Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Skrblíkov » použití Hradčan 500h II.typ

Vykupminci.cz
Numisargo

použití Hradčan 500h II.typ

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2 3 >

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Včera se mi ozval perfinář pan Vladimír Havel z Kralovic.Píše mi,že perfiny na II TD se vyskytly ještě na perfinu AK kat číslo A 36 (Kalla),AH A28 z Ustí nad Labem,pak perfin F64 z Krnova,G 18 z Opavy,M 14 z Brna.Ta M 14 by mohl být asi perfin MEB.Měl jsem ho kdysi doložený na vodorovné dvoupásce hodnoty 120 H v Řz 11 1\2.Bohužel se mi ho zatím nepovedlo získat zpět od pozůstalých po zlodějích.
Registrovaný uživatel
Hledám Hradčany 500H II.typ ze známkovích polí 36, 41, 55, 78, 93, 96 - výměnou mohu nabídnout velké množství jiných polí nebo koupím.
Neplatí pro Skrblíka a jeho mutace!!! Díky :)
Registrovaný uživatel
Dobrý nápad, mohu nabídnout políčko 41/II, jinak jsem žádné jiné navíc nenašel, mě zase chybí tyto: 31, 55, 64, 82, 84, 96. Také vyměním za jiná, nebo koupím. Když se nás sem takhle napíše více , nakonec tu desku složíme. S pozdravy.
Registrovaný uživatel
Zdravím, za to pole 41 bych mohl nabídnout pole 82 nebo 84. Napište mi skrze nick(přezdívku) zprávu s mailem a já pošlu obrázek nabízených známek a kontakt na mne.
Registrovaný uživatel
mail: michalek.kajov@atlas.cz
Registrovaný uživatel
Ok.I když mi nevěříte,rád pomohu s rekonstrukcí 2 a 2 a TD u 500 H Hradčany.Musím se dostat ke svým poznámkám v rekonstrukcích TD.Pak vám napíšu,jaká ZP mám .Vím,že mám natuty na soukromém zoubkování z Krnova pravý rámeček.
Registrovaný uživatel
Mimozemšťan Skrblík napsal
Ok.I když mi nevěříte,rád pomohu s rekonstrukcí

Skrblík....nezájem 8)
Registrovaný uživatel
Nevadí.Přesto bych byl rád,aby se obrazově zrekonstruovala 2 a 2a TD 500 H Hradčany,už kvůli tomu,že na www.knihtisk.org je pouze ve výřezech.Dnes jsem domluvený na vyzvednutí mého materiálu z trezoru a zkusím Vám poslat to,co mám k dispozici já.U perfinů mám známková pole určená.Stejně tak u pásek. ;)
O 2 a TD se bavím na základě poznámek o deskových odchylkách v části nákladu dle rekonstrukce TD TD ze sekce knihtisku.
Registrovaný uživatel
Dobře, těším se.
Registrovaný uživatel
Libca1: Došel mail se scanem známek?
Registrovaný uživatel
Ne ne , nic mi nepřišlo, čekal jsem čekal. Mailová adresa je napsaná dobře. Zkuste ho prosím ještě jednou poslat. Děkuji.
Registrovaný uživatel
Mail jsem posílal 21.3., odesílám tedy znova... ;)
Registrovaný uživatel
Ano, už dorazil, poslal jsem odpověď , přišla Vám?
Registrovaný uživatel
Mně došlo na email 6 známek.Zítra to zkusín poslat do diskuse.
Registrovaný uživatel
Ahoj Libore.Včera se mi povedlo chytnout člověka,u kterýho mám svý lepší věci v sejfu.Tak jsem v noci nemohl spát,tak jsem ti opsal alespoň to,co mi ti darebáci nesesypali na jednu hromadu,ale kdysi ukradli.
Datum 10,12,1920 Štenberg na Moravě Stenberg in Mähren rozlišovací písmeno 5b
vodorovná dvoupáska tl.0,065 mm SPRP papír,ZP bohužel jsem neměl určeno,dodám později.
Svislá ražená dvojpáska ZP 7/2+17/2 tl.0,055 mm,SPRP datum 10,20 rozlišovací písmeno a,
zkusím pak Ti ještě zjistit užší výběr Pú.
vodorovná dvojpáska 18,12,20 Bratislava 1,rozlišovací písmeno 5b,známkové pole 44/54 II TDtl.0,060,SPRP

jednotlivý razítkovaný kus,výrobní vada papíru zvrásnění,22,10,1920 Lomnice nad Popelkou,rozlišovací písmeno d,Řz 11 1/2,SPRP,známkové pole určím a dodám později.

