Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith, filuta8

Dobrý den,
dovolím si znovu zeptat se zde na polohovací křeslo nejpozději z roku 1934 - to si moje babička Helena Válová založila domácnost s manželem Josefem, majitelem pražské firmy na kovové komponenty nábytku (později Kovovýroba Praha) a zakoupili společně nábytek - mimo jiné rovněž toto polohovací křeslo do reprezentačního obývacího pokoje.
Křeslo nemá zespoda žádnou značku, žádný nápis, nic. Křeslo je v původním stavu, původní potah, je funkční. Jak je vidět na obrázku, při rozložení je mírně zašpiněn potah, který ale není nikde porušený, natržený nebo podobně. Také dřevo není poškrábané, odřené nebo poškozené.
Já nyní několik týdnů pátrám, co je to za typ a čím více pátrám tím více podobných kusů jsem prohlédla a tím více o tom nic nevím. Klobouk dolů zde před vámi, kteří ovládáte své řemeslo a umění a dokážete věci určit. Jednou se podobný kus prodává po rekonstrukci za 59 000 Kč a podruhé v inzerci za 3 000 Kč, to rozpětí je celkem šílené až neuvěřitelné a něco v tom musí být, o čem já nevím.
Byl by z vás zde někdo ochoten a schopen určit, oč jde s nějakou jistotou? Likviduji objekt, kde křeslo stálo a budu s ním muset nějak naložit, protože nemám, kam bycho ho dala. Například i prodat, ale fakt při mé neznalosti nevím, za kolik. Moc vám všem děkuji za pomoc. Irena Válová
Obrázky:

Davide, moc, moc Vám děkuji, už jsem pomalu ztrácela naději, že je přítomen odborník, který to dokáže určit. Tak jsem začala opět sama pátrat a přiklánět se spíše k Berkopovi - kvůli těm kolmým "špriclím", ty jsem u žádného Halabaly nenašla, ale u něho ano, ale pak by kus byl asi starší, protože Berkop v roce 1934 vyhořel, dočetla jsem se, na druhou stranu sklon opěrek je spíše Halabala - no prostě jste mi fakt moc pomohl, protože tím trávím dny a hodiny a podobný kus se mi nepodařilo najít. Díky, díky moc. IV

Jinak co se týče ceny , jsou lidé , kteří jej budou roky nabízet za 30 tisíc. O tázka je , kdo je za tu cenu koupí . Cena ke koupi ještě neznamená , že se za tu cenu prodalo . Já jsem měl pohovku Modela , také design: J. Halabala , která se v Sýpce vydražila za 18 000,- , tuto : http://www.sypka.cz/pohovka-modela-s-variabilni-upravou-na-spani/a61/d16338/
a vcelku jsembyl rád , že jsem ji i v perfektním stavu prodal za 8000,- , čili to polohovací křeslo , reálně tak kolem 5.- 6 . tisíc.

Ono to prodání v aukčním domě taky není výhra, musíš to tam dovést, pak provize , čekáš třeba třičtvrtě roku, než aukce proběhne atd. atd. Někdy je prodej za 6000 Kč lepší, než aby ti to zavazelo...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.