Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
Jirka_CZE

Uživatel

Zaregistrován:
25. 2. 2024

#1 25. 2. 2024, 08:16

Dobrý den.
Mohl by mi, prosím, někdo říci hodnotu uvedeného porcelánu, který mám po prarodičích. Sada by měla být kompletní, jeden šálek je poškozený. Na fotce je patrný prach, ale porcelán je tak slabý, že se bojím, abych ho nepoškodil.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Adalbert

Uživatel

Zaregistrován:
15. 8. 2014

#2 25. 2. 2024, 09:06

To je velmi pěkná souprava vyrobená ve stylu art deco ve 30. letech 20. století. Ta cenu má, ale vzhledem k poškození šálku si ji neodvažuji odhadnout. Zkuste soupravu nabídnout nějaké aukční síni.
Adalbert

Profilový obrázek
Jirka_CZE

Uživatel

Zaregistrován:
25. 2. 2024

#3 25. 2. 2024, 09:10
To je velmi pěkná souprava vyrobená ve stylu art deco ve 30. letech 20. století. Ta cenu má, ale vzhledem k poškození šálku si ji neodvažuji odhadnout. Zkuste soupravu nabídnout nějaké aukční síni. Adalbert

Šálek je pravděpodobně lehce prasklý, ale jen uvnitř. Může to být rovněž prach. Přišlo mi to však, jako poškození.
Jen pro zajímavost. :-) Pokud by poškozený nebyl, jakou by měla asi tak hodnotu, prosím?

J.

Profilový obrázek
Adalbert

Uživatel

Zaregistrován:
15. 8. 2014

#4 25. 2. 2024, 09:37

Já Vám přesnou cenu neurčím, protože porcelánu se už nějakou dobu nevěnuji. Orientačně určitě v tisících korun. Záleží také zda je souprava malovaná ručně, nebo byly použity obtisky, popřípadě zda jde o 1. nebo 2. jakost.
Adalbert

Profilový obrázek
Jirka_CZE

Uživatel

Zaregistrován:
25. 2. 2024

#5 25. 2. 2024, 10:06
Já Vám přesnou cenu neurčím, protože porcelánu se už nějakou dobu nevěnuji. Orientačně určitě v tisících korun. Záleží také zda je souprava malovaná ručně, nebo byly použity obtisky, popřípadě zda jde o 1. nebo 2. jakost. Adalbert

Jestli se otisky poznají tak, že barva není hrbolatá, ale hladká, tak pak je porcelán malovaný ručně, neboť cítím nerovnosti po přejetí prstem po malbě. Jakost nepoznám a nevím, jak jí poznat. :-)
Ovšem, děkuji Vám za info.

J.

Profilový obrázek
Adalbert

Uživatel

Zaregistrován:
15. 8. 2014

#6 25. 2. 2024, 19:51

Obtisky od ruční malby poznáte i pečlivým prohlédnutím. Obtisky jsou všechny naprosto stejné, u ruční malby se jednotlivé malby od sebe v drobných detailech liší.
V každém případě je to velmi hezká souprava, byť jste nám zde nedodal moc kvalitní fotky pro pokochání.
Přeji hodně štěstí s prodejem.
Adalbert

Profilový obrázek
Jirka_CZE

Uživatel

Zaregistrován:
25. 2. 2024

#7 2. 3. 2024, 20:37
Obtisky od ruční malby poznáte i pečlivým prohlédnutím. Obtisky jsou všechny naprosto stejné, u ruční malby se jednotlivé malby od sebe v drobných detailech liší. V každém případě je to velmi hezká souprava, byť jste nám zde nedodal moc kvalitní fotky pro pokochání. Přeji hodně štěstí s prodejem. Adalbert

Tak jsem dal na Vaši radu a pečlivě jsem prohlédl. Je to ruční práce. Ty ornamenty nejsou stejné a liší se.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.