Autor |
Příspěvek |
|
|
Administrátor
|
Zákon by se měl změnit a pak už soudy nebudou krátké a trapné. To se týká všeho výše zmíněného, protože bohužel prodejcům padělků vše vyšlo, a většina těch žilkovaných se dostala do prodeje před více jak deseti lety. Takže někdo nahoře si ty penízky hezky užívá. No a nebo taky ne a je dávno pod drnem. Tohle by nás mělo zajímat a věřte, že dříve nebo později bude muset, protože padělatelská aféra s Pytlíčkem nekončí.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdendo, od koho si koupil tu celistvost, co si prodal u Klima? Obrázky: « Poslední úpravu provedl(a) OskarOto v 14. 2. 2019, 20:52. »
|
|
|
Administrátor
|
Oskar teď jsem se na to chtěl zeptat. Tvrdí, že přímo od Pytlíčka, ale pokud koupil v nějaké aukci - musí reklamovat v aukci - a ta si to pak má vyřídit s dodavatelem. To samé Lazar. Také to musí reklamovat v aukci kde to koupil. Pokud aukční firmy točí stovky tisíc na provizích musí mít pro případ padělků nějaké fondy. Případně způsob jak to řešit. Ono sdělit jméno dodavatele a kupující vyřeš si to sám je sice hezké, ale nefér. Protože prostě prodej zprostředkují a zodpovědnost mají. Taky tam od toho mají znalce a můžou se přeci i pojistit.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Administrátor
|
A to je vůbec případ sám o sobě. A dřívější známky atesty Karáska a Pittermanna, které v té době nikdo nezpochybňoval. Naopak jim klepali všichni po ramenou (do konce minulého století minimálně).
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Celistvost je moje a samozřejmě znám její historii.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
A pro Zdendu doplním, celistvost s opravenou znaleckou značkou. Na celistvosti nelze prokázat jakákoli jiná manipulace a úprava. Celistvost prošlá aukčním prodejem a vrácena není nijak označena. Prodána přímo panem Pytlíčkem. Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ja jen nrikam, ze pytlicek ty padelky casto prodaval s tim , ze věděl ze to jsou padělky. Jeho výrok "přece si to nenechám" je dnes už legendární. A to, že jeho filatelistické znalosti byly male, je uz jen takovy úsměvný doplnek jeho hochstaplerskych schopností manipulace. _______________ Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
|
|
|
Administrátor
|
No jo pak kdo je oblbnutej :-). Přece si to nenechám jste slyšel v originále? Soud si to nechával tenkrát přehrát a vyznělo to jinak než jak to bylo popsané a zkreslené ve Filatelii. Takže jako hláška dobrý, ale i to bylo trošku jinak. A proč nejste naštvanej na aukční firmy (pravděpodobně jste se nenamáhal ani s reklamací)? Proč ne na znalce, který ho schválil a má mít znalosti a zodpovědnost. Narozdíl tedy od Pytlíčka, který je podle Vás neměl, ale vlastně věděl, že prodává padělky. On to podle mého názoru nevěděl (stopro ne ve vašem případu a případu LAzar). Případně věřil dobrozdáním našich znalců. Ono po bitvě je každý generál a vy jste vždy špičkovej generál. :-) Jenže vidíte čerta jen tam kde jste byl sám napálen, ale ono se to jednou změní, až zjistíte, že další padělky máte i z jiných zdrojů. To už Vám čert Pytlíček nepomůže. Ale zas na druhou stranu si protiřečíte, když tvrdíte, že znalosti měl malé, ale u všeho věděl, že to jsou padělky, když to tedy nepoznali ani samotní znalci. Jak to tedy věděl? Podle Vás to tedy byl geniální padělatel a vše si sám vyráběl? To si opravdu myslíte?
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Hele me to je celkem jedno, zatim jedinej kdo me okradl o kterem to vim je pytlicek, to je pro me smerodatny. To, ze to prodaval pres burdu, kterej nepozna znamku od zalepky, to prece z toho burdy nedela vinika. Mluvim o padelcich celistvosti. Jak presne to bylo s Lazarem uz si nepamatuju, zeptam se ho az ho uvidim. Tam ten duvod k zasti nebyl tak jednoduchy, jakoze sberatel prodal sberteli falzum pres aukci a po letech se to zjistilo, tam to bylo jinak. Na druhou stranu ti nejvetsi kupci se na Pytlickovy polozky domlouvali (podotykam pro jistotu, ze jsem to tzv. "zaslechl v hospode, vrabci si to stebetali"). Takze pri prodeji utrzil o hezkcyh par milionu mene. Kdyz prisli za mnou, co je to Pytlicek za hajzla, tak jsem rekl, logicky "tak jeho polozky ignorujte" - "no to neee". Takze ono byl jeden za 18 druhej za 20-2. Ja, kdyby me nekdo sral, tak proste jeho polozky ignoruju, protoze mam svoji HRDOST. A za stejneho duvodu, kdyz odhalim falzum a uz je pozde, tak ho prodam jako falzum. Protoze bych seebou musel pohrdat. Mimochodem neustale pouzivate argumentacni fauly, napriklad ted "tvrdíte, že znalosti měl malé, ale u všeho věděl, že to jsou padělky" - nikdy jsem nikde nerekl, ze u VSEHO. To ani nemohl, pri jeho opravdu smesne nizke urovni filatelistickych znalosti.. Ja tvrdim, na zaklade spousty informaci, ze kdyz se dozvedel, ze je polozka falesna, tak ji poslal dal. Fakt kluci verite tomu, ze takovy filatelisticky analfabet vydelal 100 melounu na filatelistickem obchodovani poctive? Jen se ptam (ano, je to loaded question, argumentacni klam . _______________ Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
OskarOto napsal A pro Zdendu doplním, celistvost s opravenou znaleckou značkou. Na celistvosti nelze prokázat jakákoli jiná manipulace a úprava. Celistvost prošlá aukčním prodejem a vrácena není nijak označena. Prodána přímo panem Pytlíčkem.
