Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Filatelie aukce » Portu Gallery - soubor 12 modrych Mauriciu POST PAID

Vykupminci.cz
Numisargo

Portu Gallery - soubor 12 modrych Mauriciu POST PAID

Moderátoři: ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 4 5 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Upsano 2h po zacatku. Fajna investice :mrgreen:

https://gallery.portu.cz/nabidka-investic/12-modrych-mauritiu-post-paid/

zakoupeno loni u Feldmana za cca 600.000 Kc vcetne poplatku

https://auctions.davidfeldman.com/lots/view/4-BF656/plate-reconstruction-2d-blue-complete-plate-reconstruction-showing-early-and-intermediate-impressions?fbclid=IwAR29i3zEGCZg4Qt3jafb_gHznmrAeh5yra_aI9jlW2FCdKz-o0GIEViEXQ4
« Poslední úpravu provedl(a) al_bunda v 2. 2. 2021, 16:25. »
Registrovaný uživatel
Díky za informaci.
Těmto "projektům" já osobně moc nevěřím. Smrdí mi to investičními fondy Viktora Koženého.
Registrovaný uživatel
Ak tomu správne rozumiem
- pred 6-timi mesiacmi niekto kúpil sadu známok za 572 tisíc Kč
- dnes sadu predal "investorom" za 1,41 Mio Kč.
Veľmi výhodný obchod so ziskom 840 tisíc Kč (150%) za pol roka, ale nie pre "investorov". Ako sa uvádza v reklamnom letáku "První český online investiční gambling".
_______________
Processed coin catalogs 3.750 Auctions / 30.634 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Moderátor
Prednedávnom to bolo vystavené na Biennale 2020 v Prahe, ktoré organizovalo PPCP.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
jak to nemám u sebe doma, tak tomu nevěřím :D
Registrovaný uživatel
Kopriva a spol. si prave davaji doutnicek ...
Registrovaný uživatel
zajímavá diskuse :-) může sem prosím někdo z diskutujících napsat, kolik by to stálo, sestavit tuto TD, pokud bych to chtěl sestavovat po jedné známce? Je to samá early a intermediate kvalita. Ještě je tam jeden chybotisk PENOE. Předem moc díky, věřím, že mi někdo z diskutujících fundovaně odpoví.
Registrovaný uživatel
a případně ještě jednu maličkost - kolik má ta sestava na Portu cenu dle Gibbonse (teď nemám na mysli "tržní", ale jen katalogovou) - díky, pánové.
Registrovaný uživatel
Vůbec není důležité, kolik má ta sestava katalogovou cenu...byla v létě koupena u Feldmanana 16.000.-£, takže to bude hodnota sestavy. Možná i proto, že Feldman není Aukro nebo Ebay a na těchto aukcích draží přesně ti lidé, kteří o to měli zájem. Je to aukce s celosvětovým dosahem, takže cena, za kterou to někdo koupil, je prostě těch 16.000.- £ ....a nedá se určitě napsat, že to je položka, kterou investoři či sběratelé, úmyslně přehlíželi.... takže znovu, pro kohokoliv na trhu měla právě tu cenu.
Druhá věc je, že si jí každý může ocenit na kolik chce, ale nabízet to jako výhodnou investici, no nevím. Jen jakési poplatky dělají více než deset procent z celkové částky...tedy když dnes někdo investoval 10.000.- Kč, tak už je 1.500.- Kč v mínusu...a to pominu to, za kolik by se to muselo za pět let prodat, aby to alespoň pokrylo inflaci, která určitě nebude nijak malá.... takže za mě - a je to jen můj názor - je to úplný nesmysl....při vší úctě...
« Poslední úpravu provedl(a) Joops17 v 2. 2. 2021, 20:28. »
Registrovaný uživatel
podhradsko 27.11.2019 napsal
Investor, ktery preplati jakykoliv produkt neni investor, ale blbec - slusne receno.

Ešte nedávno ste hovoril tak múdro... ;)
Čo sa zmenilo?
_______________
Processed coin catalogs 3.750 Auctions / 30.634 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
« Poslední úpravu provedl(a) Fidzi v 2. 2. 2021, 20:30. »
Registrovaný uživatel
Fidzi napsal
podhradsko 27.11.2019 napsal
Investor, ktery preplati jakykoliv produkt neni investor, ale blbec - slusne receno.

Ešte nedávno ste hovoril tak múdro... ;)
Čo sa zmenilo?


:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Registrovaný uživatel
vidím, že tady je hodně "emocí", které nechápu a připadají mi zbytečné. Pokusím se zodpovědět pár Vašich otázek a zavádějících nepřesností:

1) nebylo to za 16000 GBP. Prosím Joops 17, ať dopočítá skutečnou konečnou cenu (pár desítek procent tam chybí). Není vhodné argumentovat nesprávnými čísly.

