Páni tak toto ma mimoriadne zaujalo a som zvedavý na spomínaný pripravovaný článok. Do tejto témy by sa inak hodili aj tzv. Bofony UPA, tie spĺňali okrem peňažnej predovšetkým propagandistickú úlohu.
Apropó na zberateli v Bratislave mal jeden pán akésy losy lotérie III. ríše naozaj estetickej úrovne. Nikdy pred tým som také nevidel ale bola to dobre zvládnutá propaganda...

Šenfi tu pripájam ešte jeden zaujímavý obrázok. Je to kupón v hodnote 100 zlotych. Týka sa Palestíny a Poľska, ale nie som si istý obdobím, ktorého sa s tým spája. Bolo to v ponuke na predaj na Allegre. pl. Neviem či to priamo spadá do vojnového obdobia, no ja by som to tipol na koniec 40-tych rokov keď sa v Palestíne začal boj o štátnosť a sebaurčenie medzi Arabmi, Židmi a Anglickom ako mocnosťou, ktorá mala toto územie v správe. Dokáže to niekto datovať presnejšie? A zas nakoniec, koľko Židov ostalo po vojne na území Poľska aby takáto kampaň, či nazvime to propaganda mali nejaký výraznejší účinok pre dosiahnutie cieľa?
Obrázky:

podle wikipedie, tahle organizace existovala v letech 1944 - 50, ale taky bych tipoval, že půjde o nějakou sbírku kolem r. 1948 na podporu Židů v Palestině. Každopádně díky, bude se hodit 😉 Mám něco podobného, ale z druhé strany, kdy Arabové zbrojili proti Židům

Šenfi a nemal by si ešte jedno januárové číslo M&B nazvyš? Mal by som oň záujem. Mohlo by byť aj použité ak nebude viditeľne poškodené. Niekedy som ho kupoval od kolegu. Ten ho časom prestal z Česka odoberať a u nás je ho problém kúpiť. Daj vedieť či je to možné.
Ďakujem.

Podle všeho to sem až tak nepatří, ale nechtělo se mi zakládat nové téma.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/341111-rusko-je-na-anexi-krymu-hrde-vyda-tematickou-bankovku.html
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.