Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Šavle byla hlavně ozdobná, ale cvičila se, tedy tehdy, Jak to je dnes nevím, ale ono tasit a vrátit šavli do pochvy se vší eleganci výcvik potřebuje. Měl jasem tam kamaráda a měl permanentně ruku pořezanou. Jak s tím pracuji v současnosti nevím.😈 😈
Ladislavaliev@atlas.cz

Já myslím, že v osnovách vojenských škol dnešních vojáků nebude určitě primární boj se šavlí, ale šavle se užívají jen k ceremoniálním účelům a k tomu jsou určené jednotky. Takže v tomto směru osnovy v dnešní době budou asi jinak, než za RU. Jinak i v dobách RU a i pozdějšího Československa se rozlišovaly šavle bojové, tedy na usekávání těch ruk a hlav chcete - li a na šavle k parádní uniformě.Bojovky široká čepel a vycházky úzká čepel. S těmi určitě také nějaké zranění způsobíte, pokud budete hodně chtít, ale na boj určitě nebyly určeny ... si tedy já osobně myslím.

V II. ročníku jsem cvičil šerm kordem a fleretem , není to nic lehkého a po nějaké chvilce jsem to vzdal. Raději již přestaňte s diskuzí než si někdo uvědomí, že šavle je humánní zbraň , je levná a nepotřebuje střelivo. Čert ví, co se může stát v rámci úspor😆 😆 😆 😁 🙄
Ladislavaliev@atlas.cz

To jo všechno se může stát. Vzdech vojáka : Máme to těžký ... zabili jsme koně ... a teď jdeme pěšky😃

http://cestnastraz.wz.cz/odkazy/CS-CHLADNE-ZBRANE-(CSR,-CSSR,-CSFR,-CR-1945-1994).pdf
Pánové a kolezi,
snad se mi to podařilo.
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.