Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Poštovní uzávěry a další provozní tiskoviny

Vykupminci.cz
Numisargo

Poštovní uzávěry a další provozní tiskoviny

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
No malá nápověda ... :D

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Myslím, že jsem dnes našel asi jeden z prvních typů malé obálky bez loga, z roku 1994, vzor z III-93, "Věc poštovní služby"), tedy vzor z března roku 1993 (!), tedy z počátku České pošty!
Co Ty na to?
Asi to ještě nemáš, že? A do exponátu by se hodila viď?
Jak se potkáme, předám ti ji...
Jo a piji Plzeň! :mrgreen:

teda ale kde až do roku 2021 ležela ... :?
Registrovaný uživatel
Pro zajímavost ještě dvě obálky, které jsem dnes objevil v krabici mezi ostatními... nic mimořádného, jen, že (asi na poště 120 03 Praha) se objevil někdo, kdo si dnes, v době, kdy většina lidí píše už jen přes PC a mobil a má problém napsat psacím písmem i svoje jméno a příjmení, umí vyhrát s napsáním adresy …

Náhodou, vypadá to efektně, ne?

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Jo a ještě jedna obálka pro Pavla III. tak ty "Strojetice" budeš mít i na velké obálce s logem … Škoda, že ty otisky jejich razítka jsou tak mizerné ... :|

Obrázky:

Moderátor
MikyM napsal
No Pavle III. ...myslím, že budeš muset ještě poopravit začátek svého nového exponátu vnitopoštovních obálek bez loga pro Liberec 2022 …
Hele co jsem objevil normálně v e služební poště... (Na poště Přerov 4 asi otevřeli letos v září sklad někde hluboko ve sklepě … )
Čím je tato obálka pro Tebe do tvé sbírky zajímavá?
Obrázky:

No, pokud to není někde v dosud nezpracovaném materiálu, tak nemám. Ale kdyby byla, v tom nezpracovaném, nejspíš bych si všiml. Vidět, že je furt co objevovat! A ještě by se mohla v provozu klidně objevit československá! Šuflíky bývají hluboké...
:mrgreen:
Moderátor
A dnes něco zcela jiného - něco, co dosud viděl jen málokdo. 14 relativně stejných černých obálek s pětibokou chlopní, které představují 12½ varianty (a to neřeším papír, pouze tisk!) rozpoznaných dle různých hradčanských mušinců. Ta půlka je taková, prostě půlka. Možná retuš. Velkým úkolem je nějak, aspoň trošku smysluplně, seřadit. Něco jsou různé náklady, něco by možná mohly být tisková pole desky, kdybychom ovšem měli tušení jak se to tisklo. Takže, předúvod do variantologie, se zatím můžete kochat:

Obrázky:

Moderátor
Porovnání tloušťky rámečku (což je podle mne základ) a k tomu číslic "5" vpravo a přináležejících teček.

Obrázky:

Moderátor
A když proložíme čáry ... (teda až na to, že poslední obrázek jest o fous výš posunut) ... vyniknou tloušťky a velikosti v plné kráse.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Nooo, tak Plzeň jsem od Pavla III. v sobotu na burze nakonec nedostal ;) , ale i přesto hledám dál a dnes jsem mu zachytil další dva zajímavé kousky do jeho exponátu …

To první je pěkný modrý otisk denního razítka "Depo Praha 701" velké obálce a druhá obálka má chybně oříznutou RR nálepku pošty Čáslav na malé obálce … no být takový chybotisk na známce a ještě na poštou prošlé obálce, stálo by to tisíce ... :D

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Najít dnes něco zajímavého mezi hromadou obálek je.už hodně těžké... všechny jsou vlastně stejné...bez Apostu, už ani gumová řádková razítka nejsou...
Ale dnes přeci jenom jeden pěkný kousek... stará obálka, první použití 2007...pak dlouho ležela v šuplíku někde na brněnské dvojce...

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Detail strojového razítka...
Registrovaný uživatel
:D

Obrázky:

Registrovaný uživatel
;) A dvě dodejny (Kutná Hora a Týn nad Vltavou), nevím, jestli je Pavel III. má, ale často se tyto RR nálepky nevidí...

Obrázky:

Moderátor
Tak Týn nad Vltavou jsem ještě neviděl, Kutnou Horu taky ne (i když tohle nechcu tvrdit na 105%), aspoň ne na vnitropoštovní obálce.
Registrovaný uživatel
Před pár dny jsem si tady postěžoval, že najít dnes něco zajímavého mezi hromadou obálek je už hodně těžké... všechny jsou vlastně stejné...bez Apostu, už ani gumová řádková razítka nejsou... ;)

A dnes ráno?

Mimořádný nález!
12(!) let stará černá obálka bez loga, poslaná naposledy z brněnské dvojky, původně však v roce 2009 z pošty Brno 16. Stará barevná APOSTová nálepka na ní naštěstí ještě zůstala...prostě exponátový kousek

Tak to mám u Pavla III. už druhou Plzničku ...

Obrázky:

Registrovaný uživatel
A pak ještě jedno gumové řádkové razítko … pošta Lužice u Mostu a ručně dopsané datum ...pěkné... stačí pouhý rok a už se to taky skoro nevidí...

Obrázky:

Moderátor
MikyM napsal
Mimořádný nález!
12(!) let stará černá obálka bez loga, poslaná naposledy z brněnské dvojky, původně však v roce 2009 z pošty Brno 16. Stará barevná APOSTová nálepka na ní naštěstí ještě zůstala...prostě exponátový kousek

Obrázky:

Když škrtat, tak pořádně! :D
Registrovaný uživatel
Pavel_III napsal
MikyM napsal
Mimořádný nález!

Obrázky:

Když škrtat, tak pořádně! :D

No ale do exponatu dobrý ne?
Moderátor
To jo. Navíc ukázka ryze nefilatelistické práce na poště. ;)
Moderátor
A dnes zcela něco jiného, mimořádného!
Prvorepubliková obálka (vzor "Tiskopis 362 (III-1938)") použitá jako předběžná za Protektorátu - v době od 23.IX.40 do 12.X.42.
Původně jsem si myslel, že obálku si nějaký dávný sběratel rozdělal do exponátu, ale vzhledem k tomu, že uvnitř je úřední razítko poslední štace - Městec Králové, je jasné, že ju rozdělali hned tam, hned za Protektorátu. Otázka zní: Proč? Byl to nějaký úřední postup? Z jakého důvodu by ju měli rozložit a zevnitř orazítkovat?

No a teď získat ještě starší vzor, tento vzor použitý za republiky, za republiky i za Protektorátu a protektorátní obálku, ...

Ale je krásná, že? :P

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Za necelé dva měsíce už budou vánoce.... je to vidět i na obálkách pro vícero použití :mrgreen:

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Pravda ... je to otisk asi pražského (150 00)razítka z roku 2019(?), ale i tak ... :mrgreen:

Obrázky:

Moderátor
Spíš kašet bez data. To tu ale ještě nebylo!
Registrovaný uživatel
A tři další RR-nálepky dodejen, které na běžných dopisech jen tak neuvidíte ...

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Pavel_III napsal
Spíš kašet bez data. To tu ale ještě nebylo!

I to je možné, také jsem to ještě neviděl... ale je to v otisku krásně "napojené" přímo na ten otisk DR...

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... > »

Sběratel.com » Pokec o známkách » Poštovní uzávěry a další provozní tiskoviny

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1