Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Lachtan, gorila, numismat - ono sa dá vlastne súhlasiť so všetkým čo ste uviedli a je to tak, ako píšete. Áno je asi na aukre dosť predajcov pre ktorých je zisk z predaja na aukre hlavným zdrojom príjmu. Túto skutočnosť a fakt si uvedomujem. Čo, ale nechápem, je skutočnosť, že niekto si to vo svojom podnikaní / živnosti zariadi tak, že je odkázaný na funkčnosť aukra a jeho bezproblémový chod ... Na aukre majú viacerí známi predajcovia rozbehnutý svoj biznis, ale okrem toho majú aj svoj vlastný e-shop na svojej doméne. Teda nie sú odkázaný na aukro ... Príklad: Kedysi bolo finančne výhodné dovážať ojazdené autá za zahraničia. To skončilo a tí, ktorých živil len dovoz zo zahraničia "padli na hubu". Tí, ktorí mali širšie pole pôsobnosti sa prispôsobili a "prežili".
Ja len proste nechápem, že niekto postaví svoj biznis na aukre a nemá "vyšliapané bočné chodníčky" ...
Samostatnou kapitolou je strach zo zahraničných aukčných serverov, ako e-bay a delcampe ... A to už nehovorím o internetových peňaženkách, ako PayPal a Skrill. Schválne som použil slovo strach, lebo v niektorých prípadoch je to možno aj neschopnosť ... Sám seba radím skôr medzi euroskeptikov, ale ak by som mal podnikať / obchodovať v oblasti nášho záujmu, tak by som bol asi sám proti sebe, ak by som nevyužil možnosti, ktoré ponúka dnešná "slobodná" otvorená Eutópa ... Sedieť doma a plakať nad rozliatym mliekom (nefunkčným aukrom) je asi jednoduchšie, ako sa k tomu postaviť čelom a prispôsobiť sa. Ono to máme asi stále v povahe, spoliehať sa na niekoho iného a byť tak trochu alibistický ...
Numismat: Ešte k tej závislosti. Citujem:
"Riziko závislosti v sobě skrývají také ... online aukce a nákupy..."
To o čom som, ale písal ja nie je vyššie citovaná závislosť v širšom slova zmysle. To o čom som písal ja je veľmi konkrétna závislosť na konkrétnom aukčnom serveri ...

to Brett : na ebayi prodavat je těžké , myslím tím se prosadit , pokud máš běžný materiál a nemáš toho tisíce tak si tě nikdo nevšimne .
A v tom množství (aukcí) nemáš šanci , proto prodejce sere to jakou cestou se aukro vydalo . (a ano prodávám na aukru i na ebayi ).

To je ale podľa mňa normálne. To je vo všetkých odvetviach podnikania a bznisu. Proste silnejší pes ... Je to samozrejme aj o "širokých lakťoch", ale hlavne o cite pre obchod a šikovnosti. Kto na to nemá, nech to nerobí a živí sa tým na čo má - v oblasti kde sa vie presadiť a uživiť.
mike-p74 napsal/a:
to Brett : na ebayi prodavat je těžké , myslím tím se prosadit , pokud máš běžný materiál a nemáš toho tisíce tak si tě nikdo nevšimne .
A v tom množství (aukcí) nemáš šanci , ...
Priznám sa, že tomuto nerozumiem (ide o poplatky za vystavenie aukcii v zmysle čím viac, tým menšia provízia pre e-bay, alebo ... ?)
Ja mám na e-bay minimum nákupov. "Mojím koňom" je delcampe. A množstvo vystaveného materiálu u konkrétneho predajcu ma nezaujíma. Mám iné kritéria pre rozhodovanie sa, ktorej aukcie sa zúčastním ...
Absolútne mi nie je ľúto "profi predajcov" na aukre. Skôr ma vždy sralo, že sa musím prekúsavať tými nepredajnými "ležiakmi", ktoré tam vystavujú stále dokola už roky a čakajú na nejakého blázna ...Ak ma niečo na aukre mrzí, tak to je skutočnosť, že ak chce niekto z času na čas niečo predať zo svojich prebytkov, tak bez debaty je preňho aukro jednoduchším riešením, ako zahraničné aukčné servery ... Ale čo už - nový majiteľ má myslenie, aké má, prístup k zákazníkom taký, aký má ... Obklopil sa itečkármi, akými sa obklopil ... Chamtivosť a neochota zaplatiť kvalitných odborníkov sa mu vypomstila. Nechcem byť vulgárny, ale keď na chalupe v latríne stiahnem gate a dobre zatlačím, tak takých odborníkov na IT technológie na jedno zatlačenie "porodím" 10 ...

To Brett: nemyslím poplatky , to se platí všude , ale myslím v té velké nabídce se uplatnit třeba s třemi položkami je nemožné pokud to není třeba mezi sberateli žádaná bankovka (např. Třeba bank.vzor anebo 5000k 1919) tak si toho nikdo nevšimne.
Zkus prodat zcela běžnou bankovku na ebayi , to si nikdo nevšimne,ale když ji vystavíš na aukru daleko větší možnost prodeje.
O to jde .
Já hodně nakupuji na ebayi , dají se tam najít velmi dobré ceny . Je plno dobrých aukčnich servru o kterých díky bohu někteří neví;-)

Teď jsem si jen tak zkusila zprofilovat e-bay...
Největší soubor má cca 132KiB a je to samotná html stránka, další nějvětší soubor má 18 KiB (obrázek).
Aukro: vítěz je javascriptový soubor s cca 1.6MiB, další JS má 1.1MiB, pak 0.8MiB. Asi týden se naštestí tyto soubory netahají zevnitř javascriptem, ale už standardním způsobem. Pokud nedojde ke změně souboru, tak se ze serveru netahá.
Aukro je sice superscriptová aplikace, ale ti co to programují, naprosto netuší jak ten JS framework funguje.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.