Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Antické mince » Prosím, kde nakupovat?

Vykupminci.cz
Numisargo

Prosím, kde nakupovat?

Moderátoři: Misak33, smith, tenzor.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Ahoj.
Jsem tu úplně nový a co se týče mincí, úplný začátečník. Už dlouho se zajímám o antický Řím, zejména o pozdní císařství, nesmírně zajímavá doba. O mincích si víceméně zatím jenom čtu, ale hlodá ve mně jakési nutkání si jich taky pár pořídit, kterému asi podlehnu. Asi ze mně nikdy nebude numismatik, spíše si chci čas od času udělat radost.

Jelikož nikoho osobně neznám, moc netuším, jak v tom chodit. Vygooglovat si nabídku antických mincí leckde si dokážu, ale nerad bych nakupoval padělky nebo se zbytečně nechával někde brát na hůl. Zdejší fórum pročítám a pochopil jsem, že pro někoho, kdo úplně neví co dělá, je svět antické numismatiky plný nástrah....

Mám takovou možná zvláštní prosbu. Pokud víte o někom spolehlivém třeba na aukru, kdo je vyzkoušený jako solidní prodejce (dal bych si ho do sledovaných), nebo tam třeba máte profil někdo tady z fora, pokud víte o obchodě, kde vědí, co prodávají, nebo víte o nějaké nabídce na webu, ocenil bych jakékoliv tipy. Pokud jsem správně pochopil pravidla fóra, asi tady nejde publikovat jen tak cizí údaje (a nefungují tu soukromé zprávy), klidně i na email v profilu (495484 @ seznam.cz).

Rozhodně nechci nic "zadarmo" a podobně, jde mi jen o to, abych zbytečně nebyl za vola. Za jakékoliv tipy předem děkuji.
Registrovaný uživatel
Na Aukru jsou občas celkem slušné věci a i finančně dostupné .Když si něco vyberete a dáte sem k posouzení , jistě vám rád někdo poradí .Sběratelství je ale nebezpečná záležitost , asi vás to pohltí .... a časem si už dokážete poradit sám... :- )
Registrovaný uživatel
Antiku občas má na aukru Lopez, na 300ad měl nějaké přebytky tovy, na ebay třeba lanz, cpcoins, časem si v tom uděláš poradek. Jinak sleduj aukce třeba CNS, aurea, antium aurum. Na každé větší aukci je antiky dost. V první řadě dezén nějaké čtení o těchto mincich. A jak říká poradny déšť tady se taky můžeš dotázat. Přeji mnoho úspěchů ve sběratelském koníčku
Registrovaný uživatel
Ahoj, mám dotaz na jednoho Victorina, kterého mám před sebou. Je to (asi) zlacené a ptám se, co to vlastně je?
Novodobý pokus - odlitek (divné prohlubně) a na tom pokusy? (kdo by se s tím dělal)
Dobový zlacený suberát nebo co já vím?
Pokus o aureus to být asi nemohl.
Setkáváte se s něčím podobným občas?
Ať je to co je to, musím říct, že se mi to docela líbí :-)
typem je to běžný PAX.
Díky za názory
Martin

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
koukám, dal jsem to do blbého vlákna a už to nejde pryč
Registrovaný uživatel
Já poslední dobou sleduju na Ebay pouze Numismatik Lanz Munchen. Jinak je nabídka na Ebay oproti situaci před cca 5ti lety dost slabá a řada zavedených prodejců tam přestalo inzerovat. Jinak docela začíná dominovat portál biddr.com, přesunula se tam řada aukčních domů. Tam asi jeden z mých nejoblíbenějších Numsimatik Naumann.
« Poslední úpravu provedl(a) Grammatikos v 14. 5. 2021, 7:11. »
Registrovaný uživatel
S tou nabidkou na ebayi souhlasim, jen k tomy Lanzovi - umyslne prodavaji nejen doryvane mince (mam pocit, ze s nekym dokonce ve velkem spolupracuje), ale i falza. Takze Lanz jo, ale musis si dat na nej dost pozor.
Registrovaný uživatel
Velkou nabídku antických mincí na Aukru má prodejce fixy-foxy. Pravidelná nabídka, široký výběr, spolehlivý a osvědčený prodejce. Už jsem u něho několikrát nakupoval. Můžu doporučit
Registrovaný uživatel
Díky moc všem!

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Antické mince » Prosím, kde nakupovat?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1