Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Filatelie aukce » Portu Gallery - soubor 12 modrych Mauriciu POST PAID

Vykupminci.cz
Numisargo

Portu Gallery - soubor 12 modrych Mauriciu POST PAID

Moderátoři: ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
david kopriva napsal
Na "předpoklad zhodnocení pro drobné investory" se můžete zeptat mj. těch investorů, neboť oni rozhodli , že to koupí, tj. měli jistě nějakou představu, neboť všechny informace tam jsou celé dny k mání.

Tak děkuji, přesně takhle jsem si tu odpověď představoval.... vysvětluje mnohem více, než se zdá.
Registrovaný uživatel
Joops17 napsal
david kopriva napsal
Na "předpoklad zhodnocení pro drobné investory" se můžete zeptat mj. těch investorů, neboť oni rozhodli , že to koupí, tj. měli jistě nějakou představu, neboť všechny informace tam jsou celé dny k mání.

Tak děkuji, přesně takhle jsem si tu odpověď představoval.... vysvětluje mnohem více, než se zdá.

Jj, drobni investori typ kupujici na Aukru :mrgreen:
Registrovaný uživatel
david kopriva napsal
U investice Vám nikdo nic nezaručí, neboť do budoucna nevidíme. Zárukou není ani chování komodity v minulosti. Rizika jsou vždy a u každé komodity. Přesto jsou ve světě miliony skvěle vydělávajícíh investorů. Rozhodně to ale není pro každého.
Takřka celý filatelistický trh jde teď nahoru, takřka všechny sbírky se plošně zhodnocují. Některé známky jsou skvělým bezpečným přístavem v době jakékoli krize. Zatímco po krizích zlato klesá, známky se často drží neboť z trhu mezitím zmizely a majitelé je levněji neprodají a vysedí raději další trend atd. Je snadné udržet převis poptávky. Jistěže dochází ke korekcím, ale z dlouhodobého hlediska je to výkonné. Bez velké volatility.
Nevím o jakém přesně "posudku" pro "portu" mluvíte. Žádný posudek na mauricie jsem nedělal.
Pokud to dobře chápu, položky se prodají, když se pro to rozhodne většina vlastníků podle podílů. Filatelie ukáže co umí nejlépe během generace. Smysluplné minimum je ale 5 let. Sám mám určitý mnohaletý depozit, jehož tržními vlastnostmi jsem si naprosto jistý. V tomto konkrétním případě mauriců je takřka nemyslitelné, že by se to příště neprodalo za víc....důvody tu byly vysvětleny dostatečně . U portu určitě investovat budu, byť jsem zvyklý být sám 100% vlastníkem.
Ono to tam reálně koupit také není jednoduché. Za 2 minuty to bylo pryč! Poptávka je dnes obrovská. A opět, opakuji, svědčí to o úctyhodnosti a perspektivnosti CELÉ FILATELIE.

"V tomto konkrétním případě mauriců je takřka nemyslitelné, že by se to příště neprodalo za víc" ... nez za kolik se to koupilo u Feldmanna ... jste zapomnel dodat :mrgreen:
Registrovaný uživatel
pro Wjem ad.60 : např. OC harfa v Libni na podzim 2019

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Registrovaný uživatel
Túto investičnú príležitosť zhrniem v dvoch odrážkach:

- investori by mali v budúcnosti svojou investíciou zarobiť. V súčasnosti, ale nikto nedokáže špecifikovať či sa tak stane, ani odhadnúť časový horizont kedy sa tak stane a ani výšku zhodnotenia. Investori plne znášajú riziká vyplývajúce z investície.

- firma Wood & Company realizovala kúpou a následným predajom investorom v priebehu krátkeho času (cca. pol roka) zisk vysoko prevyšujúci počiatočnú investíciu (stovky %). Odpredajom sa zbavila akýchkoľvek rizík spojených s investičným predmetom v budúcnosti. Zisk môže opätovne využiť pre prípravu ďalšej investičnej príležitosti pre malých investorov.

Vynára sa mi parádny dialóg medzi Vesnou a Jakubom z filmu Samotáři
- Myslím, že lidi jsou tady k sobě zlí. Protože čeština je zlá. To je blbej jazyk. Tvrdej a složitej. Pořád nějaké možná a kdyby.
- A aby a by.
- Nikdo neumí říct, co chtěl.
- Co by chtěl. Co by chtěl.
- Všichni tady strašně lžou.
- Já spíš myslím, že lidi tady málo hulej.
:D
Registrovaný uživatel
m1234 napsal
Zopar faktov.Zmluvu podpisuje investor s Wood & Company,
Portu vzniklo ve WOOD & Company
Ve WOOD & Company, přední středoevropské investiční skupině, vždy hledí minimálně o pár let dopředu. I podle toho se poznají opravdoví investiční profesionálové. Nespokojí se jen s vylepšováním už tak prvotřídních služeb, pracují rovnou na revolučním řešením. Výsledkem je radikální změna v přístupu ke zhodnocování peněz – jedním slovem Portu.

"WOOD & Company je největším obchodníkem na pražské burze a má 25 let zkušeností. Pouze s takovým zázemím můžeme v Portu profesionálně přistupovat k vytváření investičních strategií a efektivně nakládat s cennými papíry. V Portu nemáme malé cíle. Jsme zde, abychom otřásli světem investic.

