Zdravím, už delší dobu bych chtěl zakoupit do sbírky zlatý dukát Karla IV. Nyní se mi naskytla možnost, jedná se o minci z dlouholeté soukromé sbírky. Řekl bych, co se týče mince samotné, že vím o ní dostačující informace i přesto jsem si nejsem 100% jist, že se jedná o originál, i když s nějvětší pravděpodobností to tak bude. A nechce se mi vyhazovat další peníze za numis. znalce. Foto prozatím nemám. Chtěl bych požádat zkušenější, kde možno stáhnout přesné odchylky vah různých tipu. Stejně tak bych uvítal rozsáhlejší informace, obrázky či veškeré informace k této minci. Pokud někdo máte nějaké odkazy, budu jen rád. Děkuji moc Parker

jak píše Vassilij. U první mince ve sbírce tohle nenakoukáte. Musíte prohlídnout naživo pár mincí z téhle doby a navíc Vás k tomu musí někdo vést, aby Vám prozradil co a jak. Kvalitní falza ani z fotky neodhalíte, ty ostatní ale ano. Váha mince je většinou k ničemu, ale obecně platí že tyto dukáty mají pod 3,5g. Jenže setinky a občas i desetinky lítají nahoru i dolů jak u originálů, tak i u falz.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

Ja jen doplnim, ze je potreba si fakt davat bacha - relativne nedavno mi byl nabizen dukat V2 a taky ze stare sbirky, dokonce se znalecnym posudkem stary 10 ci kolik let. Posudek byl stylem, ze to s nejvetsi pravdepodobnosti original je. Jak jsem se pozdeji dozvedel, tak nebyl.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.