Podací lístek ne. Uzávěr. Ale však jsem to nevěděl, tak nebudu dělat přechytralého.😉
Na druhou stranu mi stejně není jasné proč "flety", když se to běžně neužívá.
A ta slečna je opravdu šikovná a stojí za to si pustit její dílo! (Život ne, o tom se příliš nešíří - i v tom se odlišuje od většiny.):
Naomi SV - The "We" Is Dead (Official Music Video)
"Hand made" hudba, text, zpěv, scénář, režie, kamera, technické efekty a osvětlení, osoby i obsazení ... akorát trombón, housle a bicí hraje někdo jiný. Má k tomu i "film o filmu" (proštudovat kanál). Takovéch šikovnéch děvčic na YT zase až tolik není.
Už dlouho nejsem na pracovišti (resp. v budově), kde bych se běžně dostal v poštovním provozu k těm vnitropodnikovým poštovním obálkám, tak jako dříve.... takže jsem už hódně dlouho nic nového a zajímavého nepřidal....
Ale nyní jsme se dostal náhodou ke dvěma kouskům z roku 1995... Třicet let staré kousky, staré svitkové R-nálepky, tno o bude mít Pavel III. radost... zapadne to parádně do jeho sbírky...
A já taky, bude ho to toiž stát 2 piva...

U Černíka se vydražila jedna velice zajímavá položka - hromádka (43) vnitropoštovních obálek, povětšinou Protektoprátních (rok 1941 a 1944 !), ale jsou tam i čerstvě poválečné (1945), německé a nejen na "ohlášky nedoručitelnosti a dodejky", ale i "Dosílání šekových poukázek". Je teda fakt, že jsem si toho v katalogu nevšiml. Vydražilo se to za 10 010 Kč ... tudíž zase až tak moc plakat nemusím. Mé fondy jsou omezené a nemohu tvrdit "zdroje jsou". Cenu asi z velké části udělala poosvobozenecká razítka, většinou rok 1945. Ale dostal jsem aspoň skeny (jedné strany, odhaduju, že z druhé strany jsou nepoužité).
Mezi razítkama je třeba "České Chvojno", dnes se dědina jmenuje Velké Chvojno, což je jedna ze zajímavostí, ale jsou tam i jiné malé poštičky.

Jj...koukal jsem...nejprve jako na zajímavou položku a vzpomenull jsme si na Tě, že by se to do tvé sbírky moc hodilo a pak jsem čučel na dosaženou částku... 10T , no tvl šílené... Pavle asi se Ti rodí konkurent ve sbírání vnitropodnikových poštovních obálek...
Jestli se tady přihlásí... jestlipak toto vlákno čte...
No tak jsme zase chytřejší... tak tahle přesně to jsem skutečně nevěděl, k nám na poštu chodily z DSPU pytle "Flety" s dopisy , které jsme dávali přímo do PO BOXům... "Ploché zásilky" - na moji omluvu akousi logiku, proč jsem si myslel, že jde o přihradky, to má - "ploché zásilky" se do nich vlezou, volné kusy (tedy větší zásilky už né....)-ale díky za upřesnění, neumřeme v nevědomosti....
taky připojuji omluvu, dohledával jsem to v německém historickém online slovníku tehdy u stolu a tohle byla na rychlo nejlepší shoda... takže flety je od flach (plochý) nikoliv od flechten (jak jsme si mysleli) no a jak píše náčelník - díky za rozšíření znalostí🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.