Ten nejzajímavější perfin TS na soukromém zoubkování Rz 11 1/2 je ze známkového pole II sp,IIp,Irámeček,IIoblouk,4dělový typ=2 děla,II pravý závit,trojúhelník levého háčku je 2x prerušen u levého rohu,navíc v trojuhelníku je bílý bod.Razítko zní na 10,11,20,Krnov Jagerndorf 3b.
Mělo by se jednat o II a TD.
Tiskovou desku s deskovou odchylkou označenou pracovně jako 1a mám doloženu ve svislé trojpásce
s datem 7,1,1921 Jičín rozlišovací písmeno 6b,t.0,065 mm,VPRP kde nejvyššší známka je ZP 10/1 s II závitem
prostrřední známka s deskovou odchylkou má navíc I závit
spodní známka je ZP 30/1 má pravý závit.
Včera jsem si z dalšího místa pak vyzvedl svého Ecksteina z roku 1934.
O razítkovaných 500 H tam píše toto
červenohnědá 0,20
bronzověhnědá0,50
hnědá0,50
kartonový papír 15,-
vodorovně pruhovaný papír 50,- já pro toto používám označení VPRP
dvojitý tisk -,-
obtisk pouze v čistém stavu 15,-
složku,přeložku,zvrásnění v té době nezná.
Dnes jsem si objednal Ecksteina z roku 1938 s dodatky,tak uvidím co dál.Jinak tento katalog z roku 1934 stál v té době 8 Kč.To jen pro srovnání.
To nejsou všechny známky II a nebo II a TD co mám ve sbírce.Perfin TS mám ve své sbírce celkem 19 x.Jen musím určovat ZP.A to není sranda trvající minutu.Takže ještě jednou díky za fungující obrazy 500 H.
Po neděli se Ti opět ozvu,jak jsem pokročil a pokusím se sem nějak dostat fota známek.Mohu ti to zatím poslat jen jako mms,ale až budu mít kredit.To bude do 14 dnů.Jinak to pak zkusím poslat z Chebu od svýho synovce.Měj pochopení,nemám to fakticky lehký.
Registrovaný uživatel
Pochopení mám, tohle jsou vyčerpávající inf.Těším se na další. Jen, prosím Tě, jak se liší deska II. a deska IIA?
Registrovaný uživatel
Už jsemti chtěl odpovědět v pátek,ale nechtělo mi to pustit do diskuse.Doufám,že jsi nebyl moc netrpělivý.
Zásadní odchylky II a IIa TD
ZP 7\II vyštíplý štítek pod první nulou
ZP 12\II přerušená pravá větev
ZP 93\II pravý rámečkový typ,nebo někdy byl nazýván jako pravý příčkový
typ
Jinak Ia TD byla tistěna v soutisku s IIa TD,kdy vznikl zásah retušera a byla vytvořena společná odchylka a tou je pravý rámeček.To se projevuje na ZP
73\I závojem
dále na ZP 1\1 dvakrát praslým levým horním rohem
41\1 bílé body v číslicích
a pak odchylným provedením redukce pravé dolní holubice u spodní části
TD tištěné navíc s počítadly.Obrázek odchylného provedení ZP včetně počítadla upřesním později.
Registrovaný uživatel
Je nutné uvažovat a položit si otázku čím vlastně je po rozebrání čistěna TD.Pokud se totiž trochu proleptává,tak by původní stav před lepty byl stav 2 děla,kde působením leptu by pak první zmizla tenká
čárka na levé straně věžičky,címž by vznikl dělo typ nazývaný pravé dělo a po delším leptu by se dělové typy ztratily a vznikla by varianta bez děl.Zároveň při leptu a případném zásahu rytce dojde k natahování
nedotažené čáry I spirály směrem k podtypu II h spirály,dojde ke zviditelnění obloukového typu,ke zviditelnění rámečkového typu a ke zviditelnění typu levé příčky.U levého trojúhelníku dojde pak postupně
ke zviditelnění bílé čáry tak,že postupně zmiznou přerušení této čáry.Zároveň u pravého závitu dojde ke zviditelnění bílé tečky pod pravým závitem a zmizne přerušení pravého závitu.Zároveň zmiznou některé
jemné čárky v paprscích na obloze.To jsou ty,co mizí hned při větším zvětšení známky,pokud nejsou nascenovány na co nejvyšší dpi.Tolik zatím z mé strany.Takže to,co by se původně zdálo že je slitým tiskem,ve skutečnosti je tiskem před vyčištěním tiskové desky,tiskem z nevyčištěné desky,neproleptané desky.K tomu nám krásně pak pomohou čitelná razítka použití,kde průběh vlastního tisku ukazuje jak použitý barevný odstín,tak i tloušťka a struktura papíru,barva papíru a vlastní razítka.A krásné k tomu pomáhají i perfiny a soukromá zoubkování.
