Moderátoři: smith, Altmann

Profilový obrázek
Gelinekh von Lowess

Uživatel

Zaregistrován:
4. 2. 2014

#51 9. 6. 2014, 18:01

Tak já stále doufám, že se mi dostane nějaké odpovědi...

Recta Tveri

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#52 9. 6. 2014, 18:31

Hovoříte o medailích, ale asi jste myslel na tak zvané stolní medaile. Myslím, že s tímto dotazem se musíte obrátit do numismatické sekce. Jinak nikdy neexistuje literatura má to co zrovna hledáme či sbíráme. je to velké množství literatury, katalogů, poznámek z kterých čerpáme. Ale zde tedy nejde o faleristiku i když za vlády Ferdinanda známe např. medaili za statečnost, občanské medaile atd.😈

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Gelinekh von Lowess

Uživatel

Zaregistrován:
4. 2. 2014

#53 9. 6. 2014, 19:30

Samozřejmě, že se jedná o stolní medaile, tento fakt mi neunikl... Jelikož jsem se však v numismatické sekci odpovědi nedočkal, pokusil jsem se o totéž zde.

Samozřejmě, nejedná se o medaile občanské, ani vojenské, z nichž zde uvádíte zrovna medaili za statečnost... Ovšem přesto bych očekával, že nějaká literatura k tomuto tématu vyšla. Podařilo se mi dosud sehnat pouze výtisk katalogu z Národního muzea "Medaile císaře Ferdinanda Dobrotivého". Zde je věnován poměrně velký prostor všem známým medailím z období vlády Jeho Veličenstva, tedy i medaile, jež jsou obsaženy v mém dotazu. Očekával bych však, že toto nebude hlavní a stěžejní dílo věnující se této problematice? Či se pletu?

Recta Tveri

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#54 9. 6. 2014, 19:57

Pane kolego,
celkem jste "bílá vrána" neb zde se každý zajímá o to, kolik co stojí. Já osobně znám jen celkem dobrý katalog na mince od pana Nechanického a hodně čerpám z katalogů forem Dorotheum, Rauch a dalších, kde se občas vyskytne nějaká podobná, ve většině nádherná medaile. Tak zde tedy neuspějete. Snad některý z dalších kolegů.....👿

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#55 9. 6. 2014, 20:30

Gelinekh von Lowess napsal/a:

Pěkný večer,
jako naprostý začátečník mám dotaz. Začínám, nebo bych rád začal se sbíráním medailí upomínající na významné události za vlády Jeho Veličenstva Ferdinanda I. v letech ( 1835–1848 ).
Zatím jsem zakoupil jen jednu medaili přímo do sbírky, a ačkoli se pohybuje celkem hojně zejména na německých aukcích, raději jsem ji zakoupil od osvědčeného prodejce, jímž v tomto případě byl internetový obchod Antium Aurum. Jedná se o tuto medaili: http://www.antiumaurum.cz/940-medaile-ferdinand-i-v-1843.html
Zatím očekávám její doručení. Je však jasné, že v budoucnu se nedá kupovat jen na těchto stránkách. Chci se zeptat, zda někdo nevíte jak často se falšují tyto medaile (zejména bronzové). A případně zda nemá někdo v povědomí dobrou literaturu na tuto věc. Chci se co nejvíc "obrnit" vědomostmi, ale jak říkám, teprve začínám.
Budu vděčný, neboť mám pocit, že jsem již narazil na dost padělků a kopií této medaile: http://www.antiumaurum.cz/1003-medaile-ferdinand-i-v-1836.html
Předem díky.

Speciálně na tyto ražby nic vydáno asi dalšího není, nabídka v uvedeném obchodě téměř vždy bývá VELMI předražená. 🙄
Pokud se nepletu v té knize od Kleisnera je v zadní části uveden dostatek použité literatury ke studiu. 🙂

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Gelinekh von Lowess

Uživatel

Zaregistrován:
4. 2. 2014

#56 9. 6. 2014, 21:10

napsal/a:
Pane kolego,
celkem jste "bílá vrána" neb zde se každý zajímá o to, kolik co stojí. Já osobně znám jen celkem dobrý katalog na mince od pana Nechanického a hodně čerpám z katalogů forem Dorotheum, Rauch a dalších, kde se občas vyskytne nějaká podobná, ve většině nádherná medaile. Tak zde tedy neuspějete. Snad některý z dalších kolegů.....

Ano, již jsem si povšiml, že dnes jsou v kurzu především mince s nimiž lze nakupovat v době dnešní... Máte však Pane kolego pravdu, že osobně nejevím naprosto žádný zájem o finanční hodnotu těchto medailí, nýbrž pouze o hodnotu historickou. Rád bych dosáhl pouze toho, že shromáždím všechny medaile stolního druhu v daném období, pokud možno pouze v bronzu a obecně AE. Pak takovouto sbírku složenou pouze z originálů umístím do muzea, kde bude možno nabídnout je veřejnosti.

napsal/a:

Speciálně na tyto ražby nic vydáno asi dalšího není, nabídka v uvedeném obchodě téměř vždy bývá VELMI předražená.🙄
Pokud se nepletu v té knize od Kleisnera je v zadní části uveden dostatek použité literatury ke studiu.🙂

To je škoda. Inu musím říct, že ten katalog který zmiňuju jsem viděl jen v jakési "demo" verzi. Je objednaný, ale zatím nedorazil. Převezmu si něco ze zdrojů, to rozhodně.

Recta Tveri

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#57 9. 6. 2014, 21:42

http://www.antiumaurum.cz

neskutečně předražený vše, stavy luxusní, ale ..... stačí kouknout na halířovou měnu FJI nebo cokoliv dalšího, divím se že tam vůbec někdo něco kupuje.

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#58 9. 6. 2014, 21:43

Gelinekh von Lowess napsal/a:

...
To je škoda. Inu musím říct, že ten katalog který zmiňuju jsem viděl jen v jakési "demo" verzi. Je objednaný, ale zatím nedorazil. Převezmu si něco ze zdrojů, to rozhodně.

není to katalog...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Gelinekh von Lowess

Uživatel

Zaregistrován:
4. 2. 2014

#59 9. 6. 2014, 21:51

napsal/a:
neskutečně předražený vše, stavy luxusní, ale ..... stačí kouknout na halířovou měnu FJI nebo cokoliv dalšího, divím se že tam vůbec někdo něco kupuje.

Je pravda, že ceny jsou astronomické. Ovšem zase na aukcích se obávám, že narazím na padělky, nebo bude medaile ve velmi špatném stavu.

napsal/a:
není to katalog...

Ano, má chyba. Píši ve spěchu.

Recta Tveri

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#60 10. 6. 2014, 06:33

Já jen malou poznámku. Kdys, když jsem byl mladý a naivní jasem chtěl svoji sbírku nejprve vybudovat a později darovat muzeu. Ale po zkušenostech s odbornými pracovníky muzea, jejich pramalé odbornosti, ale i hlouposti a chtivosti no a pochopitelně na radu kamarádu k tomu nakonec nedošlo. Dnes jsem tomu rád a jen si vzpomínám na sbírku pana Měřičky uloženou v Praze. Možná, že bude jednou zajímavé zjistit, že ta sbírka je vlastně samý novoděl a kopie. Bohužel život mi dává za pravdu😁

Ladislavaliev@atlas.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.