Také nám jde samozřejmě o bezpečnost vašich prostředků. WOOD & Company podléhá dohledu České národní banky, je držitelem široké licence k poskytování investičních a dalších finančních služeb, a to nejen v ČR."
S toho samozrejme vyplyva že ako obchodnik na kapitalom trhu musi dodržiavat zakony a aj eticky kodex,kedže je členom asociacie.Takže napr zlata 25 dukatova medaila,sa na medzinarodnej aukcii ,ktoru sleduju tisicky obchodnikov ,sberatelov NEPREDA za vyvolavočku 21 000€.Ale vy ju ponukate investorom za 1 700 000 Kč.To je drahšie o vyše 300 %.A oni to bezproblemov kupia.Určite mali kompletne a seriozne informacie,pretože ak ste im to zamlčali tak porušujete minimalne eticky kodex.
Napr " 1. Jednání v nejlepším zájmu klienta
Člen AKAT upřednostňuje zájmy svého klienta a má nastavený systém pro předcházení
střetu zájmů a ochranu klientských informací.
 Uplatňuje podle svého nejlepšího přesvědčení zásadu jednání v nejlepším zájmu
klienta. Bez ohledu na prospěch třetích stran zohlední nejprve zájmy klienta.
 Je loajální vůči svým klientům, jedná s odbornou péčí a užívá obezřetného úsudku.
Jedná ve prospěch svých klientů a klade bezúhonnost investiční profese a zájmy svých
klientů mezi své nejvyšší priority.
 Ve vztahu ke klientům jedná profesionálně, poctivě, nediskriminačně a objektivně.
Od investičneho poradcu očakavam nepoškrveny kredit ,o to viac pri milionovych investiciach.
Tak len pre info,čo sa piše o Wood & Company.
https://dennikn.sk/blog/270516/kto-je-firma-eei-a-co-priniesli-do-kosic/
https://www.aktuality.sk/clanok/813020/oligarcha-boedoer-investoval-do-biznisu-penty-ich-spojenie-trvalo-dlhe-roky/

Oba clanky jsem si precetl a Wood & Company z toho nevychazi moc lichotive. Rekl bych, ze jsou pro ne celkem toxicke. A jak uz psal podobne Zdenda Kubik - u takovych chces investovat :twisted:
Moderátor
jindras napsal
pro Wjem ad.60 : např. OC harfa v Libni na podzim 2019

Obrázky:

JJ tohle autíčko jsem si spolu s dalšími exkluzivními veterány mockrát zálibně prohlédnul v loňském roce v OC Krakov v Bohnicích. Autíčka zřejmě absolvovala putovní tour po pražských OC...
Moderátor
al_bunda napsal
david kopriva napsal
U investice Vám nikdo nic nezaručí, neboť do budoucna nevidíme. Zárukou není ani chování komodity v minulosti. Rizika jsou vždy a u každé komodity. Přesto jsou ve světě miliony skvěle vydělávajícíh investorů. Rozhodně to ale není pro každého.
Takřka celý filatelistický trh jde teď nahoru, takřka všechny sbírky se plošně zhodnocují. Některé známky jsou skvělým bezpečným přístavem v době jakékoli krize. Zatímco po krizích zlato klesá, známky se často drží neboť z trhu mezitím zmizely a majitelé je levněji neprodají a vysedí raději další trend atd. Je snadné udržet převis poptávky. Jistěže dochází ke korekcím, ale z dlouhodobého hlediska je to výkonné. Bez velké volatility.
Nevím o jakém přesně "posudku" pro "portu" mluvíte. Žádný posudek na mauricie jsem nedělal.
Pokud to dobře chápu, položky se prodají, když se pro to rozhodne většina vlastníků podle podílů. Filatelie ukáže co umí nejlépe během generace. Smysluplné minimum je ale 5 let. Sám mám určitý mnohaletý depozit, jehož tržními vlastnostmi jsem si naprosto jistý. V tomto konkrétním případě mauriců je takřka nemyslitelné, že by se to příště neprodalo za víc....důvody tu byly vysvětleny dostatečně . U portu určitě investovat budu, byť jsem zvyklý být sám 100% vlastníkem.
Ono to tam reálně koupit také není jednoduché. Za 2 minuty to bylo pryč! Poptávka je dnes obrovská. A opět, opakuji, svědčí to o úctyhodnosti a perspektivnosti CELÉ FILATELIE.

