Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
houseew

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2011

#1 26. 7. 2011, 13:38

Dobrý den přeji,prosím o odhad obrazu od C.Reicherta z roku 1902. Děkuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#2 26. 7. 2011, 20:07

Carl Reichert, pověstný rakouský "zvířátkář", zejména pejskař🙂 Hodně oblíbený, hodně je vidět na řadě aukcí po celém světě (skoro 100 dražených děl za posledních pět let), nejvíce však ve Vídni, kde se dá i nejlépe prodat - cca 10-15 000 Euro za olejomalbu. U nás na tolik většinou "nevyleze", spíš jen 70- 100 000 Kč. V případě snahy o prodej, doporučuji umístit přes pražské Dorotheum do jejich vídeňské aukce.

Ovšem je otázka, zda nejde o reprodukci či padělek... Pravého Reicherta bych já osobně nedal z ruky. Tyhlety malovaný zvířátka ten byt vždycky tak nějak oživí😋 Sám vlastním jednu těžce "kýčovitou"😋 olejomalbu přátelského souznění mezi vlčím špicem a mourovatým kocourkem od klasika sovětského realismu Nikolaje Melnikova😋 Ovšem Reichert to holt není...😉

Profilový obrázek
houseew

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2011

#3 27. 7. 2011, 14:08

Děkuji za ohodnocení obrazu.

Profilový obrázek
houseew

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2011

#4 3. 9. 2011, 15:30

Dobrý den, posílali jsme fotky obrazu Carla Reicherta na Vámi doporučenou aukční síň Dorotheum v Praze a měsíc a půl se nám nikdo neozval z této instituce. Zkoušeli jsme to dvakrát a bez odezvy. 😞 Mohl by jste nám prosím poradit jak dál postupovat? Předem moc děkujeme.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#5 4. 9. 2011, 00:08

Mám takový dojem, že Dorotheum neoceňuje a nepřijímá aukční položky po internetu... Je zřejmě nutné zajít přímo tam ve stanovených "úředních" hodinách, kdy jsou na místě přítomni znalci. Pro mimopražské zájemce o prodej uměleckých předmětů se pořádají ve větších městech speciální setkání - termíny jistě někde na webovce Dorothea najdete.

Mimochodem, pokud jste tam emailem poslali obrázky v podobné kvalitě (rozlišení), jako jsou zde, tak se tím jen těžko někdo zaobíral...

Profilový obrázek
Hanellore

Uživatel

Zaregistrován:
19. 10. 2020

#6 23. 11. 2020, 21:30

Našla jsem tento obraz vyhozený v komoře,když jsem uklizela byt po babičce podpis není celý čitelný. Nevíte, kdo by to mohl být? Babi měla víc hodnotných obrazů,ale tenhle nevím, snad věděla, proč ho vyhodila.

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.