p.kolemjdouci v uvodnomprispevku som napísal,že pochadzam z okresu Trebišov t.j.Vvychodne Slovensko .Neviem odkial je p.Monikalili.Z istych bezpečnostnych dôvodov nechcem uverejniť ostatne obrazy a mám ich ešte 4 ks rôznych veľkosti a nametov.Sondoval som o pôvode týchto obrazov a v okruhu cca 250 - 3OO km som nenatrafil na podobneho autora.Menovca z Rožnavy som len vytiahol,čo keď nejaky naznak.cesta a pod.k autorovi mojich obrazov.Za Rakusko-Uhorska a po jeho rozpade u nas žila dosť silna skupiny ˇZidov a dosť majetnych.viete prišli na nich nie najlepšie chvíle a k tomu aj vojny. Záverom pre p.turtleoverheada asi nevie dať Slovenske meno len toľko . ako sa dostali tieto obrazy z jeno Disneylandu ku mne.Keď mi to vysvetli tak klobuk dole p.turtleoverhead.S pozdravom Ladislav Sl

Pane LadislaveS, vy jste nepřekonatelný😃
Vzhledem k tomu, že okruh cca 300 km od Trebišova zasahuje téměř celé Slovensko (no, abych nepřeháněla na nejvzdálenější místo hranicích s Moravou to máte 350 km), a dále většinu Maďarska a dokonce i rozlehlou oblast Rumunska, v Ukrajině až za Lvov a v Polsku za Katovice (to by jeden nevěřil, jak je ta Evropa malá), pak klobouk dolů, pátral jste usilovně a asi vám tady nebude nikdo schopen kloudně poradit.
Ten Disneyland berme jenom jako poslední možnost s neustále připojeným otazníkem..,

LadislaveS - to ze mate stary obraz ho nerobi cennym. a ked su vsetky vase beneluxy ako ten so zasnezenymi drevenicami tak to nemusite dodrziavat ziadne bezpecnostne dovody😃
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Já se nestačím divit. V okruhu 250-300 km nenajít takového autora, to chce hodně času. Projít všechny galerie, sklepy, půdy, muzea, depozitáře, soukromé sběratele, vesnice, města, městečka..... Pán je prostě srdcař!
hodinkyantik@centrum.cz - koupím náramkové a kapesní hodinky

S tím Disneylandem to byla pochopitelně jen nadsázka, chtěl jsem tak kulantně naznačit že to je kýč.
Jestliže babička vlastnila 4 obrazy od téhož autora, je velmi pravděpodobné že se s ním znala. Pátral bych v okolí jejího bydliště.😉

Proč v okolí bydliště,tam už údajně pátral,třeba si je opravdu babička přivezla z Disneylandu.😋

Zašla bych ještě dál: pokud jsou tam dvě podobizny chlapce v delším časovém odstupu ("...v zimě a na podzim..."), mohlo jít o nějaký trvalejší vztah. Což ten Disneyland fakt trochu vylučuje, protože tam se dlouho pobývat nedá...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.