Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady začátečníkům » Prosim o radu

Vykupminci.cz
Numisargo

Prosim o radu

Moderátoři: dejvy, ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 4 > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobr den. Bohuzel jsem nenasla zadne tema ktere by mi pomohlo.
Mam doma spousty znamek, a chtela bych je dat ve volnem case nejak dohromady. Jen me zajima, mam spousty znamek ktere jsou nalepene (asi na dopisech,pohledech) a jen je to vystrizene, mam se to pokusit odlepit nebo to tam radeji nechat s tim ustrizkem? Dekuji za radu
Moderátor
Když už to tak nějaká dobrá duše postřihala, tak to nech tak. Někoho zajímají i použitá razítka a ta bývají na výstřižcích většinou celá. Záleží taky, co je to za známky. Pokud se jedná o ČSSR, kde ceny ražených známek jsou jen doslova haléře, tak by ta práce byla i zbytečná.
Registrovaný uživatel
Zatim co jsem prosla prvni obalku, tak jsou to cr,cssr a i nejake nemecke a i jine.
Moderátor
Fotka, skan nebo něco takového sem hoď. Uděláme si lepší představu, o co běží.
Registrovaný uživatel
Ta posledni fotka,nejsou ani znamky je to tam natistene.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Pokud je to vše takové, jako na skenech, tak jestli se ti chce, tak to odmoč a odlep. Hodnota vyobrazeného je vééélmi malá - korunová. Je to spíš doklad použití moderních námětových známek v poštovním provozu. Škoda(!), že to je vystříhané. Obálky (celistvosti) by měly několikanásobnou cenu. Ty natištěné na konci, jsou vystřižené z celin (koresponďáky) a takto to má nulovou hodnotu. U té ruské celiny je námětově hodnotný právě ten obrázek, který bývá namalovaný na čelní straně a který skončil v koši.
Registrovaný uživatel
Mamtam i par obalek a pohledu se znamkama ale to je vse cssr
Registrovaný uživatel
Jo a nejaky pametni pohledy se znamkama.
Registrovaný uživatel
pardon tak ne pametni pohledy ale razítka :)
Moderátor
Předpokládám, že máš na mysli pamětní listy. Je tam vždycky pár známek (třeba Masaryk) a k tomu pamětní razítka. Těchto věcí je v éteru obrovské množství. Dříve se filatelií zabývalo 1000 krát více lidí, jak dnes a každý takové věci vlastnil. Cena bývá spíše symbolická, protože se tomu dnes skoro nikdo nevěnuje. Ani nevím, jestli je vůbec mezi pamětníma listama nějaký ten "modrý mauricius", který by stál za to. Není, ale problém sem dat zase skany. Co se týče pamětních razítek, tak jsou i vzácnější a to hlavně pro námětáře. Já třeba sháním razítko z 38-ho roku a to mezinárodní sjezd pro léčivé rostliny v Praze. Prostě není a zaplatila bych to 5-ti korunové razítko opravdu dobře a ráda. Toš tak. ;)
Registrovaný uživatel
Tak to urcite nemam :D abych to uvedla na pravou míru, to co doma vše mám je po nevatnim dedovi. Vim ze to rika kazdej, ale tenkrat kdyz zemrel jsem o ty znamky dlouho bojovala jako pamatku, jen sem nemela moc úspěch az pak po par letech jsem se knim dostala :) a ted jsem na materske dovolene, a tak nejK jsme uklizela, vyndala je ze skrine a zacla se v tom hrabat. Je toho dost asi 5xalbum cssr pak nemecko,polsko, rakousko a nejaky jako cina atd. No a ktom obalky plne znamek a techto ustrizku,plus nejake ty pohledy,razitka a jeden dopis z roku 44 :D
Jen jako laik sr v tom hrabu a jen prhlizim obrazky protoze vubec nic nepoznam :D vim jen ze skoro vsechny maji razitka, a nemaji tu lepici stranu a nebo jsou to znamky na kterych ani nejde precist co jsou zac :D . A to je tak vse co na nich poznam :D
Moderátor
O nic nejde......, ale jsi na dobré cestě, nechat se známkama zblbnout :D Ale né. Z toho popisu je víceméně jasné, že se jedná o klasický mišmaš, který nebude mít velkou hodnotu. Zajímavější by mohla byt ta Čína. Tu dej opatrně bokem a naskenuj a postni to sem. Tam by se mohlo něco najít. Co se týče toho zbytku, záleží co s tím chceš dělat. Prodat se prodá opravdu všecko, ale nečekej z toho vývar. Takových sbírek jsou tisíce. Za druhé- nechat si to jako památku a jen se v tom prostě prohrabovat a třeba jednou....... No a za třetí (naše oblíbená rada), pokud je v okolí děcko, které sbírá nebo klub mladých filatelistů, kde se s tím učí děcka pracovat a poznávat, tak to podarovat. Mnoha lidem je líto to někomu dat a když jim řekneš, že je toho za padesát kaček, tak kroutí hlavou a myslí si, že si blbec. Šak ten náš děda to sbíral roky a dával do toho důchod ;) A vo tom to je.
Registrovaný uživatel
Dat je pryc urcite nechci, spis me zajima tda tam neni neco co by bylo treba zajimave. Takze rikas cinu, jeste tu mam vietnam,neco malo z mongolsa,bulharsko,usa,australie,romanie,madarsko,indie a jestw by se mona neco naslo.
Moderátor
Tu Čínu sem dej. Tam jsou v ceně i námětovky (ty první hlavně ;) ) no a naskenuj zhruba průřez tím ostatním. Hlavně zkus najít vždy celou serii- ne jen třeba na ukázku jednu známku, ať víme, jestli se to sbíralo uceleně.
Registrovaný uživatel
Tohle je ta cina, jeste pak mam nekde v albumech zvlast pohazene to budu muset najit. Tyhle co jsem zjistila maj vzadu. Takoveho toho lepika nebo jak se tomu rika :D

