Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Mohla by to být Druhá míšenská porcelánka zal. 1864 - výroba stolního porcelánu bez nějakých dalších uměleckých ambicí. Tato porcelánka vyráběla se souhlasem státní míšeňské porcelánky hlavně zwiebelmuster, protože ta nedokázala uspokojit poptávku...
Jak píše turtleoverhead - jestli se líbí, tak cena bych řekl je skousnutelná.

Pravda neni komplet, což jsem ignoroval...v tom případě spíš se přikloním k DavidXXX - i když...:
Terina..........120
Konvice.........70
Omacnik.......60
Cukřenka......70
Slánka...........30
6x šalek+tal..200
1x maly tal....10
2x hl.tal..........50
5x plytký tal..120
Kulaty tac......90
Ovalny tac......90
Summae : 910,-- czk - skoro 1000
Ty ceny k jednotlivým položkám jsem si vycucal z prstu - řekl bych že by to možná jednotlivě za ty ceny nevycházelo až tak zle.
Nebo je to opravdu moc? Nevím nejsem bazarista ani starožitník a v cenách nádobí se neorientuju - uvítám každý názor.

Já se přikláním k názoru Davida. Na vystavení do vitrinky to není a k používání taky ne. Kdyby se z toho , alespoň dala udělat tzv. přátelská sada ... tedy konvice, mléčenka, cukřenka a dva šálky s podšálky ... ostatní šálky třeba nechat, jako náhradní, kdyby se nějaký rozbil. To nejde chybí mléčenka a pomińme to, že k přátelské sadě by měl být tác.. to se dá ale skousnout .... já bych do toho tedy nešel.

................Dubí u Teplic cca 1945....................jen at si to koupí !!!😁

Je to tak, jak říká Stanik. KOUZLO PORCELÁNU A KERAMIKY, Alena Braunová.... Nepřekonaná příručka pro milovníky porcelánu.... lepší u nás nebyla do dnešní doby vydána ,,, tato je z dob hlubokého totáče,, nic ji zatím nepřekonalo !!!Kdo chce opravdovou knihu o starém porcelánu, tak si ji najděte v prodeji na netu .... moc jich asi už nebude v antikvariátech ....
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.