Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

nevim, jak moc je mince deformovana prohnutim a jak to vypada na adekvatnim zachovanem kusu stejneho typu, jen mne napadlo, zda to nemuze byt rezacem hure zahlazena stopa po vyznaceni stredu mince (ten se mu jiste hodil na perlovec)

Rád bych zde konzultoval se znalými problematiku Karl. grošů IV. skupiny podle Pintova katalogu z roku 2005. Jeho řazení dle korun a lvů u I, II, III a V skupiny docela odpovídají, u IV. se ale nemohu rozhodnout, jak mince přiřadit dle a, b a c. Neodpovídají mi koruny a perly na nich, tvary písmen S ani první řada měsíčků ve hřívě u lva. Posílá 5 obrázků, mohlo by jít o - a, b, b, c, c?
Poslední mu ve smyčce ocasu tečku, tu Pinta uvádí jen u typu IV.c
Jen prosím tady nepoužívejte tu modifikovanou typologii novější, která se má stejně měnit, ale zatím není na trhu...
Obrázky:

Pintova typologie z r. 2005 je už zastaralá, dnes se, alespoň předpokládám, i zde více využívá její přepracování z r. 2010, které vyšlo v časopise M&B 3/2010.
Každopádně by to chtělo větší fotky, z těchto malých se dá dost těžko něco luštit. Hlavně detaily korun. I tak mi však přijde, že béčková koruna tam není žádná.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.