Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Filatelie aukce » Provize aukčních domů

Vykupminci.cz
Numisargo

Provize aukčních domů

Moderátoři: ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Jinak mě překvapujete svým unáhleným záverem z jednoho scanu, že jde o padělek. Můj osobní názor je, že jste velice erudovaný filatelista. Proto jste mě překvapil.
Přeci zanalyzujeme a poskytneme konkrétní indície, t.j. na scanu popíšeme
několik prvků na známce které nám identifikují padělek.
Britské kolonie dělám jen cca 30 let, t.j. jsem tak v půlce zkoumání,
ale minulý týden jsem byl (díky práci cestuji po celé Evropě) u kamaráda (známe se právě díky mému zájmu o tuto oblast cca 10 let) který má v držení jeden kus (dal za něho cca kolem 40 tisíc před 10 lety) a právě jsme řešili tuhle známky u Burdy a dospěli jsme názoru že vypadá vělmi věrohodně.
Moderátor
Vytáhl jsem oba přetisky. Nejprve z čisté známky.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
A tady z aukce.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Ano, přetisk je slabší. Tvar cípů hvězdy mi však přijde jakoby více zaoblený, hlavně nahoře a vpravo dole. Jestli je to tím, že je slabší, nevím.

Všeobecně zastávám zásadu, pokud je známka bez přetisku cca 1000x levnější a tím pádem dostupnější, tak přetiskovou známku beru jako falzum pokud nemohu prokázat jinak. Známku jsem navíc neurčil jako jasný padělek, ale jako asi padělek. U takové známky bych předpokládal, že bude více padělků než pravých známek.

Jestli je přetisk pod razítkem se ze skenu většinou spolehlivě určit nedá, speciálně z takto malých obrázků.

Typ razítka mi přijde standardní pro Průlivové osady a jestli Johor měl nějaká specifická razítka - nevím.

Jediná rada - ať to nový majitel dá znalci na odzkoušení.
Moderátor
A pokud bude známka pravá, tak gratuluji majiteli ke skvělému kupu. :)
Registrovaný uživatel
Také přidávám gratulaci.
Ať to dopadne jakkoliv, tak tady je vidět, jak je filatelie nádherná záliba :)
Moderátor
Byl by potřeba lepší sken a sehnat dobré skeny zaručeně pravých přetisků. Potom by měl majitel známky větší jistotu a zajímavé je to určitě i pro tuto diskuzi, protože těch náhod, kdy sběratel objeví takto drahé známky, příliš mnoho není.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Filatelie aukce » Provize aukčních domů

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1