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Lepík- nálepka neboli falcka. :) Dej tomu chvilku čas. Zkusím něco z toho najít. A připojit s hledáním, se mohou i ostatní ;)
Registrovaný uživatel
Dekuji, budu rada za jakekoli info
Registrovaný uživatel
Take bych se pokusila nekde hledat, ale nevim kde :(
Registrovaný uživatel
Jestte cina

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Nasla jsem jedny cinske v aukci, a pisi tam ze za celou serii je katalogova cena 350€ je to mozny? Ja tu serii mam ale s razitkama.
Moderátor
No ono je to trochu jinak. On je zásadní rozdíl mezi čistou a razítkovanou serií a ty ceny v aukcích jsou odvislé od mnoha věcí. Jedna věc je napsat cenu a druhá- dostat od někoho ty peníze. Pro zajímavost- dej sem odkaz na tu aukci a dej na čistý list papíru tvé známky podle té série a postni to sem. Zkusíme to objasnit jo? Budeš se tím aspoň trochu orientovat v ostatních známkách.
Moderátor
Pokud tě to bude trochu bavit a bude trochu klidu, tak tu Čínu si dohledej dle let tady https://www.xabusiness.com/ a popiš si to a dej zvlášť celé serie. Ty ostatní státy si uděláš potom. No a je o zábavu postarané. Stále ale platí- nehledej v tom peníze! Ber to jako zábavu ;)
Registrovaný uživatel
Dekuji za radu kde hledat. Kukla jsem jsem na jednu a zrovna ji mam :D ale bohuzel s razitkama.
Jo a u nekterych znamek nemohu rok vubec najit, bud na te znamce neni nebo jsem slepa :D
Moderátor
No a to je ta zábava- projdeš si všechny ty roky na těch stránkách. Když si najdeš tu serii, tak vpravo bývá povětšinou odkaz na E-bay. Klikneš (možná se objeví tabulka search tak klikneš znova ) a vyhodí ti to ty známky na prodej na E-čku a máš zhruba představu, co a jak. Jinak ty známky (cena) se liší takto: v každém případě by měly byt nepoškozené (natržené, chybějící růžky, flíčky rzi) a jsou známky čisté, razítkované s lepem, razítkované bez lepu (a to i ty s nálepkou, jak máš ty) Neboj- naučíš se v tom brzo chodit. Ta cena je přibližná. Jiné peníze za to dá američan a jiné čech. U nás se Čína poměrně dobře prodávala před nějakým časem, ale tedˇta vlna trochu opadla. Prodávají se lepší kusy- vesměs první námětové serie. Tam jdou ceny čistých do desítek tisíc. Hlavně drahé jsou bloky (takový ten jako aršík s jednou větší známkou). No a co se týče modernějších námětovek, tak tam už je vše levné, protože se to chrlí v miliardách.
Registrovaný uživatel
mam ještě dotaz, našla jsem ještě jedny čínské známky, ale nejaky talent je přilepil na papir, a nebo už jsou stařim tak přilepené že nejdou sundat. Je nějaky zbusob jak je sunat a co nejmíň poskodit? Ještě dodám že jsou nalepeny znmky z obou stran. Na těch stránkách jsem nasla pár serii které mám, a ještě mam znamky které jsem tam vůbec nenašla.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 4 > »

Sběratel.com » Rady začátečníkům » Prosim o radu

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1