Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Filatelie aukce » Portu Gallery - soubor 12 modrych Mauriciu POST PAID

Vykupminci.cz
Numisargo

Portu Gallery - soubor 12 modrych Mauriciu POST PAID

Moderátoři: ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
když už tu byl párkrát zmíněn "jejich expert na filatelii", tedy pan Radek Novák ...

Tak musím říci - nová tvář ve filatelii a už je za ním skvělá práce!
Jeho kniha se úspěšně prodává, vyjde anglicky a německy. Přijata je vstřícně i skutečnými filatelistickými autoritami, viz zde na hlavní stránce, ale třeba i ve Filatelii.
Velmi originálně zprostředkovává fil. téma nefilatelistické veřejnosti.
Hovoří nefilatelistickým, srozumitelným jazykem. Kvalifikovaně ukazuje ekonomický aspekt filatelie.
Samozřejmě, že tam jsou chyby. A kde nejsou ? Já dělám chyb spoustu.

Za tou knihou je enormní množství práce a studia a nabytých znalostí.
Výčitky marginálních a nezajímavých detailů, které zde zazněly, navíc nepřijatelnou formou, jsou naprosto SMĚŠNÉ !

Je zřejmé, že RN dokáže na poli filatelie mnohé a jeho postavení bude brzy skutečně významné.
Administrátor
david kopriva napsal
když už tu byl párkrát zmíněn "jejich expert na filatelii", tedy pan Radek Novák ...

Tak musím říci - nová tvář ve filatelii a už je za ním skvělá práce!
Jeho kniha se úspěšně prodává, vyjde anglicky a německy. Přijata je vstřícně i skutečnými filatelistickými autoritami, viz zde na hlavní stránce, ale třeba i ve Filatelii.
Velmi originálně zprostředkovává fil. téma nefilatelistické veřejnosti.
Hovoří nefilatelistickým, srozumitelným jazykem. Kvalifikovaně ukazuje ekonomický aspekt filatelie.
Samozřejmě, že tam jsou chyby. A kde nejsou ? Já dělám chyb spoustu.

Za tou knihou je enormní množství práce a studia a nabytých znalostí.
Výčitky marginálních a nezajímavých detailů, které zde zazněly, navíc nepřijatelnou formou, jsou naprosto SMĚŠNÉ !

Je zřejmé, že RN dokáže na poli filatelie mnohé a jeho postavení bude brzy skutečně významné.

Jo tak s tím se dá jenom souhlasit. Každé dílo má nějakou chybu. Ti co remcají - ať něco napíšou sami.
https://www.worldphilately.com/ ... katalog - ceník poštovních známek
https://www.filokartie.cz/ ... on-line magazín plný filokartie
http://www.numin.cz/ ... on-line magazín - numismatika - notafilie
Registrovaný uživatel
Jejich experta na filatelii jsem zmiňoval já - o jeho knize jsem nenapsal ani slovo. Vím, že vyšla, ale hodnotit ji nemohu, protože jsem ji nečetl.
Prostě mě jenom zaráží, že mi nikdo nedokáže vyjasnit význam té investice.
Když se podíváte na Portu na analýzu ceny, tak každý trochu soudný filatelista se musí zarazit u zmíněných referenčních prodejů... většina známek v nich má plné až velmi široké okraje, narozdíl od těch v sestavě tiskové desky, co byla upsána...tam je více než polovina kostí střižená skoro do obrazu...to to vážně neovlivňuje cenu? To bych se skoro divil....ale co já vím....
Proč tam tedy nebyl zmíněn referenční prodej právě celé sestavy ( to samozřejmě chápu ) ....
Pravdou asi je, že kdyby se to zítra upisovalo za 2 mio, tak se to prodá, ale ne proto, že to má takovou cenu, ale proto, že se vždy najde někdo, kdo o tom moc nepřemýšlí....
Takže o to jde... když jsem něčí expert na něco, tak bych měl dokázat obhájit svou nabídku investicí...jinak než slovy "uvidíme "...
Tím je pro mě to téma vyčerpané....
Registrovaný uživatel
Souhlasím, knížka je to mimořádná, čtivá i pro laika, natož filatelistu. Těch víc jak šest stováků je sice dost, ale stojí to za to, dneska je ostatně už vše drahé. doporučuji všem, kteří mají rádi známky a filatelii a investice
Registrovaný uživatel
Admin - Zdeněk Jindra napsal
Ti co remcají - ať něco napíšou sami.

