použití Hradčan 500h II.typ
Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, Jaromir, smith.
Autor | Příspěvek |
---|---|
#1 25. 8. 2008, 20:28
|
|
Registrovaný uživatel |
Rád bych se obrátil na všechny sběratele, Zkouším zmapovat začátky distribuce a použití známky 500h Hradčan s uzavřenou spirálou ( II. deska), v poštovním provozu. Této známky se větčí množství dává těžko dohromady, proto prosím každého. kdo by měl náladu kouknout se na takovéto známky a poslat mi nejstarší datum na razítku na této známce, které najde,( já mám první použití 5.X.1920 na poště Liberec 3 ), prosím nejlépe s obrázkem na mail michalek.kajov@atlas.cz . Budu rád i za Vaše poznatky a postřehy o poštovním použití této známky. L.
|
#2 25. 8. 2008, 21:07
|
|
Moderátor |
Ahoj Libore, já mám první použití u této známky 19.X.1920.
|
#3 10. 9. 2008, 17:48
|
|
Registrovaný uživatel |
Vzdrž.CCa 30 ks mám ve sbírce,některé mám i perfínované.Jen to musím přebrat,neboť jak mi posledně vykradli,tak mi cca 150 tisíc známek sesypali na jednu hromadu.Skrblík
|
#4 12. 9. 2008, 19:38
|
|
Registrovaný uživatel |
Další nález,použití je o jeden den dříve - 4.X.1920 pošta BRNO 1.
|
#5 17. 10. 2008, 18:27
|
|
Registrovaný uživatel |
1.X.1920 Ústí nad Labem
|
#6 29. 10. 2008, 11:04
|
|
Registrovaný uživatel |
Mraky známek z 2TD bylo použito v Krnově a byly operfírovány a opatřeny Řz 11 1/2
Ještě vydrž,než roztřídím zpět cca 200 tisíc známek zpět na obrázky,chvilku mi to bude ještě trvat. Skrblík « Poslední úpravu provedl(a) skrblik v 29. 10. 2008, 11:05. » |
#7 3. 11. 2008, 11:35
|
|
Registrovaný uživatel |
Opět jsem trochu pokročil s tříděním pokladů.Celá rodin jsme zatím 3 dny oddělovali Hradčany od zbytku známek.
skrblík |
#8 3. 11. 2008, 15:47
|
|
Registrovaný uživatel |
Příšli Ti Libore nějaké Ty obrázky?Též to uvítám,neboť hledám detaily jednotlivých známkových polí se zaměřením na pravé závitové typy,dělové typy a háčkové typy.
Dík Skrblík |
#9 3. 11. 2008, 19:25
|
|
Registrovaný uživatel |
Bohužel ale žádné obrázky mi zatím nepřišly. Musím si zatím vystačit se svým materiálem. Dík že na mě myslíš.
|
#10 10. 11. 2008, 13:27
|
|
Registrovaný uživatel |
Pokud ti příjdou nějaké obrázky,pošli mi to na vesely.skrblik@seznam.cz.
Myslím na Tebe.Zaukoloval jsem v Aši i pana Maternu a v Kynšperku na Ohří pana Milotu.Jinak po nocích stále odděluji Hradčany od dalšího materiálu. Ještě tak týden a mohlo by to být odseparováno.Děti ani manželka z toho sice moc velkou radost nemá,ale pomáhají.Snad Ti to pomůže. « Poslední úpravu provedl(a) skrblik v 10. 11. 2008, 13:30. » |
#11 4. 2. 2009, 21:09
|
|
Registrovaný uživatel |
Našel jsem známku z Pelhřimova z ?.IX.20. Zase o něco blíže.
|
#12 16. 2. 2009, 11:04
|
|
Registrovaný uživatel |
V článku z roku 2004 pan Miroslav Krejný z Prahy píše,že 2 TD byla zhotovena 2 dny po 1 TD.
