jeste jednu, tu nevim, co je za rok pac sem ji nekam zalozil, ale tusim taky mezi 1994-6... nejvic me potesila z roku 2002, to je druhy nejmene casty rocnik alespon dle poctu vyrazenych kusu. nejvic me ale toci, ze mi to fakt aktivne pomahaji hledat 3 lidi, pricemz pocet toho co najdou vubec neni umerny tomu, co prohledaji... ja temhle jedincum rikam "zpr*eleklikari", pac oni sahnou do penezenky, kde maj jedinou pajsku a ona je to naka, co hledam...
Registrovaný uživatel
Já se dám asi na slovenštinu, normálně tomu co říká Archy zcela rozumím,tentokrát ta poslední slova mě,ale z hlediska morálně globálního aspektu parciální kontinuity dostala. :mrgreen:
Registrovaný uživatel
to mi povídej, mám u nás ve večerce známou a ta mě v létě nechala prohledat snad 100ks a nic :(
Registrovaný uživatel
Dík za ikonku 8)

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 4 > »

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Počítání vroubků na hraně mince

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1