Za to je za logiku?
Dozvedeli sme sa o propagandistickom význame gallery.portu.cz pre českú filatéliu, o pravdepodobnom kolapse Facebooku pod množstvom otázok českých amatérskych filatelistov, o enormnom množstve práce na vydaní knihy,... ale o ekonomickom zmysle investovania prostredníctvom gallery.portu.cz vôbec nič.

Povedal by som, že nikto z prítomných diskutujúcich si v gallery.portu.cz nikdy žiaden certifikát nekúpil a po tu zverejnených faktoch to ani v budúcnosti neplánuje. Hawk.

Každý filatelista by měl býti s tímto spokojen.
Registrovaný uživatel
Si vzdycky vzpomenu na kluka, co me v 90. letech vozil, ja rekl doprava, on jel doleva a pak kdyz jsem se podivil rekl "ty si se nikdy nesplet?". Splet wle, ale ne v takovyhle elementarni veci.
Dozvedeli sme sa o propagandistickom význame gallery.portu.cz pre českú filatéliu, o pravdepodobnom kolapse Facebooku pod množstvom otázok českých amatérskych filatelistov, o enormnom množstve práce na vydaní knihy,... ale o ekonomickom zmysle investovania prostredníctvom gallery.portu.cz vôbec nič.

Povedal by som, že nikto z prítomných diskutujúcich si v gallery.portu.cz nikdy žiaden certifikát nekúpil a po tu zverejnených faktoch to ani v budúcnosti neplánuje. Hawk.

To jsou delnici filatelie, rozumis, bez nich bychom tady byli uplne v prdeli :)
Fidzi napsal

Už jsem si tu před pár roky bouřlivou diskusí v jiném vlákně na toto téma "prošel", ale definujte mi někdo filatelistu. A pak si odpovězte, jestli filatelista využívá např. gallery.portu.cz
Moderátor
No, já jsem si to gallery.portu.cz teď prošel a zaujalo mě, že všechna ta veteránská sportovní auta (Porsche aj.), které mají v nabídkovém portfoliu, byla v loňském roce vystavena uvnitř OC Krakov v Praze 8 Bohnicích, kde jsme je mohli po několik týdnů obdivovat.
Byla skutečně naleštěná a vyčinčaná až zrak přecházel :-) Docela mě zajímá, jestli byla vystavená i někde jinde? Viděli jste je někdo někde?

Ještě by mě také zajímalo, jestli v těch svých nabídkách má gallery.portu.cz též nějaký kapitálový podíl, anebo všechno upsali jen zájemcům z řad veřejnosti? Respektive jde mi o to, kdo nese riziko případného "investičního" neúspěchu...
Registrovaný uživatel
Wjem napsal
Ještě by mě také zajímalo, jestli v těch svých nabídkách má gallery.portu.cz též nějaký kapitálový podíl, anebo všechno upsali jen zájemcům z řad veřejnosti? Respektive jde mi o to, kdo nese riziko případného "investičního" neúspěchu...

Vic nez neuspechu bych se bal, ze to pak nekdo proste rozkrade :)

střihy jsou standardní, kdyby to mělo superstřihy, tak vzhledem, k té "provenance" by to stálo 2mil a ne 1,25.

Důležitý je ale ten cenotvorný kontext, který se uplatňuje na trhu čím dál více u mnoha položek ...když to bylo dobré pro 3 největší legendy filatelie v celých jejích dějinách, tak je to tuplem dobré i pro kohokoli z nás. Cena pak letí nahoru, nic se neřeší. Navazuje se na legendy a tato možnost se tvrdě platí.Tohle trh prostě akceptuje, byť se to někomu nezdá.

..ex. Ferrary je samo o sobě motiv...je mnoho skutečně bohatých lidí ve světě, kteří kupují jenom to:), stahují to z trhu. Efekt je Vám již jistě zřejmý.

jako referenci posílám věc v průměrném střihu, s nepodstatným původem..cena 2018 : 185000 CZK, cena 2020 .... 540000 CZK
Registrovaný uživatel
nešlo to poslat:)
Moderátor
Zdenda-Kubik napsal
Wjem napsal

Vic nez neuspechu bych se bal, ze to pak nekdo proste rozkrade :)