2) už jste někdy slyšely o "dohodách" během aukcí? Sejdou se 2 nebo 3 zájemci o jeden objekt. Věřte mi, ale lidé tohoto typu se znají. A mluví spolu. No, a občas padnou i dohody - já ti nechám toto, ty mi necháš toto. A cena zůstane dole. Ano, takto funguje nejen filatelistický trh.

3) všichni, kdo se v oboru pohybujete tak víte, že občas se prodají neuvěřitelné raritky za neuvěřitelně nízkou cenu. to se stává. A pokud trochu trh sledujete tak víte, že dnes jdou některé britské kolonie se všemi poplatky skoro za katalog! Pročpak to nebyl tento případ? že by si předtím někdo s někým povídal?

4) opět pro Joops17 - píšete zde o něčem, co je zcela nesmyslné - zda to je dobrá investice se ukáže až v době prodeje, ne v době koupě. Pojďme se o tom pobavit za 5-10 let, ok? Historie zatím ukazuje, že raritní kousky Post Paid, šly zatím vždy nahoru, ale uvidíme.

5) pro Fidzi a al_bunda - ano a na tom i trvám. A ještě bych to doplnil: "dobrý investor si nastuduje vše o daném produktu a potom se nemusí bát investovat do něčeho, o čem si ostatní myslí (díky chybějícím informacím), že to je předražené..."

6) takže se vracím zpět k mé otázce, která Vám všem pánové odpoví, zda to je drahé nebo ne - pánové, můžete mi prosím doložit, kolik mne to bude stát, sestavit ještě jednu takovouto rekonstrukci této TD v této kvalitě, aby tam byl odpovídající původ (všichni víme, že známka původně ze sbírky britské královny je dražší, než známka od Franty z Vidlákova) a byla minimálně polovina v EARLY kvalitě, zbytek v intermediate a byla tam krásná PENOE? Jsem ochoten OKAMŽITĚ podepsat kupní smlouvu na 1 000 000 Kč s každým, kdo mi do 1 roku takovouto rekonstrukci sežene. JOOPS17 - seberete hozenou rukavici? Jestli jsem to dobře pochopil, tak byste to mohl být schopen sehnat za 16000 GBP - zbyde Vám slušný zisk... Myslím, že je má nabídka férová.

Pánové, neberte to špatně, ale těším se na nabídku, kdo mi takovouto sestavu sežene. Nezáviďme nějakému Kopřivovi nebo komukoliv jinému, že na tom něco vydělali. Každý jsme měli tu možnost to tam koupit. Mohl jsem to udělat já, ale i kdokoliv z Vás. A máte tu možnost i nadále - kupte nějakou kvalitní známku, a Portu ji od Vás také rádo koupí. A bude na doutníčky (opravdu to hulíte???)...

Nikoho se nezastávám, jen mne mrzí, když si filatelisté závidí a když se manipuluje s fakty.

Tak se těším na odpověď na bod 6.
Hezký večer :-)
Registrovaný uživatel
Ale to slučujete neslučitelné... samozřejmě, že aukční domy mají ještě poplatek ( řekněme 20% ), ale to je pořád trošku jinde. Stejně tak nevím, proč tu zmiňujete závist.....
Jak jsem psal, je každého věc, za kolik co prodává, ale realitou je, že ať jsem se o všech třech nabídkách na Portu bavil s lidmi, kteří danou problematiku velmi dobře znají ( a nejsou to malá jména ), tak se všichni shodli na tom, že jako investice je to zcela mimo...
Když se za to tak bijete, tak mi prosím vysvětlete, smysl té investice pro někoho, kdo do toho investoval třeba 50.000.- Kč ( odečtěte poplatky Portu, inflaci, pravděpodobnou provizi při prodeji ) ... to je jednoduchá matematika pro experta na investice ve filatelii, ne?
Teorii o tom, že se dva tři kupující u Feldmana domluvili? No dobře....ale je to stejně pravděpodobné jako to, že se to nestalo...
Bod 6 ) hezká výzva....o to tu moc ale nejde, není to argument... nikdo nezpochybňuje, že je to obtížně sestavitelný komplet, ale konkrétně já jsem zmiňoval - dle mého názoru - nesmyslnost investice pro investory. Toť vše.... budu rád, když mi to vyvrátíte
něčímm jiným, než slovem " uvidíme "
Registrovaný uživatel
podhradsko napsal
a případně ještě jednu maličkost - kolik má ta sestava na Portu cenu dle Gibbonse (teď nemám na mysli "tržní", ale jen katalogovou) - díky, pánové.

Na to jsem úplně zapomněl odpovědět, omlouvám se.
Na Portu má katalog £ 82'000 ....
Ještě u Feldmana měla £ 42'000....
Registrovaný uživatel
podhradsko napsal
Nikoho se nezastávám, jen mne mrzí, když si filatelisté závidí a když se manipuluje s fakty.

