Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Námětová filatelie » radioamatérské známky

Vykupminci.cz
Numisargo

radioamatérské známky

Moderátoři: dejvy, pavlinka, regula_jan, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Tak tu řeším otázku, do jaké kategorie asi spadají radioamatérské známky. Mohla by to být právě námětová filatelie. Mám jen pár kousků, a to doslova, ale vždycky se mi obzvlášť líbily. Kromě toho se mi nějak nedaří jejich sken, ale to se poddá. A bylo by něco o jejich historii?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Jelikož nejde o známky uhrazující poštovní poplatky, tak to s filatelií nemá nic společného.
Registrovaný uživatel
To ale neřeší problém zařazení. Jsou to známky? - Jsou.
Registrovaný uživatel
Ten radioamatér se sluchadlama na uších je tak zažranej do tý pařbičky na PC, že si ani nevšimne, když mu letadla shazují bomby na hlavu. Jenom ho trochu nadzvedne, když mu ohnou anténu a jemu to začne lagovat. Dobrej strip.
(Asi to budou jen propagační nálepky a ne žádné známky.)
Registrovaný uživatel
Kam to zařadit - to nevím , ale je to celkem zajimavé - vidím poprve
Registrovaný uživatel
rai napsal
To ale neřeší problém zařazení. Jsou to známky? - Jsou.
ale to neznamená , že patří do filatelie
Registrovaný uživatel
Díky. Lepší názor, než ten předtím (bez urážky). Připomíná mi to ono známé - zde jsou lvi; tedy asi tak jako nevstupovat, neznámo.
Registrovaný uživatel
Packa02 napsal
Kam to zařadit - to nevím , ale je to celkem zajimavé - vidím poprve

Proto se ptám.
Registrovaný uživatel
rai napsal
Díky. Lepší názor, než ten předtím (bez urážky). Připomíná mi to ono známé - zde jsou lvi; tedy asi tak jako nevstupovat, neznámo.
, jen pocit , hecování -- nakonec všichni zapátrají v archyvech , a nebudeš se stačit divit co všechno dokážou zjistit :mrgreen:
Moderátor
Podľa mňa do filatélie to určite nepatrí. Sú to propagačné nálepky vydané radioamatérsky zväzom.
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
Fajn. Můžeme to ukončit.
Registrovaný uživatel
rai napsal

Nejsou to známky (poštovní), ale zubaté papírky. Nálepka svou odpověď nemyslel nijak zle a vyjádřil se přesně. Myslíš, že kdyby sem dal někdo pivní tácek se zubatými okraji, dočkal by se fundované odpovědi ohledně jeho původu atd...? Někdy jsou tady dotazy ohledně zálepek - ty taky vypadají jako známky a nejsou, ale aspoň se lepily na dopisy. Ale tohle patří fakt jinam. Připomíná mi to, jak kdosi vytrvale na Aukru nabízí v sekci "Filatelie" prosklenou vitrínku ve tvaru známky a ne a ne ji udat (asi za 5000;)
Moderátor
Tak to uzavřeme:
- jde o propagační nálepky
- definice známky je trochu odlišná od definice nálepky
- ani do filatelie nepatří všechny známky, ale především poštovní známky
Registrovaný uživatel
A propagačným,príspevkovým známkam sa tu aspoň okrajovo niekto nevenuje?
Od príspevku od dejvy už ubehlo 5 rokov.....
Chcel so sa na niečo opýtať,ale toto vlákno (iné som nenašiel) ma celkom zastrašilo. :D
Myslel som,že opýtať sa na niečo,čo pripomína známku,sú filatelisti správna voľba.Kde inde sa pýtať?
Dostalo sa ku mne pár takých malých preukazov,kde je pomerne slušný počet a solídny sortiment príspevkových známok,známok solidarity,ale zatiaľ to sem nedám.Aby som to neschytal... :mrgreen:
Len jednu na ukážku.Tá ma pobavila.Už viem,kam chodil do školy.. ;)
-s-

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Stani..............a co je toto za SVK znamky,ta červeny kříž ma aj razitko z 3.2.41 a ta zelená ma MS / Matica Slovenská ?? / a hnědá Podportě mrzačkov............dík :lol:

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Netuším bobínek..
Asi tiež nejaká príspevková,členská,"solidárnostná :roll: " záležitosť.
Zelená MS,možno aj Matica.Ale možno aj MS v hokeji... :mrgreen:
-s-
Registrovaný uživatel
stani napsal
Netuším bobínek..
Asi tiež nejaká príspevková,členská,"solidárnostná :roll: " záležitosť.
Zelená MS,možno aj Matica.Ale možno aj MS v hokeji... :mrgreen:
-s-
............MS v hokeji v roku 1942 žádné nebylo,ani na Slovensku...........aj tak díky,hlavne me zajima ta cervená že ma aj otlačok pečiatky !!! :lol:

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Námětová filatelie » radioamatérské známky

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1