No. on by stačil požár, povodeň, vloupání či jiný zničující prvek. Na kolik je to pojištěné, je-li vůbec?
Registrovaný uživatel
teď?
Registrovaný uživatel
tak tedy : https://www.davidfeldman.com/dfsa-auctions/2018-june-auction-series/british-empire/20784/1848-59-post-paid-issue-early-impressions-sg-6-9-2/?soff_session_category=9901&soff_auction_browse=1
Registrovaný uživatel
a nebo ještě lepší příklad https://www.burda-auction.com/cz/archiv/vzacnosti-z-nasich-aukci////100/ ....PENOE dole..3 páska ale zastřižená, ale Ferrary ..1,5 mil s provizí
Moderátor
Ne že bych to úplně chápal - což takto tímto podivným způsobem sestavit pětirámový exponát Lajtabánságu? Kdo by byl majitel a kolik by to stálo? Nebo spíš přesněji, jak by se kupoval materiál?

Jinak, já navrhoval, že když se najde 24 lidí, že bychom mohli vydat vlastní arch Vlastních známek.
Registrovaný uživatel
Zdenda-Kubik napsal
Fidzi napsal

To jsou delnici filatelie, rozumis, bez nich bychom tady byli uplne v prdeli :)

smeji nahlas :mrgreen:
Registrovaný uživatel
jen bych ještě s dovolením rád polopaticky doplnil, že výše uvedená zastřižená 3- páska se prodala za 50kč za GBP tehdejšího katalogu

ale i červené PP dělají zázraky, a protože jsou méně oblíbené, tak musí být skutečně kvalitní

https://corinphila.ch/en/_auctions/&action=showLot&auctionID=20&lotno=1593
...tj. 471000 CZK, tj. 26kč za libru
Registrovaný uživatel
Musím se přiznat, že známkám vůbec nerozumím, ale tuhle nabídku jsem si na Portu ze zvědavosti prošel.
Pane Kopřivo, chci se zeptat. Všiml jsem si, že jste připravil cenový odhad / posudek, a proto předpokládám, že se na investici nepodílíte. Investoval byste vy sám do těchto známek, kdybyste mohl?
Z mého pohledu je největší riziko v budoucím prodeji. Nevím, kdy se známky prodají. Budu-li nevýznamný investor, nemohu rozhodnout o ceně. Klidně se to za rok může prodat se ztrátou a nebudu to moct nějak ovlivnit.
Registrovaný uživatel
david kopriva napsal
a nebo ještě lepší příklad https://www.burda-auction.com/cz/archiv/vzacnosti-z-nasich-aukci////100/ ....PENOE dole..3 páska ale zastřižená, ale Ferrary ..1,5 mil s provizí

Nevím, to vybíráte - dle mého skromného názoru - nesrovnatelné...třípáska, pravděpodobně světový unikát a sestava z Portu ... dovolím si v tom vidět jistý rozdíl.
Sám víte, že se dá naopak najít také druhá strana, známky, kde se za libru platilo méně, než 10.- Kč ( a koneckonců i ta sestava na Portu tak stála )....
Nevidím dogma v tom, že se něco prodalo za tolik a tolik, protože to by se dalo říct, že běžný desetiblok Indián má hodnotu 36.000.- Kč, protože za tolik se u B jednou prodal....od té doby už nikdy a dá se sehnat kolem deseti... takže jaká je jeho cena?
Ale nechci se o to přít, neorientuji se na koloniální známky... obecně mě spíše zajímalo, jaký je předpoklad zhodnocení pro drobné investory, což jsem se nedozvěděl a nejspíš nedozvím....nezbude než těch pár let počkat, jak píše jejich expert...." uvidíme"
Registrovaný uživatel
U investice Vám nikdo nic nezaručí, neboť do budoucna nevidíme. Zárukou není ani chování komodity v minulosti. Rizika jsou vždy a u každé komodity. Přesto jsou ve světě miliony skvěle vydělávajícíh investorů. Rozhodně to ale není pro každého.
Takřka celý filatelistický trh jde teď nahoru, takřka všechny sbírky se plošně zhodnocují. Některé známky jsou skvělým bezpečným přístavem v době jakékoli krize. Zatímco po krizích zlato klesá, známky se často drží neboť z trhu mezitím zmizely a majitelé je levněji neprodají a vysedí raději další trend atd. Je snadné udržet převis poptávky. Jistěže dochází ke korekcím, ale z dlouhodobého hlediska je to výkonné. Bez velké volatility.
Nevím o jakém přesně "posudku" pro "portu" mluvíte. Žádný posudek na mauricie jsem nedělal.
Pokud to dobře chápu, položky se prodají, když se pro to rozhodne většina vlastníků podle podílů. Filatelie ukáže co umí nejlépe během generace. Smysluplné minimum je ale 5 let. Sám mám určitý mnohaletý depozit, jehož tržními vlastnostmi jsem si naprosto jistý. V tomto konkrétním případě mauriců je takřka nemyslitelné, že by se to příště neprodalo za víc....důvody tu byly vysvětleny dostatečně . U portu určitě investovat budu, byť jsem zvyklý být sám 100% vlastníkem.
Ono to tam reálně koupit také není jednoduché. Za 2 minuty to bylo pryč! Poptávka je dnes obrovská. A opět, opakuji, svědčí to o úctyhodnosti a perspektivnosti CELÉ FILATELIE.
Registrovaný uživatel
Zopar faktov.Zmluvu podpisuje investor s Wood & Company,
Portu vzniklo ve WOOD & Company
Ve WOOD & Company, přední středoevropské investiční skupině, vždy hledí minimálně o pár let dopředu. I podle toho se poznají opravdoví investiční profesionálové. Nespokojí se jen s vylepšováním už tak prvotřídních služeb, pracují rovnou na revolučním řešením. Výsledkem je radikální změna v přístupu ke zhodnocování peněz – jedním slovem Portu.

