Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

Profilový obrázek
pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

#21 13. 7. 2016, 21:51

No ono je to trochu jinak. On je zásadní rozdíl mezi čistou a razítkovanou serií a ty ceny v aukcích jsou odvislé od mnoha věcí. Jedna věc je napsat cenu a druhá- dostat od někoho ty peníze. Pro zajímavost- dej sem odkaz na tu aukci a dej na čistý list papíru tvé známky podle té série a postni to sem. Zkusíme to objasnit jo? Budeš se tím aspoň trochu orientovat v ostatních známkách.

Profilový obrázek
pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

#22 14. 7. 2016, 07:29

Pokud tě to bude trochu bavit a bude trochu klidu, tak tu Čínu si dohledej dle let tady https://www.xabusiness.com/ a popiš si to a dej zvlášť celé serie. Ty ostatní státy si uděláš potom. No a je o zábavu postarané. Stále ale platí- nehledej v tom peníze! Ber to jako zábavu 😉

Profilový obrázek
Smetlos

Uživatel

Zaregistrován:
29. 6. 2016

#23 15. 7. 2016, 08:00

Dekuji za radu kde hledat. Kukla jsem jsem na jednu a zrovna ji mam 😃 ale bohuzel s razitkama.
Jo a u nekterych znamek nemohu rok vubec najit, bud na te znamce neni nebo jsem slepa 😃

Profilový obrázek
pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

#24 15. 7. 2016, 08:12

No a to je ta zábava- projdeš si všechny ty roky na těch stránkách. Když si najdeš tu serii, tak vpravo bývá povětšinou odkaz na E-bay. Klikneš (možná se objeví tabulka search tak klikneš znova ) a vyhodí ti to ty známky na prodej na E-čku a máš zhruba představu, co a jak. Jinak ty známky (cena) se liší takto: v každém případě by měly byt nepoškozené (natržené, chybějící růžky, flíčky rzi) a jsou známky čisté, razítkované s lepem, razítkované bez lepu (a to i ty s nálepkou, jak máš ty) Neboj- naučíš se v tom brzo chodit. Ta cena je přibližná. Jiné peníze za to dá američan a jiné čech. U nás se Čína poměrně dobře prodávala před nějakým časem, ale tedˇta vlna trochu opadla. Prodávají se lepší kusy- vesměs první námětové serie. Tam jdou ceny čistých do desítek tisíc. Hlavně drahé jsou bloky (takový ten jako aršík s jednou větší známkou). No a co se týče modernějších námětovek, tak tam už je vše levné, protože se to chrlí v miliardách.

Profilový obrázek
Smetlos

Uživatel

Zaregistrován:
29. 6. 2016

#25 15. 7. 2016, 10:37

mam ještě dotaz, našla jsem ještě jedny čínské známky, ale nejaky talent je přilepil na papir, a nebo už jsou stařim tak přilepené že nejdou sundat. Je nějaky zbusob jak je sunat a co nejmíň poskodit? Ještě dodám že jsou nalepeny znmky z obou stran. Na těch stránkách jsem nasla pár serii které mám, a ještě mam znamky které jsem tam vůbec nenašla.

Profilový obrázek
pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

#26 15. 7. 2016, 10:43

http://www.infofila.cz/jak-spravne-odlepovat-postovni-znamky-r-2-c-1450
Známky by se tam měly najít všechny. Ty, které jsi nenašla, možná nejsou Čína. Třeba na třetím skanu máš dole serii ovoce, která je z Koreje 😉

Profilový obrázek
Smetlos

Uživatel

Zaregistrován:
29. 6. 2016

#27 15. 7. 2016, 10:45

nj tak to je to co jsem hledala a nemohla najít🙂 oni jsou ty jejich obrázky (písmenka) tak podobný že to fakt nepoznám🙂 děkuji

Profilový obrázek
Smetlos

Uživatel

Zaregistrován:
29. 6. 2016

#28 15. 7. 2016, 10:47

tak to odlepovaní je super, jen ty známky nemohu vystřihnout protože jsou i zdruhé strany. takže se budu asi muset rozhodnout o které přijdu

Profilový obrázek
pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

#29 15. 7. 2016, 10:56

Nepřijdeš přece o žádné! Známky, které máš přidělané tou nálepkou, jdou poměrně dobře sundat ne? To, že nálepka na známce zůstane (nebo stopa po ní!), je prostě hotová věc a nedá se s tím nic dělat. Nebudu tu samozřejmě osvětlovat pojem"reparace lepu". Na to tady není debata 🙂 Takže známky s nálepkou optrně sundat- odlepit od podkladového listu! Né roztrhnout při snaze známku a ty přilepené odlepit. Pokud nálepka nepůjde od toho listu, tak namočit, jako přilepené známky. známka po nálepce, je už vesměs hodnocená, jako bez lepu (kor razítkovaná).

Profilový obrázek
Smetlos

Uživatel

Zaregistrován:
29. 6. 2016

#30 15. 7. 2016, 11:01

no ty s nálepkou jdou hezky, ale nasla jsem ještě jedne papír kde jsou taky ale z obou stran jsou přilepeny nevím čim ale asi lepidlo. to bych musela jedine namočit celej ten list toho papíru

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.