Nelze prokazat? LOL, to jsem vracel ja, pod tou divnou znamkou je jeste razitko, yslim, nebo neco jineho tam je, musel bych to dohledat nekde mam k tomu udelany popis chyb falza. _______________ Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
|
|
|
Moderátor
|
Zdenda ako môžeš tvrdiť takou istotou, že p. Pytlíček bol filatelistický analfabet? Ty sám o sebe tvrdíš, že nie si zberateľ, ale syseľ. Teda rovnaká kategória ako on?! Ktorý tiež iba syslil? Bol v správnom čase na správnom mieste, a mal prostriedky na kúpu?! Určite, nebol to svätec, ale kydať na neho vtedy keď už nie je protistrana je ľahké.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdendo, proč jsi teda poslal položku uvedenou v příspěvku 102 dál? Filatelie není jenom o plácání plácačkou na aukci. Podle mého názoru je hlavně o osobním setkávání a domlouvání. To je potom zábava.
|
|
|
Administrátor
|
Zdenda-Kubik já s Vámi častokrát pochopitelně souhlasím. To co jste nyní popsal výše snad úplně nejvíc. Ti co častokrát křičeli co je Pytlíček zač, jsou častokrát mnohem horší a mazanější. Psal jste to dost obecně. Jako, že Pytlíček věděl vždy, že prodává padělek. Možná někdy ano - nevím - možné to je. Jeho obchodní praktiky neschvaluji a dost častokrát je to všechno špatně, ale problém je opravdu mnohem větší než jen on sám. Jenže pokud se jedná o aukční firmu - její zodpovědnost nekončí u inkasování provizí. Mají tam spousty znalců a dávají to před aukcemi i znalcům. Více chybný posudek Vrba (ten se přeci podepisoval i tam kde to bylo zbytečné), či jiných znalců. Ale ono prostě, když se na padělek příjde - mají se vrátit peníze nejdříve tam kde to bylo přímo zakoupené. Dodavatel má mít přeci jasně podepsanou dohodou, že když se příjde na to, že je to padělek škodu plně nahradí. To je asi velká chyba, že se tak neděje. No, ale reklamoval jste to tedy u Burdy?
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
smith napsal Zdenda ako môžeš tvrdiť takou istotou, že p. Pytlíček bol filatelistický analfabet? Ty sám o sebe tvrdíš, že nie si zberateľ, ale syseľ. Teda rovnaká kategória ako on?! Ktorý tiež iba syslil? Bol v správnom čase na správnom mieste, a mal prostriedky na kúpu?! Určite, nebol to svätec, ale kydať na neho vtedy keď už nie je protistrana je ľahké.
Tohle bych napsal, i kdyby zil, a taky by se nebranil, protoze by o tom nevedel, nebo by to nepovazoval za dulezite, jaky je teda rozdil, kdyz uz je mrtev? Jo a jak to vim? Protoze mame stejneho pravnika a zrovna vcera jsme o tom mluvili...ale ja to vedel uz i driv teda, ale tohle bylo z prvni ruky. _______________ Nejsem sberatel. Jsem SYSEL. « Poslední úpravu provedl(a) Zdenda-Kubik v 15. 2. 2019, 10:08. »
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
OskarOto napsal Zdendo, proč jsi teda poslal položku uvedenou v příspěvku 102 dál? Filatelie není jenom o plácání plácačkou na aukci. Podle mého názoru je hlavně o osobním setkávání a domlouvání. To je potom zábava.
Ja ji poslal dal jako FALZUM. Bylo to v popisu aukce. To, ze se to prodalo za tolik, jsem koukal, jsem myslel, ze to mozna nevezme nikdo ani z tech 500 (vyvolavacka, urcena mnou). _______________ Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Admin - Zdeněk Jindra napsal Ale ono prostě, když se na padělek příjde - mají se vrátit peníze nejdříve tam kde to bylo přímo zakoupené. Dodavatel má mít přeci jasně podepsanou dohodou, že když se příjde na to, že je to padělek škodu plně nahradí. To je asi velká chyba, že se tak neděje. No, ale reklamoval jste to tedy u Burdy?