"WOOD & Company je největším obchodníkem na pražské burze a má 25 let zkušeností. Pouze s takovým zázemím můžeme v Portu profesionálně přistupovat k vytváření investičních strategií a efektivně nakládat s cennými papíry. V Portu nemáme malé cíle. Jsme zde, abychom otřásli světem investic.

Také nám jde samozřejmě o bezpečnost vašich prostředků. WOOD & Company podléhá dohledu České národní banky, je držitelem široké licence k poskytování investičních a dalších finančních služeb, a to nejen v ČR."
S toho samozrejme vyplyva že ako obchodnik na kapitalom trhu musi dodržiavat zakony a aj eticky kodex,kedže je členom asociacie.Takže napr zlata 25 dukatova medaila,sa na medzinarodnej aukcii ,ktoru sleduju tisicky obchodnikov ,sberatelov NEPREDA za vyvolavočku 21 000€.Ale vy ju ponukate investorom za 1 700 000 Kč.To je drahšie o vyše 300 %.A oni to bezproblemov kupia.Určite mali kompletne a seriozne informacie,pretože ak ste im to zamlčali tak porušujete minimalne eticky kodex.
Napr " 1. Jednání v nejlepším zájmu klienta
Člen AKAT upřednostňuje zájmy svého klienta a má nastavený systém pro předcházení
střetu zájmů a ochranu klientských informací.
 Uplatňuje podle svého nejlepšího přesvědčení zásadu jednání v nejlepším zájmu
klienta. Bez ohledu na prospěch třetích stran zohlední nejprve zájmy klienta.
 Je loajální vůči svým klientům, jedná s odbornou péčí a užívá obezřetného úsudku.
Jedná ve prospěch svých klientů a klade bezúhonnost investiční profese a zájmy svých
klientů mezi své nejvyšší priority.
 Ve vztahu ke klientům jedná profesionálně, poctivě, nediskriminačně a objektivně.
Od investičneho poradcu očakavam nepoškrveny kredit ,o to viac pri milionovych investiciach.
Tak len pre info,čo sa piše o Wood & Company.
https://dennikn.sk/blog/270516/kto-je-firma-eei-a-co-priniesli-do-kosic/
https://www.aktuality.sk/clanok/813020/oligarcha-boedoer-investoval-do-biznisu-penty-ich-spojenie-trvalo-dlhe-roky/
ad joops ....ještě jednou... sestava z Portu je SVĚTOVÝ UNIKÁT, navíc výhodně za 15kč za GBP; a zejména - který prošel sbírkami největších VIP ve filatelii všech dob. Tento efekt nelze pochopit prizmatem ČSR II, při veškerém respektu :)

Na "předpoklad zhodnocení pro drobné investory" se můžete zeptat mj. těch investorů, neboť oni rozhodli , že to koupí, tj. měli jistě nějakou představu, neboť všechny informace tam jsou celé dny k mání. A můj názor na toto již znáte.
Rozhodně není cílem této diskuse někoho přesvědčovat, aby někam něco investoval, či o čemkoli jiném. Jestiže tu měl někdo ten pocit, tak to zavání nezdravou sebestředností.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 ... > »

Sběratel.com » Filatelie aukce » Portu Gallery - soubor 12 modrych Mauriciu POST PAID

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1