Dobr den. Bohuzel jsem nenasla zadne tema ktere by mi pomohlo.
Mam doma spousty znamek, a chtela bych je dat ve volnem case nejak dohromady. Jen me zajima, mam spousty znamek ktere jsou nalepene (asi na dopisech,pohledech) a jen je to vystrizene, mam se to pokusit odlepit nebo to tam radeji nechat s tim ustrizkem? Dekuji za radu

Když už to tak nějaká dobrá duše postřihala, tak to nech tak. Někoho zajímají i použitá razítka a ta bývají na výstřižcích většinou celá. Záleží taky, co je to za známky. Pokud se jedná o ČSSR, kde ceny ražených známek jsou jen doslova haléře, tak by ta práce byla i zbytečná.

Pokud je to vše takové, jako na skenech, tak jestli se ti chce, tak to odmoč a odlep. Hodnota vyobrazeného je vééélmi malá - korunová. Je to spíš doklad použití moderních námětových známek v poštovním provozu. Škoda(!), že to je vystříhané. Obálky (celistvosti) by měly několikanásobnou cenu. Ty natištěné na konci, jsou vystřižené z celin (koresponďáky) a takto to má nulovou hodnotu. U té ruské celiny je námětově hodnotný právě ten obrázek, který bývá namalovaný na čelní straně a který skončil v koši.

Předpokládám, že máš na mysli pamětní listy. Je tam vždycky pár známek (třeba Masaryk) a k tomu pamětní razítka. Těchto věcí je v éteru obrovské množství. Dříve se filatelií zabývalo 1000 krát více lidí, jak dnes a každý takové věci vlastnil. Cena bývá spíše symbolická, protože se tomu dnes skoro nikdo nevěnuje. Ani nevím, jestli je vůbec mezi pamětníma listama nějaký ten "modrý mauricius", který by stál za to. Není, ale problém sem dat zase skany. Co se týče pamětních razítek, tak jsou i vzácnější a to hlavně pro námětáře. Já třeba sháním razítko z 38-ho roku a to mezinárodní sjezd pro léčivé rostliny v Praze. Prostě není a zaplatila bych to 5-ti korunové razítko opravdu dobře a ráda. Toš tak.😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.