Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

patason napsal/a:
Oli: vem smluvní podmínky, ...
jojo, myslel jsem na to, ale je to presne jak pises, nikdo to neudela - nekdo na to nema cas jinej zase koule a presne s tim oni pocitaj. ze jim to v pohode projde. ja na aukru zas tak moc nekupuju, takze prestat ho pouzivat se jevi jako cimdal lepsi napad. hlavne, pokud tim svym arogantnim chovanim odradi par rozumnych prodejcu, tak tam bude pro mne 1-2 zajimave veci za rok a to uz za tu namahu s prochazenim stovek jalovejch aukci a trapeni s tim zfuserenym kodem vazne nestoji.

Tak jsem si to nové aukro konečně otevřel a teda hrůza. Nový design vem čert, ale to ovládání, škoda mluvit. I šnek je rychlejší. A když jsem se vrátil z prohlížení aukce na stránku s aukcemi, hodilo mě to zase nahoru a opět ty obří ikony, které jsem si předtím pracně přehodil na malé. Na prohlížení druhé stránky už jsem neměl nervy. Ale snad se to časem zlepší, na e-bay se bojím.

Jednu vec nechápem, prečo sa bojíte medzinárodných stránok ako ebay, delcampe ako čert svätenej vody.
Nakupujem tam v pohode aj predávam niekoľko rokov. A doteraz ani jedna sťažnosť. A veľakrát tam kúpim za oveľa výhodnejšiu cenu ako na áčku.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Nakupuji tam běžně, ale v té době kdy jsem měl věci pro které byl CZ trh malý tak to prostě nešlo bez velkých komplikací. Teď o tom uvažuju ale budu muset pohledat co a jak - právní předpisy a hlavně pošta. Má někdo odkaz na nějakej ucelenej návod v češtině?

Jamal napsal/a:
... Teď o tom uvažuju ale budu muset pohledat co a jak -
právní předpisy ..
toto neries.
Jamal napsal/a:
... a hlavně pošta.
toto predsa najdes na webe ceskej posty.
Ak chces plavat, skoc do vody.
jacisin76@yahoo.com

to mne taky napadlo, ale ani jej nebudu zkouset dal kontaktovat a komplikovat mu zivot - on za nic nemuze. jde mi o princip, minci vem cert.
k diskusi nad ebay a podobnymi moznostmi v zahranici:
plne musim souhlasit s tim co tu padlo, ze jsem tam mnohokrat (zprostredkovane) koupil lepsi a zajimavejsi veci nez na acku a za super cenu, o jake bych si na acku mohl nechat zdat. vzdyt se podivejte, kolik si dneska lidi reknou za podprumernej obycejnej gros. a na kolik vyleti cena, kdyz se tam po dlouhe dobe objevi nejaka pekna mince - ty ceny jsou pak horsi nez aukcni. a o obecne nesrovnatelne lepsi kvalite nabizenych minci na zahranicnich aukcich je zbytecne mluvit.
acko je proste precpany trh se smradlavyma nahnilyma morskyma rybama hluboko ve stredozemi. lidi ale tak touzej neco koupit, ze koupi i kdejakou zavanejici zdechlinu, klidne i s hejnem much kolem jako bonusem.
jinde ve svete (resp. na zapad od nas) by takova hruza nemela moc sanci, ale prave ta nase casta vystrasenost, neduvera a ne vzdy uplne idealni flexibilnost (a bez ostychu priznavam moje take - ja napr. nemam ucet v zahranicni mene a otravuju neustale kolegu) to aukro zivi a dovoluje mu s uzivateli neustale nejak vydrbavat
pokud to lidi s aukrem konecne prestane bavit a prestehuji se na ebay, dost veci se zmeni. co je na ebay blbe je to, ze tam treba clovek natrefi na super drobnosti za 1-2 stovky a bral by je vsema deseti, jenze pak zjisti, kolik zaplati za postu (dalsi 2-3 stovky) a vize vyhodneho nakupu se rozplyne jak dym (toto ovsem odpada v pripade, pokud bude postovne v CR odpovidat realnym nakladum)
smutna je take naprosto poslapana duvera a usili, kterou prodejci i kupujici aukru venovali prostrednictvim hodnoceni uctu. tahle vec by mela aukro trochu zavazovat k solidnimu jednani, ale chapu, ze to je utopie. ziskavat si znovu od zacatku na ebay hodnoceni spolehliveho prodejce nebo kupujiciho urcite bude stat cas. skoda, ze se tenkrat nepodarilo rozjet priklepni, kde dnes s vyjimkou filatelie nic neni😞

no, i když jsem se na předchozích stránkách musel spíš smát, oliver a lukas mají pravdu. naštěstí, co jsem kontroloval, tak alespoň co mi přišlo v mailech za příhozy, tak se vše prodalo za max...
no ale ten bordel a nepřehledný pomalý web... já si dávám od nějakých dalších aktivit pauzu. uvidíme co bude dál. bohužel alternativ moc není. ale asi je přecijen zase vyzkouším. pohodlnost a zvyk je super věc😃D
ferovyobchodnik@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.