Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Faleristika » Řády, vyznamenání a výkonnostní odznaky k určení

Vykupminci.cz
Numisargo

Řády, vyznamenání a výkonnostní odznaky k určení

Moderátoři: Altmann, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... > »

Autor Příspěvek
Moderátor
Právě jsem se to chystal dopsat. Není to propa. Orlice je již republiková a legenda k tom, že to je odznak pro zdravotníky Rakouské armády, výroba moc pěkná. U nás zatím moc vidět nejsou.
Moderátor
Republiková po druhé válce. Má řeťaz.
Moderátor
Pavel_III napsal
Republiková po druhé válce. Má řeťaz.

ano,
hodně po druhé válce, nezapomeňme do které doby tam jako okupační jednotky byla Rudá armáda (oprávněně). Ale odznak je nádherný, je to i vzpomínka na obdobný odznak z období starého RU. Mnohdy se fakt nestačím divit.
Registrovaný uživatel
Ahojte, chcel by som poprosiť o názor na originalitu tohoto prusského pilotného odznaku.
Ďakujem

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Moderátor
Nejprve mi napište:
Je to masivní nebo jen plech. Je stříbrný, postříbřený. Je tam někde nějaká značka:
Udělený kus to není, ale kopie také ne.
Registrovaný uživatel
Nižšie prikladám odkaz na stránku kde sú tieto odznaky popísané a ponúkané na predaj. Dula ak si tie odznaky a popis k nim preštuduješ, uvidíš viacero variant od rôznych výrobcov a rozdiely medzi nimi. Sú tam uvádzaní výrobcovia, rozmery, zloženie kovu (skoro všetky sú z postriebrenej mosadze), hmotnosť aj ceny tých kusov. Z týchto informácií sa už dá získať aký taký prehľad. Samozrejme, že tieto údaje treba brať s rezervou, pretože sa nedá zaručiť 100% originalita u všetkých zverejnených kusov.

https://www.emedals.com/europe/germany/german-empire-weimar-r/wwi-flying-awards-badges
Moderátor
eMedals je prodejce. Ten Vám jako origo prodá vše a ještě to hezky zdůvodní.
Udělený originál původní te není. Ale piloti a hlavně později veteráni si kupovali odznaky různé kvality, různého provedení.Nejprve tedy originál je ten odznak, který pilot obdržel po složení všech zkoušek.
Po válce hlavně staří veteráni si kupovali odznaky, který si mohl vzít do hospody, porvat se, odznak byl značený a tak si koupil další. Ten Váš odznak patří do této veteránské kategorie. Proto říkám, co je to originalita. Tyto plechové odznaky jsou i na aukru a když se podíváte k německým obchodníkům je jich tam plno za cenu od 200 euro. Více nevím co napsat. Pokud odznak není drahý, tak asi ano. Jinak NE.
Registrovaný uživatel
je to plech, alpaka alebo postriebrený kov. značený nie je. je k nemu originál krabička. zarazilo na to že nie je strieborný. Videl som ho včera u našich južných susedov, tak som si ho odfotil.
Moderátor
Těžké, či spíše plné, stříbrné a značené jsou opravdu vzácné. Veteránské, to je to postříbření.
Moderátor
Na ukázku tedy originál v etuji. Vypadá to opravdu trochu jinak.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je u železného kříže 1914 normální takovéto "vyosení" a celková neostrost prvků na vyznamenaní. Díky

Obrázky:

Moderátor
Německá spona, sestavena po válce, vše v pořádku.Takto se to upravovalo pro jednotnost nošení, Celkem praktické. Co potřebujete přesněji. Vše, sestavení, dekorace, stuhy vše je OK.
Registrovaný uživatel
Jde mi konkrétně o ten železný kříž. Jeho zpracování mi přijde hodně "odbyté" Je to normální, že jsou ty prvky takhle mimo osu vyznamenaní? Ta koruna prostě není na středu ale dotýká se strany. Vlastním železný kříž z WW2 a ten je hodně precizně vyrobený. Proto je mi to dívné. Děkuji za radu :)
Moderátor
Pavel87 napsal
Jde mi konkrétně o ten železný kříž. Jeho zpracování mi přijde hodně "odbyté" Je to normální, že jsou ty prvky takhle mimo osu vyznamenaní? Ta koruna prostě není na středu ale dotýká se strany. Vlastním železný kříž z WW2 a ten je hodně precizně vyrobený. Proto je mi to dívné. Děkuji za radu :)