"V tomto konkrétním případě mauriců je takřka nemyslitelné, že by se to příště neprodalo za víc" ... nez za kolik se to koupilo u Feldmanna ... jste zapomnel dodat :mrgreen:

Mauritius, vydání POST PAID sbírám necelé 2 roky a za tu dobu došlo doslova k raketovému nárůstu cen hlavně u modrých 2 pence, tak si troufnu říct, že se mýlíte.
Vzhledem k tomu, že se mi za tu dobu podařilo dát dohromady úplnou rekonstrukci 1penny červená, 8 ZP 2pence modrá (z nichž ZP7 PENOE mám v Chlubírně) a nyní jsem na Corinphile koupil v pořadí již pátou obálku s PP, tak si myslím, že vývoj cen známek Mauritiů dokážu trochu odhadnout.
Jsou velké výkyvy podle toho, kolik se vyskytuje těchto materiálů na trhu. Loni, na obou aukcích u Feldmana Tatiana I a II se prodávala snad třetí největší kolekce Mauritiú za celou historii, proto se některé materiály daly koupit za velice nízkou cenu.
Toto se týkalo i rekonstrukce 2pence PP, kterou koupil pan Kopřiva. Myslím si, že 16.000 GBP + 37% (provize+DPH) byla cena velmi nízká. Předpokládám, že takto velká kolekce se hned tak nabízet nebude a pokud se těchto materiálů nabízí málo, vyletí vysoko i ceny a vyletí tedy i vysoko cena této rekonstrukce.
Vzpomeňte si na obálku s modrou 2penny PP v provedení tisku "latest", kterou náš sběratel koupil v roce 2011 v aukci Feldman za 20.000 EUR + 37% a v aukci Klim ji poté nabízel za 940.000,-Kč. Rok 2011 byl rok, kdy se od druhé největší aukce Mauritiů u Feldmana v roce 1993 nenabízelo téměř nic a po jakýkoliv známkách či obálkách Mauritiů byl velký hlad.
Takže, pokud nebude v dalších letech dostatečná nabídka Mauritiů, tak ceny mohou vystřelit astronomicky nahoru, protože Mauritius jsou nejpopulárnější známky světa. Vydání POST OFFICE je nedostupné a tak zbývá velmi ceněné vydání POST PAID. V roce 1963 v aukci R. Lowe se nepoužitý unikátní chybotisk PENOE prodal za vyšší cenu než modrý Mauritius POST OFFICE!!! I takové věci se stávají.
A vzpomeňte si na 80 blok Modrého Merkura z Poštovního muzea, který byl v minulosti označovaný za naši největší filatelistickou raritu a spekulovalo se i o 1 milionu USD. Jenže, vídeňské muzeum před několika lety nabídlo v aukci velké množství svých materiálů Rakouska, investoři nebyli připraveni a našemu sběrateli se podařilo kompletní arch 100 známek koupit kolem 1 milionu Kč.
Jsem přesvědčený, že kdyby jej nyní náš sběratel prodával samostatně s patřičnou reklamou, tak jej prodá minimálně za pětinásobek. Vzpomeňte si na prodej 4Kr žilkované s obráceným přetiskem, kdy posměváčci říkali, že vyvolávací cena 4 miliony je nesmyslná a nakonec včetně aukčního poplatku kupec zaplatil přes 9 milionů Kč. A ze zaručeného zdroje vím, že cena by byla ještě vyšší, pokud by známka měla zajištěno vývozní povolení do zahraničí.
Pokud chce někdo investovat do známek, musí tomu skutečně rozumět a vědět, kde a za kolik nakupovat a kdy prodávat. Když se v tom nevyzná, tak i s Mauricii může dopadnout špatně. Takový případ jsem popsal ve svém článku na Infofile s obálkou se známkami Sherwina.
Osobně jsem sběratel a ne investor, známky Mauritia sbírám pro radost, ale než jsem začal nakupovat, tak jsem si důkladně zmapoval trh a vývoj cen od roku 1993.
Moderátor
uz par dni zde ctu zajimavou diskuzi a myslim si ze by ADMIN NEJvyssi mel zalozit samostanou rubruku INVESTICNI FILATELIE.
je to zajimave a v mnohem mi to pripomina rozepri dvou lidi. jeden v Boha veri a jeden ne. kazdy ma svou pravdu a sve argumenty. presvedcuji se navzajem. ale nikdo nikoho nepresvedci. kazdy veri sve pravde.
tak je to i s investici. je to dnes "sport" bohatych, kteri nevedi kam vrazit penize. pry Gates, pry ten a ten, to neni dulezite.
dulezite je, ze v tomto marasmu tzv. zarucenych nabidek muzete narazit na kdejakeho podvodnika, ktery hleda "krena" aby ho oholil.
ja nejsem exoert na probiranou TD, a je mi celkem u ...., jestli to vlastnil ten a ten. to je vec, ktera je jen PR a hojne se to vtlouka do hlavy investorum,... tzv. znamka s histori, znamky s pribehem a kdovi co jeste.
OK, na nekoho to zabira. znamka je jen a jen znamka. a muzete argumentovat jak chcete.

ja osobne termin investicni filatelie nemam rad. vlastne nemam rad zadny privlastek. filatelie je jen jedna. znamena to neco, cemu se rika "mam to rad a dela mi to dobre". penize jsou, ne nepodstatne, ale ne prvorade.
samozrejme, ate se to komu libi, nebo ne, je to konicek, kterym smenou jednotkou jsou penize, tak to bylo je a bude VZDY investice. VZDY. jen to nekdo ma na prvnim miste ( jako investici ), nebo jako prvnim miste ( jako filatelii ).
ale to je kazdeho rozhodnuti.

jen poznamka: souhlas s Wjem a jeho pohled na investicni skupinu Wood & Company. to hodne smrdi ...., hodne !
Registrovaný uživatel
Jaromir napsal
[quote=al_bunda]
[quote=david kopriva]
U investice Vám nikdo nic nezaručí, neboť do budoucna nevidíme. Zárukou není ani chování komodity v minulosti. Rizika jsou vždy a u každé komodity. Přesto jsou ve světě miliony skvěle vydělávajícíh investorů...