|
#13 16. 2. 2009, 21:17
|
|
Registrovaný uživatel |
To je velice zajímavá zpráva. Já podle toho co jsem do této doby vysledoval a viděl a četl, myslel že II.TD byla vyrobena dodatečně a to až někdy po dubnu 1920, možná až těsně předtím než se oznámilo vydání leteckých zmámek. Dále si myslím že známky z II.desky byly dodány na pošty až někdy v září 1920, jak píšu výše - datum na známce je asi 28.,29,30 září t.r. Kdyby byla II.td vyrobena takto brzy jak píše pan Krejný byla by určitě s počitadly, jako všechny ostatní TD Hradčan. Mám plno ZT 500h s uzavřenou spir ale spodní okraje pouze bez počitadel, to ovšem nic nedokazuje.
Prosím napište mi v jakém článku se o tomto píše, a moc děkuji za příspěvek, určitě je pro mé bádání přínosem. |
#14 17. 2. 2009, 7:41
|
|
Registrovaný uživatel |
Aha, hm tak poděkování beru zpět. Vracím se ke svému.
|
#15 17. 2. 2009, 10:01
|
|
Registrovaný uživatel |
Promiň že jsem Tě trochu uvedl v omyl.Článek vyšel ve Filatelii č.9 v roce
2004,ale nepsal ho Mroslav Krejný.ten psal jiný článek o rozložení typů u 30 H červenofialové.Kamarád Ivan Materna z Aše mi dal oba příspěvky k Vánocům najednou,tak se mi to trochu popletlo,to proto,že Miroslav Krejný napsal kdysi specializovaný katalog na Hradčany,který pak vyšel jako příloha Filatelie.Jinak uvádí autor datum 11.9.1920.Článek byl pro mne důležitý v tom,že jsem v roce 1998 řešil s panem Látalem z Prahy případ počítadla I TD,kde neseděla redukce holubiček. Posílal jsem mu tehdy xeroxovou kopii.Další jsem dal panu Maternovi z Aše. Pak mi známku ukradli,po 2 letech se mi vrátila zpět a mám jí ve sbírce.Alespoň o Vánocích jsem jí držel v ruce.Jinak ve Specializované příručce od Novotného se popisují u této hodnoty 4 TD.Tomu odpovídají i odlišné paprskové typy a dle rekonstrukce TD časté deskové odchylky na části nákladu.Podle mne došlo místo ke 40 000 otiskům TD jen k části otisku z tohoto počtu.Důvod je pro mne neznámý.Ale známky z I a Ia TD se dají odlišit podle barvy.Stejně tak z 2 TD a 2a TD.Krásně mi to ukazují perfiny a soukromé zoubkování 11 1/2 z Krnova,kde se vyskytuje jak I,tak i II TD.To je zatím vše,co mohu pro Vás v této chvíli udělat.Píšu Vám z knihovny,zde je sice internet,ale není zde scaner. A můj scaner se mi fláká někde mezi Aší a Hranicema u Aše,neboť kolegovi,co jsem mu ho zapůjčil,tak klekl PC z důvodu,že ši hrál s operačním systémem,a tak ho přenesl k dalšímu kámošovi,aby mu to dal dohromady.Blázinec.Důvod proč jsem to dal k němu?Já mám Pentium 3,on má Pentium 4 s větší RAM a HDD pro největší citlivost scanu.Ale osobně je to k shlédnutí.Stačí se domluvit. « Poslední úpravu provedl(a) Mimozemšťan Skrblík v 17. 2. 2009, 10:04. » |
#16 19. 2. 2009, 8:59
|
|
Registrovaný uživatel |
Oprava opravy a omluvy.Článek o I a II TD 500 H Hradčany napsal Pavel Švejnar ve Filatelii č.5/2004 na straně 29.Zároveň v tomto článku je odkaz na jeho předchozí článek z Filatelie č.5/2002 na str.32.