Ad hodně "emocí" - nikto tu žiadne emócie neprejavuje, teda okrem vás viď citát. Bavíme sa tu čisto o holých faktoch obchodu. Kúpa pred polrokom na aukcii za 19.520 GBP a dnešný predaj "investorom" za 1,410 Mio Kč (+150%)

ad 1.) možno Joops použil aukčnú cenu bez poplatku, ale ja som použil cenu aj s poplatkom. Vyberáte si len to, čo sa vám hodí do krámu;

ad 2.) hlúposť. To fungovalo pred rokmi, keď sa zberatelia poznali osobne, ale doba sa výrazne zmenila. Dnes sa draží cez internet a každý bojuje za seba. Okrem zberateľov sa aukcie zúčastňujú aj investori priamo alebo cez sprostredkovateľov. Možno sa v Prahe s kamarátmi dohodnete, ale určite nie na medzinárodnej aukcii.

ad 3.) opakujete sa. Rovnaké ako bod 2)

ad 4.) tu neriešime či "investorom" ich "investícia" niekedy v budúcnosti prinesie zisk. Tu riešime ich veľmi zlý počiatočný nákup investície, ktorý im to viac-menej znemožnil.

ad 6.) presne takéto argumenty počúvam, keď sa mi niekto snaží natlačiť niečo raritné, pretože predajca si je istý, že je to nereálne. To ale neznamená, že zberateľský predmet (aj keď sa bude jednať o unikát) má hneď cenu milión CZK, EUR, USD alebo GBP. Má presne takú cenu, akú je zaň ochotný zaplatiť dražiteľ vo verejnej aukcii.

ad filatelistické katalógy - nechápem ako sa niekto môže pri raritných predmetoch odvolávať na akýkoľvek katalóg. Vždy som obdivoval nezmyselné ceny v tých filatelistických. Reálne obchody sa robia za zlomky katalógovej ceny, takže to nie je argument. Skôr prekrúcanie faktov z vašej strany, lebo to veľmi dobre viete.
_______________
Processed coin catalogs 3.750 Auctions / 30.634 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Moderátor
Fidzi napsal
ad filatelistické katalógy - nechápem ako sa niekto môže pri raritných predmetoch odvolávať na akýkoľvek katalóg. Vždy som obdivoval nezmyselné ceny v tých filatelistických. Reálne obchody sa robia za zlomky katalógovej ceny, takže to nie je argument. Skôr prekrúcanie faktov z vašej strany, lebo to veľmi dobre viete.

Jo, některé věci by bylo fajn kupovat podle cen v katalozích ... (když už je někdo nabízí).
Registrovaný uživatel
Pavel_III napsal
Fidzi napsal
ad filatelistické katalógy - nechápem ako sa niekto môže pri raritných predmetoch odvolávať na akýkoľvek katalóg. Vždy som obdivoval nezmyselné ceny v tých filatelistických. Reálne obchody sa robia za zlomky katalógovej ceny, takže to nie je argument. Skôr prekrúcanie faktov z vašej strany, lebo to veľmi dobre viete.

Jo, některé věci by bylo fajn kupovat podle cen v katalozích ... (když už je někdo nabízí).

Nevylučujem, že to neplatí aj naopak. Preto je vhodnejšie pri raritných položkách neuvádzať cenu, ale len odvolávku na aukciu resp. označiť ju za tržnú.
V tomto prípade sa predal set známok s katalógovou cenou £ 42'000 reálne za £ 16'000. Po predaji katalógová cena zázračne vzrástla na £ 82'000... Dôvod? Myslím si, že vo filatelistickom Matrixe je chyba. K čomu slúži taký katalóg?
_______________
Processed coin catalogs 3.750 Auctions / 30.634 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
« Poslední úpravu provedl(a) Fidzi v 3. 2. 2021, 0:38. »
Registrovaný uživatel
pánové Joops17 a Fidzi - musím se zeptat - jste filatelisté? Kupujete si katalogy? - věřte tomu nebo ne, ale ta katalogová cena, kterou tam uvedli, je pravdivá - akorát že je hodně stará - podívejte se do nového SG, stačí edice 2020 (předpokládám, že ho máte) a uvidíte, že katalog je o pár desítek tisíc vyšší. To se stává, že se v popisu losu udělá chyba. no a kupující, kteří slepě věří popisu prostě přestanou v určitou chvíli přihazovat.

Fidzi - váš argument, že se rarity prodávají za ZLOMEK ceny je bohužel mimo. Zůstaňme doma - sežeňte mi prosím Nitranské meziarší 1 Kč bez DČ za katalog 400 000 Kč - vezmu jich klidně 5 kusů. (nechci po vás zlomek katalogu, jak píšete). Popřípadě ještě přetisk 50/50 - beru taky za katalog. Ano, máte pravdu, velmi dobře vím, za kolik se prodávají raritní známky. Viděli jste, za kolik šla ta 50/50 v Bostonu v únoru 2020?