Děkuji Vám za první rozumné vysvětlení, obsahující relevantní argumenty. Pan Podhradsko (Radek Novák), ani pan Kopřiva nám je neposkytli. Přičemž pan Kopřiva jen opakoval, že to je mimo naše chápání, že Ferrary apod. Přitom vysvětlení od vás je mi poměrně jasné a teď věřím tomu, že jistá šance na zhodnocení tam může být. Ostatně pan Kopřiva už na tom vydělal slušný balík a je od něj pěkné, že tu šanci dal i dalším.[/quote=al_bunda][/quote=Jaromir]
Registrovaný uživatel
Výhodnost každé investice je ve své podstatě založena na kolotoči, zda se podaří nalákat další kupující, kteří budou zvyšovat cenu. Pokud budu investovat do čehokoli (akcie, komodity umělecké předměty atd.) a budu chtít vydělat, pak musím nastoupit do módního trendu a na této náladě se vézt-jít s davem. Žádný strom ale neroste do nebe a platí jedno krásné burzovní rčení: Nakupuj, když ostatní na cenovém dně prodávají a prodávej, když jsou noviny plné zpráv a výhodnosti dané investice. To je doba, když velcí investoři cítí, že se blíží konec růstu a potřebují se svých aktiv se ziskem zbavit. Pak platí drahé reklamy o ohromné výhodnosti dané investice a tak se snaží nalákat neznalé investory. Když je oni vykoupí, pak ti velcí pošlou ceny dolů. Jak ceny padají, drobní investoři se snaží svých aktiv i se ztrátami zbavit. Jak ceny padají ještě více, zavládne panika a velcí čekají, až ti malý se všeho zbaví. Pak oni nakupují a celý kolotoč se opakuje. Těch příběhů jsem zažil mnoho a na mnoho způsobů.

V posledních letech se rapidně zhodnocují veškeré umělecké předměty a kdo to pochopil před několika lety, ten je za vodou. V dnešní době celý trh je pouze setrvačník, který se stále z podstaty věci točí dále, ale jednou se určitě dotočí. Otázkou je pouze kdy!

Jedna poznámka na závěr. Znám jednoho obchodníka, který je zástupcem jedné nadnárodní aukční firmy a ten má na svých stránkách jednu pravdivou poznámku. Nakupujte pouze nejlépe zachovalé historické předměty, které lze na trhu sehnat! Kvalita je totiž v dnešní době základ a do budoucna její význam bude ještě stoupat.

V pokladových materiálech chybí - pro mne zásadní informace - kde se bude realizovat nákup/prodej.
Předpokládám, že nákup bude relizován na aukcích, popřípadě budou aktivně vyhledávány soukromé zdroje (nižší cena při nákupu - obvyklé argumenty budou následné finanční náklady: opravy, restaurování, údržba). Prodej bude realizován pomocí aukce, kvůli vyšší koncové ceně.

2 Jaromir: Něco sestav, střel jim to a oni už si najdou kavky kterým to střelí.

PS: místní osazenstvo není nakloněno kolektivnímu investování
Moderátor
kolo101 napsal
uz par dni zde ctu zajimavou diskuzi a myslim si ze by ADMIN NEJvyssi mel zalozit samostanou rubruku INVESTICNI FILATELIE.
je to zajimave a v mnohem mi to pripomina rozepri dvou lidi. jeden v Boha veri a jeden ne. kazdy ma svou pravdu a sve argumenty. presvedcuji se navzajem. ale nikdo nikoho nepresvedci. kazdy veri sve pravde.
tak je to i s investici. je to dnes "sport" bohatych, kteri nevedi kam vrazit penize. pry Gates, pry ten a ten, to neni dulezite.
dulezite je, ze v tomto marasmu tzv. zarucenych nabidek muzete narazit na kdejakeho podvodnika, ktery hleda "krena" aby ho oholil.
ja nejsem exoert na probiranou TD, a je mi celkem u ...., jestli to vlastnil ten a ten. to je vec, ktera je jen PR a hojne se to vtlouka do hlavy investorum,... tzv. znamka s histori, znamky s pribehem a kdovi co jeste.
OK, na nekoho to zabira. znamka je jen a jen znamka. a muzete argumentovat jak chcete.

ja osobne termin investicni filatelie nemam rad. vlastne nemam rad zadny privlastek. filatelie je jen jedna. znamena to neco, cemu se rika "mam to rad a dela mi to dobre". penize jsou, ne nepodstatne, ale ne prvorade.
samozrejme, ate se to komu libi, nebo ne, je to konicek, kterym smenou jednotkou jsou penize, tak to bylo je a bude VZDY investice. VZDY. jen to nekdo ma na prvnim miste ( jako investici ), nebo jako prvnim miste ( jako filatelii ).
ale to je kazdeho rozhodnuti.

jen poznamka: souhlas s Wjem a jeho pohled na investicni skupinu Wood & Company. to hodne smrdi ...., hodne !

