Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Numismatika aukce » prosím o pomoc

Vykupminci.cz
Numisargo

prosím o pomoc

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Ahoj všichni chci se Vás zeptat na rady ohledně pořádání sběratelských burz.
1. bydlím v Dačicích (JČ) mám prostor na zámku k uspořádání sběratelské burzy všech oborů.
2. potřeboval bych kontakty na nějaké dobré a spolehlivé prodejce + cenné rady do začátku co a jak.
3. vyjádření Vás numismatiků jak daleko jste schopni jet na burzu.
Díky moc za jakékoli rady a informace.
Registrovaný uživatel
opravdu nikdo nic neví či neporadí
Registrovaný uživatel
Toto je problém, který se nedá nějak zevšeobecnit na všechny burzy, ale určité postřehy, jak je vidím já, sem napsat mohu.
Na některé jezdí obchodníci i z větší dálky, ale musejí mít jistotu, že zde najdou kupce, kteří něco koupí. V dnešní době začínají živořit i burzy ve větších městech, protože sem přestávají chodit obyčejní sběratelé, kterým vinou ekonomické situace začínají docházet peníze, nebo již nakupují mnohem méně, než ještě před pár lety a burzy byly hlavně dělané pro ně.
Musel byste také říci, jaký potencionál kupců, by na Vaše burzy chodil, o jakou skupinu sběratelů by se jednalo, o jaký druh zboží by byl zájem atd. Kolik mají například Dačice a spádové oblasti obyvatel? Jak je zde čilý sběratelský ruch? Kolik je zde spolků, zabývajících se sběratelstvím? Kolik mezi ně chodí lidí?

Atd. Na to si musíte odpovědět, protože pokud uděláte první burzu a ona se nepovede, pak se sem lidé z větší dálky nikdy nevrátí.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Registrovaný uživatel
Na začiatok vám radím spojiť sa s nejakým zberaťeľským združením. Oni dokážu osloviť ľudí, ktorých tam potrebujete, či už kupujúcich alebo predávajúcich. Na burzách mám rád ten spooločenský život. :-)
Moderátor
no zajest si a vypit :-)
_______________
Moderátor
Fidzi: tak pred 14ti dny jsem byl na burze v Brne a moc velky spolecensky zivot jsem tam nevidel.. jen par zoufalcu snazici se prodat ruznou vetes vetsinou za neuveritelne ceny (ja bych byl na jejich miste rad kdyby mi to nekdo vzal za odvoz) jinym zoufalcum. Ze by tam byly nejake mince, pokud nepocitam srot a nejake moderni medaile, to jsem si take nevsiml..
Registrovaný uživatel
Třeba Buštěhrad. Párkrát jsem tam byl. Jen jednou jsem tam koupil medaili. Ještě pár mincí, ale od lidí, které vídám na num. aukcích atd.. Kontakty jsem žádné nepodchytil, jen slibovače. Takový prostor by se hodil doopravdy (dle mého) jen jako zázemí nějaké pobočce, která pořádá aukce, ale to už všechny mají.
Osobně vítám každou snahu o oživení výměny či prodeje materiálu, ale u nás jsme zkusili zavést 4x do roka výměnnou (prodejní) schůzku, bohužel skoro nic. My "služebně" mladí nemáme, co nosit a ostatní poskrovnu běžného materiálu.
Registrovaný uživatel
Děkuji za Vaše názory a nápady.
Oslovil jsem již dvě numismatické společnosti, našel jsem pouze kontakt na mejl, ale ani jedna mi neodpověděla, no nevím sběratelů je kolem Dačic i v Dačicích poměrně dost a myslím si že zájem by byl, funguje tu i numismatický kroužek na jedné ze základních škol. Jsou tu lidé co sbírají mince, bankovky, pohledy, pivní sběratelský materiál, věci z WWI. i II., malé kalendáře a knihy.
Dačice jako město mají cca 7000obyvatel + spádové obce 3000obyv. a poblíž je dost podobných i větších měst. Na hranice s rakouskem je to cca 15km a i odtud znám pár sběratelů.
Registrovaný uživatel
Ak by sa vytvorila veľmi schopná akcia,myslim, že aj väčšina slovenských zberateľov by si tam našla svoje:)

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Numismatika aukce » prosím o pomoc

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1