Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Pomoc s očistou zlaté mince

Vykupminci.cz
Numisargo

Pomoc s očistou zlaté mince

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Našel jsem zlatou minci 4 reales (Guatemala), má to být zlatá mince, ale má na sobě hnědou vrstvičku, kterou nemůžu odstranit............, tady jsou fotky

líc: http://xs.to/xs.php?f=lic.JPG&h=xs414&d=07153
rub: http://xs.to/xs.php?f=rub.JPG&h=xs414&d=07153


očištěná by měla vypadat takto: http://www.worldwide-numismatics.com/Guatemala%201860%204r.jpg

poradíte někdo, jak jí mám očistit ? díky moc....
Moderátor
Určite Vám tu niekto poradí. V obore novovekých platidiel nie som zrovna doma, ale mne sa nezdá že by išlo o zlato. Odkiaľ máte informácie že je to zlatá razba? Sú spoľahlivé? Samozrejme, ja kategoricky nevylučujem že ide o zlato, už som vravel že sa v novoveku veľmi dobre neorientujem. A ešte k tomu Latinská Amerika...UFFF!!! Mne sa osobne tento kov podobá na mosadz alebo nejakú zliatinu, zaráža ma totiž, že sa to tak ťažko čistí, pretože zlato by sa malo krásne vyčistiť. Podľa môjho názoru by totiž zlatá minca po cca 150 rokoch takto nemala jednoducho vyzerať, ani keby bola v zemi.
Registrovaný uživatel
O zlato se skutečně jednat má a to v kvalitě 875/1000 (asi 20 karátové zlato) takže co se týká čištění, problém bych v tom opravdu neviděl. Další varianta je, že se jedná o falzifikát, protože na fotce vidím nějaký náznak rzi a jak známo, zlato nerezaví a je to jeden z nejodolnějších kovů vůči přírodním vlivům jako voda, vzduch a pod. Ale mince je opravdu malinká, špatně se čistí, takže je možné všechno. Ale jak říká archy... ani mince z osmanské říše, které už mají nějaký ten pátek v zemi za sebou, nevypadají tak špatně jako tato. Jestli to nepůjde dolů, přikláním se k falzifikátu.
_______________
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Registrovaný uživatel
Podobně, jako jsem psal o čistidlu na stříbrné, existuje i čisticí láznička na zlaté mince, zkušenosti ale nemám. Např. značka Silbo. Jde koupit na Aukro a na internetu bez problémů.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Pomoc s očistou zlaté mince

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1