Jsem rozhodně pro Váš návrh založit rubriku INVESTIČNÍ FILATELIE. Určitě potom řada čtenářů najde učitečné rady, jak se v investicích do známek pohybovat. Mne osobně se toto netýká, jelikož ve svém věku mám všechno, co potřebuji a jak jsem napsal, známky Mauritia sbírám pouze pro radost.
Pokud bych poslechl Gorilu, tak jsem přesvědčený, že materiály, které jsem koupil za poslední dva roky, bych nyní pouze na našem trhu střelil minimálně za dvojnásobek a to se ještě držím dost při zemi. Nakupoval jsem totiž převážně na webech a u obchodníků, kde investoři nenakupují. Ale, i to, co jsem koupil u Feldmana si myslím, že bych letos s 50% ziskem dokázal prodat. Já jsem to totiž počítal a v kolekcích Tatiana I a II (Vikram Chand) se prodalo celkem 239 známek a obálek. Zvláště obálek s vícenásobnými frankaturami 1penny červená tam bylo tolik, jako doposud nikdy v historii a zřejmě obálky sběrateli doposud neobjevené. Protože se Mauritiem zabývám a dokumentuji všechny celistvosti vydání PP, tak už mám v databázi 55 obálek. Jen uvádím, že největšímu sběrateli Mauritiů Kanaimu se do roku 1985 podařilo zdokumentovat pouze 38 obálek.
Abych na to navázal.
Vzhledem k tak velkému množství materiálů Mauritiů v aukcích Feldman 2020 zákonitě u řady z nich musela jít cena dolů, to už jsem vysvětloval na příkladu kompletního 100 archu Modrého Merkrua z Vídeňského muzea.
A podle toho, jak sleduji vývoj aukcí známek Mauritiů, tak nevěřím v podobně velkou aukci v nejbližších letech. Jak jsem se již zmínil, poslední ještě větší aukce než Tatiana I a II byla u Feldmana v roce 1993 a to je již 28 roků. Od té doby se materiály Mauritia prodávaly v malé nabídce a ceny byly velmi vysoké, což jsem zdokumentoval obálkou koupenou naším sběratelem v roce 2011.
Takže, rozhodně jsem pro založení nové rubriky Investiční filatelie a přesunout tam celou tuto diskusi.
Jinak, pro všechny diskutující.
Vzhledem k tomu, že nejsem investorem do poštovních známek a ve svém věku už nikdy nebudu, tak není v mém zájmu stranit žádné straně a píši zde pouze svoje osobní poznatky a zkušenosti.
Jinak, pro ty, které Mauritius, vydání POST PAID zaujal, tak jsem napsal mnohastránkovou studii, jejíž první část vyšla v Merkur revue 6-2020 a bude pokračovat v dalších číslech.
Registrovaný uživatel
Jaromir> V cem jsem se mylil? Ja jen napsal, ze se ten soubor jednou proda za vic nez byl zakoupen u Feldmanna (byla to takova vtipna narazka na vetu p. Koprivy). Bylo to mysleno tak, ze je jasne, ze se to proda za vic. Ale otazka je jestli za tolik, aby z toho ti drobni investori neco meli (po odecteni ruznych poplatku, zapocitani inflace atd.).
Administrátor
al-bunda - ale to je přeci problém těch investorů, že neumí nakupovat levněji. Pravděpodobně na tom budou tratit, ale stát se může cokoliv. Nejlepší je postupovat jako Jaromír. Prostě si to nejdříve nastudovat a pak nakoupit nejvýhodněji co to jde. Věřím, že ten jeho exponát a sbírka se jednou prodá mnohonásobně dráž než kolik do toho dal. A tak to prostě asi má být. Je to odměna za studium a roky dobré práce. Takto může dneska postupovat každý. A dá se to i s menší částkou...
https://www.worldphilately.com/ ... katalog - ceník poštovních známek
https://www.filokartie.cz/ ... on-line magazín plný filokartie
http://www.numin.cz/ ... on-line magazín - numismatika - notafilie
Moderátor
jeste me napada. jestlipak ti co prodavali na post gallery mauritie, jestlipak zaplatili dan ze zisku. toto uz neni nic soukromeho, to uz je jasny vydelecny pocin. ja vim, je to kazdeho osobni vec, ale to je jen takova hlaska do tmy ( danove ).
Registrovaný uživatel
už jsem se tu nechtěl vyjadřovat, protože se to tu stále točí kolem dokola a nebude to mít nikdy výsledek. Jedna skupina říká A, druhá skupina říká B. OK, v tom nevidím problém. Vlastně tu "diskutuje" jen pár lidí.

