Tak tu řeším otázku, do jaké kategorie asi spadají radioamatérské známky. Mohla by to být právě námětová filatelie. Mám jen pár kousků, a to doslova, ale vždycky se mi obzvlášť líbily. Kromě toho se mi nějak nedaří jejich sken, ale to se poddá. A bylo by něco o jejich historii?
Obrázky:
radioamatérské známky
Moderátoři: dejvy, pavlinka, regula_jan, smith.
Stránka: 1
Autor | Příspěvek |
---|---|
#1 9. 10. 2011, 8:30
|
|
Registrovaný uživatel | |
#2 9. 10. 2011, 11:36
|
|
Registrovaný uživatel |
Jelikož nejde o známky uhrazující poštovní poplatky, tak to s filatelií nemá nic společného.
|
#3 9. 10. 2011, 13:01
|
|
Registrovaný uživatel |
To ale neřeší problém zařazení. Jsou to známky? - Jsou.
|
#4 9. 10. 2011, 13:02
|
|
Registrovaný uživatel |
Ten radioamatér se sluchadlama na uších je tak zažranej do tý pařbičky na PC, že si ani nevšimne, když mu letadla shazují bomby na hlavu. Jenom ho trochu nadzvedne, když mu ohnou anténu a jemu to začne lagovat. Dobrej strip.
(Asi to budou jen propagační nálepky a ne žádné známky.) |
#5 9. 10. 2011, 13:07
|
|
Registrovaný uživatel |
Kam to zařadit - to nevím , ale je to celkem zajimavé - vidím poprve
|
#6 9. 10. 2011, 13:08
|
|
Registrovaný uživatel |
ale to neznamená , že patří do filatelie |
#7 9. 10. 2011, 13:09
|
|
Registrovaný uživatel |
Díky. Lepší názor, než ten předtím (bez urážky). Připomíná mi to ono známé - zde jsou lvi; tedy asi tak jako nevstupovat, neznámo.
|
#8 9. 10. 2011, 13:10
|
|
Registrovaný uživatel |
Proto se ptám. |
#9 9. 10. 2011, 14:06
|
|
Registrovaný uživatel |
, jen pocit , hecování -- nakonec všichni zapátrají v archyvech , a nebudeš se stačit divit co všechno dokážou zjistit |
#10 9. 10. 2011, 14:29
|
|
Moderátor |
Podľa mňa do filatélie to určite nepatrí. Sú to propagačné nálepky vydané radioamatérsky zväzom.
_______________ http://notafilia-smith.blogspot.com/ Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní. http://wartberg-szenc.blogspot.com/ Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc. |
#11 9. 10. 2011, 16:04
|
|
Registrovaný uživatel |
Fajn. Můžeme to ukončit.
|
#12 9. 10. 2011, 18:12
|
|
Registrovaný uživatel |
Nejsou to známky (poštovní), ale zubaté papírky. Nálepka svou odpověď nemyslel nijak zle a vyjádřil se přesně. Myslíš, že kdyby sem dal někdo pivní tácek se zubatými okraji, dočkal by se fundované odpovědi ohledně jeho původu atd...? Někdy jsou tady dotazy ohledně zálepek - ty taky vypadají jako známky a nejsou, ale aspoň se lepily na dopisy. Ale tohle patří fakt jinam. Připomíná mi to, jak kdosi vytrvale na Aukru nabízí v sekci "Filatelie" prosklenou vitrínku ve tvaru známky a ne a ne ji udat (asi za 5000 |
#13 9. 10. 2011, 20:03
|
|
Moderátor |
Tak to uzavřeme:
- jde o propagační nálepky - definice známky je trochu odlišná od definice nálepky - ani do filatelie nepatří všechny známky, ale především poštovní známky |
#14 20. 10. 2016, 22:05
|
|
Registrovaný uživatel |
A propagačným,príspevkovým známkam sa tu aspoň okrajovo niekto nevenuje?
Od príspevku od dejvy už ubehlo 5 rokov..... Chcel so sa na niečo opýtať,ale toto vlákno (iné som nenašiel) ma celkom zastrašilo. Myslel som,že opýtať sa na niečo,čo pripomína známku,sú filatelisti správna voľba.Kde inde sa pýtať? Dostalo sa ku mne pár takých malých preukazov,kde je pomerne slušný počet a solídny sortiment príspevkových známok,známok solidarity,ale zatiaľ to sem nedám.Aby som to neschytal... Len jednu na ukážku.Tá ma pobavila.Už viem,kam chodil do školy.. -s- Obrázky: |
#15 21. 10. 2016, 10:28
|
|
Registrovaný uživatel | |
#16 21. 10. 2016, 15:57
|
|
Registrovaný uživatel |
Netuším bobínek..
Asi tiež nejaká príspevková,členská,"solidárnostná " záležitosť. Zelená MS,možno aj Matica.Ale možno aj MS v hokeji... -s- |
#17 21. 10. 2016, 16:16
|
|
Registrovaný uživatel |
............MS v hokeji v roku 1942 žádné nebylo,ani na Slovensku...........aj tak díky,hlavne me zajima ta cervená že ma aj otlačok pečiatky !!! |
Stránka: 1
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1