Registrovaný uživatel
V pondělí jsme byl v Chebu u Koláře.Jsem s ním domluvenej,že se podívá též do své sbírky.Navíc budu tam u něj fotit i perfiny a jeho soukromá zoubkování.Měj se fajn.
Registrovaný uživatel
Dal jsem dohromadyi foták,takže ten Kolář je o čase.Milotu jsem chytnul minulý týden v Chebu ve středu,ve čtvrtek pak přijel k mýmu kámošovi,takže jsme opět probírali známky.Do toho se mi tam objevil i Olda Fridrich z františkových Lázní,tak jsem se mu o tomhle problému zmínil taky.Dnes odpoledne se opět budu pokoušet chytnout Maternu.Takže jestli se mi ho povede chytrnout doma,uvidíš i ty vlastní známky.Jak moje,tak i od Materny.Ale je to s ním těžký.Když mu volám,tak má věčně vypnutý mobil.Já už mobil opět mám.To je pro Captaina,aby se chytnul za nos.Jinak máš u Miloty tu PČ 1919,co sis objednal a Fridrich je zvědavej na to Tvý Německo.
Registrovaný uživatel
Prohlížel jsem pod UV a křemíkovkou tz barvy na 500H.Je jich skutečně 8,i když literatura se baví o 4.Jde jen o to,jak to vyfotit
a dostat to k Vám.V knihovně v PC Blootoh nemají,tak Vám to z mobilu sem nepošlu.Jedinej,kdo mi mi s tím mohl pomoci je Honza Kmecz,ale toho mí kámoší už 3 měsíce v Chebu neviděli.Je možný,že se mi povede ukecat tchyni a povolí mi internet u ní.
Pro mně přes jaro a zimu je to moc velká položka.Můžu si to dovolit pouze když budu někde pracovat a nebo mi porostou houby a nebo borůvky.A nebo zinkasovat dlužníky.To spíš dostanu práci.
Registrovaný uživatel
A co ty,jak jsi pokročil?Představ si,že Havel z Kralovic sbírá perfiny taky podle TD.Kolář z toho moc velkou radost neměl,ale slíbil mi,že to připraví na to focení.Ptal jsem se ho i na nějaký pásky a bloky,ale moc toho ve sbírce už nemá.Většinu mi pustil,když jsem mu dával před 5 lety mou sbírku Česká posta Cheb 1993-Chebské přetisky k rozpadu ČSFR.
Registrovaný uživatel
Mé známky jsou k vidění na www.sbirky.wbs.cz v kolonce Filatelie Skrblík.Jen tam nejsou zat´m ty obrázky s perfinama z Krnova,je to nafocený,ale už to já nemohu ovlivnit,je to ve složce v počítači syna pana Materny.Teď tu stojí vedle mne,tak si prohlídl se mnou tuto diskusi a podívá se i po svých 500 HH z II TD.
Registrovaný uživatel
Díky Skrblíku za nové příspěvky. Studuji teď jednu zajímavou věc ale napíšu o ni až budu mít hotovo, abych se zase o svém bádání někde nedočetl.
Registrovaný uživatel
Ahoj Libco!Jakž takž se mi povedlo vybrat asi všechny Hradčany z tý hromady,roztřídil jsem to na jednotlivý
nominály a včera jsem navíc roztřídil od sebe 1 a 2 spirálu,takže opět Vám mohu něco zajímavého napsat.
Ke shlédnutí to bude až kolem 13.6. aýž se dostanu do Chebu a budu sedět s klukem,co mi to nascenuje mým prvním scanerem a zároveň to pustí i do internetu.
Takže 2 Td se mi vyskytla u Bratislava Tl.0,055 SPRP
Varnsdorf 1 rozlišovací písmeno 5a Tl.0,0,75 SPRP
Brno 2 ?.XI.20-6 Tl.0,055 SPRP
Brno 2 Tl.O,060 SPRP
Hranice Tl.0,060 SPRP zvrásnění
Rossbach Tl,0,055 SPRP
Rossbach Tl.0,055 HLP
Strážnice Tl.0,060 SPRP
Nový ? rozlišovací písmeno d 10.12.20 Tl. O,O60 VPRP !!!!(Vodorovně pruhovaný papír je hledaná věc již z doby ČSR I)
Ru(mburg) Tl.0,055 VPRP
Krnov rozlišovací písmeno 5a 0,075 SPRP

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2 3 >

Sběratel.com » Skrblíkov » použití Hradčan 500h II.typ

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1