Ale toto je fakt další důkaz, že o tom většina těch "co jsou proti" diskutérů bohužel nic neví. Zkuste do Portu něco sám nabídnout. Budete muset podepsat smlouvy, vše fotograficky doložit. A logicky zdanit. To milý KOLO101 není, jako když si kupujete známku s Adolfem na burze, víte? Zkuste změnit svůj názor na svět. Nejsou všichni zlí a špatní, je mnoho fajn lidí :-)

kolo101 napsal
jeste me napada. jestlipak ti co prodavali na post gallery mauritie, jestlipak zaplatili dan ze zisku. toto uz neni nic soukromeho, to uz je jasny vydelecny pocin. ja vim, je to kazdeho osobni vec, ale to je jen takova hlaska do tmy ( danove ).
Registrovaný uživatel
moc vám děkuji za pozitivní slova! Cena tak nějak pokrývá náklady na tisk a distribuci a marže distributorů. Ca 3000 hodin práce to nikdy nepokryje, to bych jich musel prodat několik desítek tisíc, což je nereálné. Takže na uživení to opravdu není :-) Budu rád, když se to vyprodá (za první měsíc prodáno několik set kusů!) a pokryje mi to ty náklady. Pak to ještě zdaním, no a co vám zbyde...

MikyM napsal
Souhlasím, knížka je to mimořádná, čtivá i pro laika, natož filatelistu. Těch víc jak šest stováků je sice dost, ale stojí to za to, dneska je ostatně už vše drahé. doporučuji všem, kteří mají rádi známky a filatelii a investice
Moderátor
al_bunda napsal
Jaromir> V cem jsem se mylil? Ja jen napsal, ze se ten soubor jednou proda za vic nez byl zakoupen u Feldmanna (byla to takova vtipna narazka na vetu p. Koprivy). Bylo to mysleno tak, ze je jasne, ze se to proda za vic. Ale otazka je jestli za tolik, aby z toho ti drobni investori neco meli (po odecteni ruznych poplatku, zapocitani inflace atd.).

V pohodě, já vím, že to byla narážka.
Ale, ještě k tomu, jaké mohou být ceny v závislosti počtu nabídnutých raritních materiálů na trhu.
Dávám odkaz na aukci obálky se známkou Mauritia 2 pence POST PAID (tedy v té nejhorší kvalitě tisku) v aukci Klim v roce 2013, tedy v době, kdy nabídka známek Mauritiů POST PAID byla minimální a nabídka obálek téměř nulová. https://filatelie-klim.com/cz/detail-salove-aukce/mauritius-skl-dopis-z-22-okt-1855-frank-_52-5152 .
Jak vidíte, vyvolávací cena je 920.000,-Kč (obálka se za tuto cenu neprodala).
Nyní se podívejme na aukci Feldman v roce 2011, kde je nabídka Britských kolonií: https://www.davidfeldman.com/wp-content/uploads/2014/01/GB_web.pdf .
A co vidíme:
Z obálek Mauritiů se známkami PP je v nabídce pouze tato jediná a za vyvolávací cenu 24.000 Eur: https://www.davidfeldman.com/wp-content/uploads/2014/01/GB_web.pdf .
Tato cena byla i na dnešní dobu vzhledem ke známce v provedení tisku "latest" velmi přemrštěná, ale i tak ji náš sběratel koupil za 24.000 Eur včetně provize (cena byla snížena na 20.000 Eur).
Během dalších dvou let se obálky se známkami Mauritiů též téměř nevyskytly a tak si její majitel troufl dát tuto obálku na náš trh za vyvolávací cenu 920.000,-Kč. Neuspěl, protože cena je "mimo mísu". Ovšem, pokud by se našel sběratel, který se neohlíží na peníze a obálku by nutně potřeboval do svojí sbírky (jiné se v té době nenabízely), je pravděpodobné, že by ji koupil.
V kolekci Tatiana I+II 2020 se naproti tomu objevilo 38 obálek naráz, což je nejvíce v celé historii. Podotýkám, že v rekordní aukci Feldman v roce 1993 se dražilo 19 obálek.
Mimo jiné se tam inkriminovaná obálka tehdy vydražila za 12.000 SFr.
Co to vypovídá?
Že je třeba sledovat vývoj prodeje rarit, protože je jasné, že pokud po řadu roků nebudou určité materiály na trhu, tak jejich cena vyletí a pokud jich bude nadbytek, tak se cena propadne.
Pokud bychom to shrnuli, tak majitel této obálky díky aukcím Tatiana I a II splakal nad výdělkem, protože prodejná je nyní tak za třetinu, než za jakou cenu ji před 10 lety koupil.
Naproti tomu, kdo nakoupil na aukcích Tatiana I a II, tak si může mnout ruce, protože takto nízké ceny Mauritiů, jaké byly v této kolekci, již nikdy nebudou (jedině, že by někdo pustil na trh ještě větší kolekci Mauritií, ale toho si myslím, že se za svého života již nedočkám).
Pozn. Všech těch 5 obálek s Mauritii PP, které jsem koupil (3 obálky s červenými- z toho jedna se 4 páskou a 2 obálky s modrými 2pence) mne přišly na třetinovou částku, než co náš sběratel zaplatil za obálku, o které je zde řeč. Už jen z toho důvodu bych si troufnul tvrdit, že bych tyto obálky teď hned otočil se 100% ziskem. Zvláště si myslím, že opravdová pecka je obálka se 4 páskou 1penny červená POST PAID, která je na obálce Merkur revue 6-2020.
Takže, pokud chce někdo investovat opravdu dobře do známek, musí si něco nastudovat o tom, co chce nakupovat. Ale osobně bych investice do známek, mincí a uměleckých předmětů viděl jistější než akciový trh, protože tam předpokládám, že člověk může prodělat i 90%, což si myslím, že se v případě investic do opravdu raritních známek, které byly prezentované v televizním pořadu, stát nemůže.
Registrovaný uživatel
ještě malé doplnění : "Tatiana" obsahovala největší soubor PP, jaký kdy byl vytvořen.
(Už tím je to opět velmi prestižní zdroj a do budoucna "ex Tatiana" bude plusový cenotvorný faktor)
Ruský sběratel a investor, který to dával mnoho let dohromady opravdu solidně vydělal , snad kromě BC.