ANO,
jsou to poválečné ražby, které si kupovali veterání za své. Peníze v této době nejsou, vysoká inflace atd.Obecně jsou dekorace provedeny co nejlevněji. U EK se například nepoužívalo stříbro, černý smalt se nahrazuje barvou atd. Kříž je však v pořádku, není to žádná COPY jen levná pravda, odbytá ražba.
Staří páni tyto dekorace nosili na své srazy, do hospod a tam posilněni se věci ztráceli i při rvačkách či oslavách.
Registrovaný uživatel
Ahojte. Videli ste už takýto výkonostný odznak? Viete ho zaradiť?

Obrázky:

Moderátor
Je to odznak Maďarský, ale více nevím, je to čištěné. Maďaři se v současné době snaží prosazovat i své válečné a vzácné odznaky, já jsem jej nikdy neviděl. Určitě k tomu máte i nějaký text. Můžete to upřesnit? Díky
Registrovaný uživatel
tak zatiaľ som zistil, že sa jedná o maďarského odstrelovača z konca vojny. Materiál je hliník. niekto tvrdí, že boli maľované, alebo že bola nejaká povrchová úprava.
jediný obrázok čo som našiel.

Obrázky:

Moderátor
No, ano, ty další znám. Je však možné a snad určité to, že odznaky si koncem války, tedy na jaře 1945 již nikdo z vojáků na uniformě nenosil. Lze říci, že možná:
. vyrobeny ale nerozděleny
- existuji pouze vzorky
- vyrobeno již jen z návrhových nákresu
- a vše vyrobené pro potřebu překupníků pro faleristy. Kdys jsem se o to zajímal, ale vzdal jsem to. Karlovarský falerista p. Patejdl mi říkal jednu věc. Nikdo z historiků odznaky neuvádí a hlavně nejsou uvedeny v německé literatuře a to, že v bitvě o Budapest se již neudělili- no věřit lze i ne. Lehký kov odpovídá, ale čistý hliník to nebude. Více nevím- U Budy to jsou jednotky SS a Maďarské jednotky,
Registrovaný uživatel
chcel by som poprosit o pomoc s urcenim (plus pripadne ramcovo ocenit)
tohto odznaku.
dakujem.

predpokladam nejaky armadny sportovy odznak,
Madarsko pred rokom 1945.
napis: honved sportugyessegi jelveny

Obrázky:

ANO, je to tak jak píšete. Objevuje se často u aukční firmy VATER

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Dle mého názoru se jedná o pouhou kopii, vojenského sportovní odznaku. Na odznaku jsou viditelné stopy po odlévaní.
Moderátor
ANO, vypadá to tak, ale tyto válečné odznaky a maďarské "extra" mají velmi špatnou kvalitu a jsou tak běžné, že by se to nevyplatilo. Pochopitelně je to jen můj osobní názor a mohu se mýlit
Registrovaný uživatel
Dobrý den,

mohl bych poprosit o určení vzácnosti a přibližné hodnoty odznaku na přiložených fotografiích? Průměr 4 cm. Díky.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Zdravim, tak mam tady dalsi tri odznaky, budu moc rada, jestli s nimi nekdo prisel do styku, nebo vi co jsou zac, protoze na google se mi nedari nic najit, tak budu moc rada za radu vedet, co jsou zac a jestli tedy v tom mame nejake penize :-)

Obrázky:

Moderátor
1. Odznak je Rumunský to vím zcela přesně, ražba ve stříbře, období Karol (Carol) více opravdu nevím, nemám literaturu.
2. zajímavé R-U, takový veteránský odznak
3. Zde mi padla brada na klávesnici neb neznám. To tělo připomíná partyzánský odznak bílé růže více nevím. Odznaky rozhodně nejsou levné. Napište mi domů já Vám ty ceny upřesním.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... > »

Sběratel.com » Faleristika » Řády, vyznamenání a výkonnostní odznaky k určení

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1