Na medaile Ferdinanda V.je v dnešní době možno koupit katalog sbírky Petra Hausera která obsahuje ražby Ferdinanda V.a Fr.Josefa I.Má několik tisíc položek,všechny medaile popsány v němčině ale bez obrázků.Tuším,že oba díly stojí okolo 2.800 kč(možná se mýlím).Je možno koupit u ČNS v korunách,nebo přímo u autora v eurech.Budeš-li mít zájem,zašlu Ti na něj mailovou adresu.

napsal/a:
Já jen malou poznámku. Kdys, když jsem byl mladý a naivní jasem chtěl svoji sbírku nejprve vybudovat a později darovat muzeu. Ale po zkušenostech s odbornými pracovníky muzea, jejich pramalé odbornosti, ale i hlouposti a chtivosti no a pochopitelně na radu kamarádu k tomu nakonec nedošlo. Dnes jsem tomu rád a jen si vzpomínám na sbírku pana Měřičky uloženou v Praze. Možná, že bude jednou zajímavé zjistit, že ta sbírka je vlastně samý novoděl a kopie. Bohužel život mi dává za pravdu😁
Velmi zajímavá zkušenost a obávám se v mnoha ohledech až příliš pravdivá. Já bych také sbírku nedal z rukou, proto bych ji umístil v muzeu, jež provozuji spolu s kolegou, kterému věřím. Takto bych o sbírku nepřišel a přesto bude zveřejněna.
napsal/a:
Na medaile Ferdinanda V.je v dnešní době možno koupit katalog sbírky Petra Hausera která obsahuje ražby Ferdinanda V.a Fr.Josefa I.Má několik tisíc položek,všechny medaile popsány v němčině ale bez obrázků.Tuším,že oba díly stojí okolo 2.800 kč(možná se mýlím).Je možno koupit u ČNS v korunách,nebo přímo u autora v eurech.Budeš-li mít zájem,zašlu Ti na něj mailovou adresu.
Výborně. Děkuji za tip. Jen je zde zádrhel. Vládnu pouze angličtinou a češtinou. Výtisk v angličtině asi možné sehnat nebude že?
Recta Tveri

vydávat publikace v angličtině obsahově z česko-rakouské lokace je bohužel proti logice...
při sbírání této oblasti ražeb je většina publikací/zdrojů pouze v němčině
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

napsal/a:
vydávat publikace v angličtině obsahově z česko-rakouské lokace je bohužel proti logice...
při sbírání této oblasti ražeb je většina publikací/zdrojů pouze v němčině
Pouze se ptám, zda si někdo nedal tu práci a nepřeložil publikaci do angličtiny. Za prvé. Nevím o jak rozšířenou publikaci jde, tudíž zda ji jako knihu jež jsem si objednal z národního muzea někdo neuvedl do zmiňované angličtiny. Za druhé. Velmi dobře vím, že se objevuje velmi mnoho sběratelů jiných odvětví, kteří se zabývají historií našeho císařství a to dokonce i ve spojených státech. Z obou důvodů mi to proti logice nepřišlo. Díky za upřesnění...
Recta Tveri

V podstatě ale patří sem:
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/historicke-medaile-a-zetony-16289x2
😉

napsal/a:
Sice to není faleristika, ale proč ne. Medaile je nádherná, jen nějaký trotll trochu čistil patinu. Jinak gratuluji.😁
Ano, ano dal jsem ji sem pouze v návaznosti na předchozí rozmluvu. To se dalo čekat, že bude někdo převelice aktivní. Ale mám z ní přesto radost. Děkuji. :-)
napsal/a:
V podstatě ale patří sem:
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/historicke-medaile-a-zetony-16289x2
;)
Bene, příští kus již půjde do správné sekce. Díky. :-)
Recta Tveri
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.