Další velký depozit PP byl v r. 2017 "Adamastor" původem z J.A. Tam byly ceny ještě únosné. U některých položek : https://www.davidfeldman.com/dfsa-auctions/2017-december-british-empire-gbp/mauritius/80036/mauritius-1854-57-post-paid-issue-intermediate-imp/ jsou dnes hravě 3-násobné :)

Nikde na světě neexistuje žádná další akumulace PP, tj. nemůže přijít na trh.
To je samozřejmě solidní základ pro cenový vývoj.
Registrovaný uživatel
absolutní souhlas s Jaromírem, který v ČR patří mezi největší odborníky na známky tohoto ostrova. Píše o nich velice fundované odborné články. A jak je vidět, i on zaznamenal "raketový nárůst cen".

Je smutné, že zde někteří diskutující stále tvrdohlavě tlačí názor o přemrštěných cenách, ačkoliv jim zde minimálně 3 lidé doložily fakty, že se pletou. Dokonce zde bylo znovu i doloženo, že v katalogu Feldman byla špatně uvedena katalogová hodnota (což jsem psal hned na začátku diskuse). Přesto to někteří stále nechtějí akceptovat. Je to škoda.

Jaromir napsal
al_bunda napsal
david kopriva napsal

Mauritius, vydání POST PAID sbírám necelé 2 roky a za tu dobu došlo doslova k raketovému nárůstu cen hlavně u modrých 2 pence, tak si troufnu říct, že se mýlíte.
Vzhledem k tomu, že se mi za tu dobu podařilo dát dohromady úplnou rekonstrukci 1penny červená, 8 ZP 2pence modrá (z nichž ZP7 PENOE mám v Chlubírně) a nyní jsem na Corinphile koupil v pořadí již pátou obálku s PP, tak si myslím, že vývoj cen známek Mauritiů dokážu trochu odhadnout.
Jsou velké výkyvy podle toho, kolik se vyskytuje těchto materiálů na trhu. Loni, na obou aukcích u Feldmana Tatiana I a II se prodávala snad třetí největší kolekce Mauritiú za celou historii, proto se některé materiály daly koupit za velice nízkou cenu.
Toto se týkalo i rekonstrukce 2pence PP, kterou koupil pan Kopřiva. Myslím si, že 16.000 GBP + 37% (provize+DPH) byla cena velmi nízká. Předpokládám, že takto velká kolekce se hned tak nabízet nebude a pokud se těchto materiálů nabízí málo, vyletí vysoko i ceny a vyletí tedy i vysoko cena této rekonstrukce.
Vzpomeňte si na obálku s modrou 2penny PP v provedení tisku "latest", kterou náš sběratel koupil v roce 2011 v aukci Feldman za 20.000 EUR + 37% a v aukci Klim ji poté nabízel za 940.000,-Kč. Rok 2011 byl rok, kdy se od druhé největší aukce Mauritiů u Feldmana v roce 1993 nenabízelo téměř nic a po jakýkoliv známkách či obálkách Mauritiů byl velký hlad.
Takže, pokud nebude v dalších letech dostatečná nabídka Mauritiů, tak ceny mohou vystřelit astronomicky nahoru, protože Mauritius jsou nejpopulárnější známky světa. Vydání POST OFFICE je nedostupné a tak zbývá velmi ceněné vydání POST PAID. V roce 1963 v aukci R. Lowe se nepoužitý unikátní chybotisk PENOE prodal za vyšší cenu než modrý Mauritius POST OFFICE!!! I takové věci se stávají.
A vzpomeňte si na 80 blok Modrého Merkura z Poštovního muzea, který byl v minulosti označovaný za naši největší filatelistickou raritu a spekulovalo se i o 1 milionu USD. Jenže, vídeňské muzeum před několika lety nabídlo v aukci velké množství svých materiálů Rakouska, investoři nebyli připraveni a našemu sběrateli se podařilo kompletní arch 100 známek koupit kolem 1 milionu Kč.
Jsem přesvědčený, že kdyby jej nyní náš sběratel prodával samostatně s patřičnou reklamou, tak jej prodá minimálně za pětinásobek. Vzpomeňte si na prodej 4Kr žilkované s obráceným přetiskem, kdy posměváčci říkali, že vyvolávací cena 4 miliony je nesmyslná a nakonec včetně aukčního poplatku kupec zaplatil přes 9 milionů Kč. A ze zaručeného zdroje vím, že cena by byla ještě vyšší, pokud by známka měla zajištěno vývozní povolení do zahraničí.
Pokud chce někdo investovat do známek, musí tomu skutečně rozumět a vědět, kde a za kolik nakupovat a kdy prodávat. Když se v tom nevyzná, tak i s Mauricii může dopadnout špatně. Takový případ jsem popsal ve svém článku na Infofile s obálkou se známkami Sherwina.
Osobně jsem sběratel a ne investor, známky Mauritia sbírám pro radost, ale než jsem začal nakupovat, tak jsem si důkladně zmapoval trh a vývoj cen od roku 1993.
Registrovaný uživatel
Jaromir napsal
Ale osobně bych investice do známek, mincí a uměleckých předmětů viděl jistější než akciový trh, protože tam předpokládám, že člověk může prodělat i 90%, což si myslím, že se v případě investic do opravdu raritních známek, které byly prezentované v televizním pořadu, stát nemůže.

