Není to otýpka, je to mandel, musely být bohaté žně, zřejmě se urodilo,
mandel velký jak strom,
jenže žádný sedlák by takto nepoložil otýpku na mandel, protože by se tam neudržela.
No a podpis na obraze není?

Zdravím,
co se týče Horníka, mám jeho velmi obsáhlou pozůstalost, přikupuji jeho díla, pokud se někde objeví (za rozumnou cenu) a do budoucna připravuji jeho retrospektivní výstavu včetně odborného zpracování celé pozůstalosti. Co se týče hodnoty jeho obrazu (který vypadá, že by skutečně mohl být jeho, i když je poměrně netypický pro jeho tvorbu 40.let), to je velmi relativní. Zde na Sběrateli padají často úplně nesmyslné částky, respektive částky, za které obraz prodáte buď s obrovským štěstím anebo budete na jeho prodej čekat 5 - 10 let. Já vždy vycházím z aktuálních tržních obchodovaných částek. A jak ji určit zrovna u Horníka, když téměř veškeré jeho obrazy, které prošly aukčními síněmi za poslední cca 3 roky, jsem koupil pouze já. Horník je bohužel zatím tzv. No name, i když si to díky kvalitě některých svých děl určitě nezaslouží. Ale tento fakt samozřejmě určuje cenu jeho děl. Myslím si, že reálná prodejní hodnota tohoto obrazu (tak aby se obraz prodal a nezůstal někde ležet) je v současné době někde okolo 4 - 5.000 Kč. A z toho si případná Aukční síň ještě strhne 20 - 25% provize.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.