Fidzi - stále jste neuvedl skutečnou prodejní cenu - proč? K těm 19520 GBP musíte ještě přičíst například DPH... tudíž Vaše poznámka "co se mi hodí do krámu" nebyla na místě...

K mému bodu 6) ano, posloucháte tyto argumenty a jsou oprávněné. Já Vám za to nabízím 1 000 000 Kč - to je REÁLNÁ CENA, kterou jsem ochoten okamžitě zaplatit. Takže máte hned okamžitou reálnou tržní cenu na diskusním fóru. Pokud bychom to dali do světové aukce, tak to může vypadat ještě jinak :-)

ještě pro Joops17 - zda je ta investice nesmyslná se projeví až v době prodeje. Teď je jakákoliv diskuse mimo. Tento trh má ale svá specifika, katalogové ceny se upravují na základě prodejních cen a prodejní ceny se poté stanovují v určitém poměru ke katalogovým cenám. Takže všechny ceny zákonitě neustále rostou. Je to zcela průhledný začarovaný kruh. Já věřím, že za 5-10 let cena těchto Mauritiů bude opět někde úplně jinde. Takže pro investory podle mne v pohodě. Ale to se ukáže až při tom prodeji.
Registrovaný uživatel
podhradsko napsal
sežeňte mi prosím Nitranské meziarší 1 Kč bez DČ za katalog 400 000 Kč

Prodala se nedavno za $12K + 18% prirazka + 21% DPH pri dovozu = pod 400 tisic KC
http://www.bennettstamps.com/cgi-bin/lot_auc.php?site=1&sale=359&lot=53
_______________
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
Registrovaný uživatel
Posledné dve otázky pre podhradsko:
- koľko z týchto podľa vás výhodných investičných certifikátov ste si kúpil?
- participoval ste akýmkoľvek spôsobom na tejto emisii? (myslím ako predajca známok, sprostredkovateľ predaja/nákupu, poradca, zamestnanec,... )
_______________
Processed coin catalogs 3.750 Auctions / 30.634 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Registrovaný uživatel
Hele neni tenhle "Podhradsko" ten odbornik, co ve sve knize pise, ze nevydana 1KC 1984 LA je "nevydany pretisk"? Nebo na strane 75 jako priklad "Platne znamky v Sudetech" uvadi 60h Tyrs, ktera ale uz dlouho platna nebyla. Atd. No s takovymhle odbornikem fakt chces investovat.
_______________
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
Registrovaný uživatel
Fidzi napsal
- koľko z týchto podľa vás výhodných investičných certifikátov ste si kúpil?

On to prodava wle :)
_______________
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
Registrovaný uživatel
Zdenda-Kubik napsal
Fidzi napsal
- koľko z týchto podľa vás výhodných investičných certifikátov ste si kúpil?

On to prodava wle :)

Tak tým sa vysvetľuje, prečo je on odborník a my ostatní lietadielka. :D
_______________
Processed coin catalogs 3.750 Auctions / 30.634 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Registrovaný uživatel
Zdenda-Kubik napsal
podhradsko napsal
sežeňte mi prosím Nitranské meziarší 1 Kč bez DČ za katalog 400 000 Kč

Prodala se nedavno za $12K + 18% prirazka + 21% DPH pri dovozu = pod 400 tisic KC
http://www.bennettstamps.com/cgi-bin/lot_auc.php?site=1&sale=359&lot=53

A máme tu ďalšiu skvelú "investíciu" pre hlúpych investorov:
známka kúpená 29.02.2020 v Bennett Stamps pod 400 tisíc Kč a o päť mesiacov 09.08.2020 predaná "investorom" za 990.000 Kč (zisk +150%)
https://gallery.portu.cz/nabidka-investic/nitra-1933
_______________
Processed coin catalogs 3.750 Auctions / 30.634 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Registrovaný uživatel
no, ale viděl jste ji? Ta byla opravdu ošklivá. Hovoříme o kvalitní ** známce s nepoškozenou barvou a ne takto vyšisovanou...
Zdenda-Kubik napsal
podhradsko napsal
sežeňte mi prosím Nitranské meziarší 1 Kč bez DČ za katalog 400 000 Kč

Prodala se nedavno za $12K + 18% prirazka + 21% DPH pri dovozu = pod 400 tisic KC
http://www.bennettstamps.com/cgi-bin/lot_auc.php?site=1&sale=359&lot=53

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 4 5 ... > »

Sběratel.com » Filatelie aukce » Portu Gallery - soubor 12 modrych Mauriciu POST PAID

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1