Z jakého základu jste přišel na konkrétní cifru 90 % ztráty? Pokud není člověk absolutní blbec, pak si hned po nákupu daného titulu zadá stop loss o 15-20 % pod cenu nákupu a pokud je titul v poklesu na této hodnotě ho počítač vyhodí s tímto konkrétním prodělkem z trhu. Nebo může sedět u počítače a investici prodat na ještě menší ztrátě. Burza má jednu velkou výhodu, je likviditní a v každé chvíli jsou zde podávány kótace a to jak na straně nákupu, tak i prodeje. Mnohokrát jsem držel akcie pouze pár minut, když se trh otočil. Na burze platí jedna zásada. Nech zisky růst a při minimální ztrátě okamžitě uteč.
ano, přesně takto trh se vzácnými známkami funguje, původ vždy ovlivňoval cenu směrem nahoru. jak jsem psal na začátku. Identická známka s původem v RPC (Royal Philatelic Collection) bude vždy žádanější a dražší než ta samá známka od Tondy z Vydlákova....

david kopriva napsal
ještě malé doplnění : "Tatiana" obsahovala největší soubor PP, jaký kdy byl vytvořen.
(Už tím je to opět velmi prestižní zdroj a do budoucna "ex Tatiana" bude plusový cenotvorný faktor)
Ruský sběratel a investor, který to dával mnoho let dohromady opravdu solidně vydělal , snad kromě BC.

Další velký depozit PP byl v r. 2017 "Adamastor" původem z J.A. Tam byly ceny ještě únosné. U některých položek : https://www.davidfeldman.com/dfsa-auctions/2017-december-british-empire-gbp/mauritius/80036/mauritius-1854-57-post-paid-issue-intermediate-imp/ jsou dnes hravě 3-násobné :)

Nikde na světě neexistuje žádná další akumulace PP, tj. nemůže přijít na trh.
To je samozřejmě solidní základ pro cenový vývoj.
Registrovaný uživatel
pro Evropa1 - vyprávějte to tisícům investorů do akcií firem jako Enron, Worldcom, Wirecard, Kodak a dalších. Souhlas s Jaromírem, u sběratelských předmětů všeobecně takové problémy nehrozí. Tam fakt nemusím něco hlídat a sedět u PC a dávat stop loss atd.
Jinak podle mne je jen málo investorů, kteří se při první minimální ztrátě podělají strachy a okamžitě utečou. Až dodnes jsem si dokonce myslel, že takoví nejsou žádní. Ale teď už o jednom vím.

Evropa1 napsal
Jaromir napsal
Ale osobně bych investice do známek, mincí a uměleckých předmětů viděl jistější než akciový trh, protože tam předpokládám, že člověk může prodělat i 90%, což si myslím, že se v případě investic do opravdu raritních známek, které byly prezentované v televizním pořadu, stát nemůže.

Z jakého základu jste přišel na konkrétní cifru 90 % ztráty? Pokud není člověk absolutní blbec, pak si hned po nákupu daného titulu zadá stop loss o 15-20 % pod cenu nákupu a pokud je titul v poklesu na této hodnotě ho počítač vyhodí s tímto konkrétním prodělkem z trhu. Nebo může sedět u počítače a investici prodat na ještě menší ztrátě. Burza má jednu velkou výhodu, je likviditní a v každé chvíli jsou zde podávány kótace a to jak na straně nákupu, tak i prodeje. Mnohokrát jsem držel akcie pouze pár minut, když se trh otočil. Na burze platí jedna zásada. Nech zisky růst a při minimální ztrátě okamžitě uteč.
Registrovaný uživatel
A proč reagujete na něco, o čem nic nevíte a souhlasíte s Jaromírem, který hodil do diskuze nějakou cifru, aniž by si jí byl schopen obhájit.

[quote=podhradsko]
pro Evropa1 - vyprávějte to tisícům investorů do akcií firem jako Enron, Worldcom, Wirecard, Kodak a dalších. Souhlas s Jaromírem, u sběratelských předmětů všeobecně takové problémy nehrozí. Tam fakt nemusím něco hlídat a sedět u PC a dávat stop loss atd.
Jinak podle mne je jen málo investorů, kteří se při první minimální ztrátě podělají strachy a okamžitě utečou. Až dodnes jsem si dokonce myslel, že takoví nejsou žádní. Ale teď už o jednom vím.
[/quote=podhradsko]
« Poslední úpravu provedl(a) Evropa1 v 5. 2. 2021, 13:46. »

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 ... > »

Sběratel.com » Filatelie aukce » Portu Gallery - soubor 12 modrych Mauriciu POST PAID

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1