Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Umění - obrazy » Poznáte autora

Vykupminci.cz
Numisargo

Poznáte autora

Moderátoři: smith, Wjem.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Poznáte někdo o jakého autora by se mohlo jednat?

Děkuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Aj, ten snědý osoba má obě nohy levé, chudák. :-)
Registrovaný uživatel
A ještě má tu pravolevou o 15 cm kratší.
Registrovaný uživatel
El Greco - následovník. 🙂
Registrovaný uživatel
Obraz Adama a Evy v ráji zachycuje nejdramatičtější okamžik z celého jejich zdejšího pobytu .Eva v levé ruce drží již utržené jablko , jedinou věc , jejíž vlastnictví jí bylo zapovězeno…Adam s překvapeným výrazem ve tváři se snaží jí toto odejmout a v poslední chvíli tak zabránit blížící se katastrofě …Skoro fatální náklon jabloně díky hmotě sedící Evy jako by předznamenával i podtrhoval tíhu její viny a následný boží trest .Také v délce noh samotného Adama , zvláště s ohledem na to , že obě jsou levé ,se snaží autor v rozvinuté symbolice naznačit , že jejich potomky čeká dlouhá a těžká cesta …Celý výjev je ztvárněn z mírného podhledu , čímž vyniká drama mraků které se začínají formovat ve spirálu božího hněvu.. Nasvícené stromoví a část plochy ve spodní části obrazu zdrojem světla , který se nachází mimo jeho vlastní prostor však přesto dávají určitou naději…Úzký rám decentně a bez rušivých elementů podtrhuje a uzavírá celý obrazový děj a svou barvou odkazuje na ztracený, zlatý věk lidstva:- ))) Sem se nechal unést :- )) .Někdy ale podobně vypadají popisy obrazů od skutečných odborníků :- ))) Pokuď popis sedí , tak je to v pořádku , když ale ne , jako v tomto případě .. :- )) :- ((( No obraz je od amatéra ,je-li velký , tak se určitě na něm , bez ohledu na to , že se mu to úplně nepodařilo nadřel , ale asi si to i užil .Autorství spíše nedohledáte , cenově co kdo dá a výtvarně čím bude rozměr menší , tím to bude pro obraz lepší .U malé věci jsou chyby méně rušivé a dají se snadněji přehlédnout :- ))
Registrovaný uživatel
Dokonalý popis. Já myslím, že ten autor chtěl hlavně namalovat ten zadek a to okolo je jen taková stafáž, aby se neřeklo.
Registrovaný uživatel
Děkuji za odpověď zejména- poradnydest, ostatním vtipálkům tedy děkuji taky... No i lidový umělec je umělc, ale viděla jsem i větší paskvily od renomovaných uznávaných malířů...takže nechte na hlavě :)))))

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Umění - obrazy » Poznáte autora

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1