Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady začátečníkům » Reparovaný lep

Vykupminci.cz
Numisargo

Reparovaný lep

Moderátoři: dejvy, ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Jak poznám (poznám???) reparovaný lep?
Moderátor
Záleží na kvalitě a provedení; někdy těžko, jindy hned.
Registrovaný uživatel
Jindy hned... Mně přijde, že když natřu rub rozmíchaným bílkem z vejce nebo lepidlem na tapety, vypadá to stejně;)
Moderátor
hehe ... ja jsem amater, sbiram RU, ale na CSR jde reparace poznat temer hned
kdyz jsem jeste sbiral CSR I ... ( skoda cau ) ...., tak jsem mel tu cest se s tim seznamit.
v podstate je to jednoduche .... od r1921.. .-((((
pred tim je to jen a jen rutina a znalosz ( dejvy je skoleny 8) ) ... ja ne , jen praxe na csrI
Registrovaný uživatel
Reparovaný lep lze nejlépe poznat u zoubkované známky ve větším rozlišení na okraji. U výroby byl nejdříve tisk známky, poté nanešení lepu a nakonec perforace. Takže lep se nikdy neměl šanci dostat na papír známky ve střihu perf. otvoru. U reparovaného lepu lze ve větším rozlišení vidět lep i na místech, kde nemá co dělat, tj. ve střihu perf. otvoru, popř. lep není nanesen až do konce známky k zoubkům. Zde nezahrnuji další varianty, jako lep jiný (vizuelně) ap.
Moderátor
jj, OK, ale videl jste, pane kolego, profi lep po nalepce ???? ...... klasika Hradcany VZ ... tam je to temer na 90% reparace po nalepce ** ( ale jde to poznat, to ano, ale chce to praxi, ze ..... )... divim se renomovanym aukcnim serverum a jejich nabidnam ........ obcas ucuravam

p.s. prave pro tyto problem jsem "emigroval" do jistoty klasiky. ------- RU-------- .. tam je reparace povolena a dokonce ohodnocena :-) hehehe, ale zkuste ji sehnat !!!!! nemate narok.... neni a nikdo ji neudela... ................................... paaaac ke to KLASIKA.......... A to je to prave. Nikdo se nehoni ya Fifinkou a v podstate ji ma v pazi...
Moderátor
Chtěl bych sucky 7 opravit. Tisk se prováděl až po nanesení lepu, alespoň u knihtisku je to běžný postup.
Registrovaný uživatel
O.k. Jen jsem chtěl nastínit (v sekci rady začátečníkům), kterou cestou pátrat. Díky za opravu. Sucky7
Registrovaný uživatel
Zdravím,
pokud se jedná o zoubkované známky, prvotní test spočívá v důkladné prohlídce okrajů zoubkování z přední (lícové) strany. Pokud se okraj někde leskne, pak reparovaný lep přetekl při reparaci z rubové na lícovou stranu a máte téměř 100% jistotu, že se jedná o reparovaný lep.
Registrovaný uživatel
Děkuji za rady. Takže především zkontrolovat místo nanesení lepu (lícová strana a "boky"). A dá se to nějak poznat v domácích podmínkách třeba podle struktury nebo chem. vlastností??
Moderátor
Opět záleží na kvalitě "výrobce". Někdy reparovaný lep začne po čase praskat, někdy k popraskání stačí známku ohnout (ne zlomit!). Někdy se lep rozpouští teplem lidského těla, tj. známka lepí už při držení v dlani, případně se začne kroutit. Toto vše se však týká méně kvalitních "produktů".

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Rady začátečníkům » Reparovaný lep

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1