Ja na to prisel pozde, to jednak a jednak mne prislo zajimavejsi to takhle poslat dal s ostudou. _______________ Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
|
|
|
Administrátor
|
No jo, ale není to ostuda i pro znalce a samotného aukcionáře? Ale jako jste grant, že vyhodíte takové peníze pro hříčku.
|
|
|
Administrátor
|
A co je vlastně pozdě? Pozdě je do těch deseti let kdy je to právně promlčené.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdenda-Kubik napsal OskarOto napsal A pro Zdendu doplním, celistvost s opravenou znaleckou značkou. Na celistvosti nelze prokázat jakákoli jiná manipulace a úprava. Celistvost prošlá aukčním prodejem a vrácena není nijak označena. Prodána přímo panem Pytlíčkem.
Nelze prokazat? LOL, to jsem vracel ja, pod tou divnou znamkou je jeste razitko, yslim, nebo neco jineho tam je, musel bych to dohledat nekde mam k tomu udelany popis chyb falza.
Přesně, to je hlavní problém. Pokud je na celistvosti něco paděláno a popsáno znalci aukčního domu tak má být daný problém jasně označen na celistvosti s podpisem znalce. Jinak jde pouze o nepodloženou domněnku.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
OskarOto napsal Zdenda-Kubik napsal OskarOto napsal A pro Zdendu doplním, celistvost s opravenou znaleckou značkou. Na celistvosti nelze prokázat jakákoli jiná manipulace a úprava. Celistvost prošlá aukčním prodejem a vrácena není nijak označena. Prodána přímo panem Pytlíčkem.
Nelze prokazat? LOL, to jsem vracel ja, pod tou divnou znamkou je jeste razitko, yslim, nebo neco jineho tam je, musel bych to dohledat nekde mam k tomu udelany popis chyb falza.
Přesně, to je hlavní problém. Pokud je na celistvosti něco paděláno a popsáno znalci aukčního domu tak má být daný problém jasně označen na celistvosti s podpisem znalce. Jinak jde pouze o nepodloženou domněnku.
Tohle ale neproslo rukama znalce, myslim (?) cili kdo by to mel znacit. ANi ja, jako reklamujici ani aukcni dum to udelat nemuzou. _______________ Nejsem sberatel. Jsem SYSEL. « Poslední úpravu provedl(a) Zdenda-Kubik v 15. 2. 2019, 10:29. »
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tady pro pobaveni - kluci si udelali klub s dosti nabubrelym nazvem http://www.ppcp.cz/clenove/_______________ Nejsem sberatel. Jsem SYSEL. « Poslední úpravu provedl(a) Zdenda-Kubik v 15. 2. 2019, 10:32. »
|
|
|
Administrátor
|
Zdenda-Kubik napsal OskarOto napsal Zdendo, proč jsi teda poslal položku uvedenou v příspěvku 102 dál? Filatelie není jenom o plácání plácačkou na aukci. Podle mého názoru je hlavně o osobním setkávání a domlouvání. To je potom zábava.
Ja ji poslal dal jako FALZUM. Bylo to v popisu aukce. To, ze se to prodalo za tolik, jsem koukal, jsem myslel, ze to mozna nevezme nikdo ani z tech 500 (vyvolavacka, urcena mnou).
Mne teď jen napadlo - dal jste na to nesmazatelné razítko FALZUM - padělek? Já jen, že se to možná prodalo tak draho, že to půjde dál na export jako pravé. Takže nevím zda příběh nebude pokračovat.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Admin - Zdeněk Jindra napsal No jo, ale není to ostuda i pro znalce a samotného aukcionáře? Ale jako jste grant, že vyhodíte takové peníze pro hříčku.
Ano, pro aukcionare.To falzum je naprosto stupidni a proto se prodalo za vyvolavacku, protoze ja byl jedinej, kdo to nezkoumal. To meziarsi je lepene, je to videt pri zvetseni obrazku a to razitko staci kouknout na to 6b dole. Reklamacni lhuta je 6 tydnu nebo kolik, nevim presne _______________ Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Admin - Zdeněk Jindra napsal Zdenda-Kubik napsal OskarOto napsal Zdendo, proč jsi teda poslal položku uvedenou v příspěvku 102 dál? Filatelie není jenom o plácání plácačkou na aukci. Podle mého názoru je hlavně o osobním setkávání a domlouvání. To je potom zábava.
Ja ji poslal dal jako FALZUM. Bylo to v popisu aukce. To, ze se to prodalo za tolik, jsem koukal, jsem myslel, ze to mozna nevezme nikdo ani z tech 500 (vyvolavacka, urcena mnou).
Mne teď jen napadlo - dal jste na to nesmazatelné razítko FALZUM - padělek? Já jen, že se to možná prodalo tak draho, že to půjde dál na export jako pravé. Takže nevím zda příběh nebude pokračovat.
To mne ted doslo taky, ale nenapadlo me to predtim. Musel bych to tam dopsat, razitko nemam Ale priste to urcite udelam _______________ Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
|