V tomto článku jsou uvedena 2 data.I TD datum vydání 9.8.1919 a II.TD 11.8. 1920.Tím se zároveň omlouvám i za svůj předchozí překlep,neboť jsem nevěnoval pozornost roku,ale pouze dni.Jinak jsem si předevčírem prohlížel web www.knihtisk org. a je tam nákres,kdy byla použita I a II TD v soutisku pro normální známky a I a II TD v soutisku pro známky letecké.Víc k této problematice zatím poskytnout nemohu. |
#17 19. 2. 2009, 9:22
|
|
Registrovaný uživatel |
Oprava opravy a omluvy.Článek o I a II TD 500 H Hradčany napsal Pavel Švejnar ve Filatelii č.5/2004 na straně 29.Zároveň v tomto článku je odkaz na jeho předchozí článek z Filatelie č.5/2002 na str.32.
V tomto článku jsou uvedena 2 data.I TD datum vydání 9.8.1919 a II.TD 11.8. 1920.Tím se zároveň omlouvám i za svůj předchozí překlep,neboť jsem nevěnoval pozornost roku,ale pouze dni.Jinak jsem si předevčírem prohlížel web www.knihtisk. org. a je tam nákres,kdy byla použita I a II TD v soutisku pro normální známky a I a II TD v soutisku pro známky letecké.Víc k této problematice zatím poskytnout nemohu. « Poslední úpravu provedl(a) Mimozemšťan Skrblík v 19. 2. 2009, 9:25. » |
#18 19. 2. 2009, 12:14
|
|
Registrovaný uživatel |
Pokušej jsem seo návod,jak se dostat k 500H.Takže www.knihtisk.org.EnterHradčanyEnterHradčany Books enter
500H enter Plate map enter,Half panel enter,individual position Enter,ale dál už mi to nepustilo.Tak jsem psal email,co s tím dál.Jsem zvědavý,co nám odpoví.Jinak jsem je požádal o spolupráci na hledání použití 500 H 2 TD.Tak snad pokročíme dál. |
#19 19. 2. 2009, 15:51
|
|
Registrovaný uživatel |
me obrazy jednotlivych funguji tady je odkaz _______________ Hledám pomocníky na Seznam filatelistické literatury (aktuální verze ZDE formát pdf) |
#20 23. 2. 2009, 11:24
|
|
Registrovaný uživatel |
Ok.Funguje to.Jen jsem nevěděl,že se to musí posouvat,alespoň sceny příruček.Mohu ti pomoci se sceny katalogu perfínů od Vojtka a Maxi a pak katalogu na perfíny ze Slovenska
|
#21 25. 2. 2009, 17:04
|
|
Registrovaný uživatel |
Tak mohu doplnit další datum, je to NOVÝ JIČÍN 10.IX.1920.
|
#22 26. 2. 2009, 9:10
|
|
Registrovaný uživatel |
Paráda,už se pomálu přibližujeme.Jen je li možné,prosím o sceny známek,aby se dala případně sledovat i barva známek.Díky.Já v katalogu na Hradčany
totiž navíc píšu i poznámku v jakém okolí se vyskytuje barva,TD a zoubkování. Díky za pochopení a těším se na další spolupráci. |
#23 2. 3. 2009, 14:10
|
|
Registrovaný uživatel |
Nechal jsem si nahrát to www.knihtisk.org .Ale druhá TD mi stále píše Eror 404,což znamená,že se to má otvírat v něčem jiným,než internet explorer.A píše mi to i u jiných věcí.A to mi to stahoval kluk,co s intenetem maká už 5 let.A otvírat mu to nejde.Celá ta sranda prý zabrala 350 MB.
|
#24 2. 3. 2009, 14:14
|
|
Registrovaný uživatel |
Jinak kvůli tomu pravýmu závitu uvítám jakýkoliv sceny týhle 2 TD.Stejně tak kvůli provedení levého háčku.
Rád bych to dotáh do konce.Zejména pak pásky a bloky z týhle TD.Ještě zkusím Látala.Ten se mi v dopise chlubil,že má mnoho polí ve více kusech. |
#25 2. 3. 2009, 14:15
|
|
Registrovaný uživatel |
Zkus mu napsat.Mařátkova 14,Praha.Nikdo by mně tu neměl stíhat za zveřejňování jména a adresy,protože to je kontaktní adresa v adresáři SČF.
|
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1