Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#121 15. 8. 2016, 19:03

nick napsal/a:

tak ako KMOTR,presvedčíme Ťa?Možno aj zapadneš medzi dvoch tak trochu blázňov do hodín.

On už je chycený do pasti, už mu není pomoci chi, chi

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#122 15. 8. 2016, 19:09

nick napsal/a:

akože zblbli.My Ťa len prebúdzame z letargie.Len by si nemal mávať také dlhé obdobia bez záujmu.Podotýkam,že nesmieš mať tie zberatelské vášne rozhodené na všetky strany,raz ťažítka,potom fajky a čo ja viem ešte čo,venuj sa len jednému odvetviu.Inak to môže vyzerať že zbieraš všetko a je z toho miešung.

No víš já sbíral vše, sošky royal dux první republika, porcelán, obrazy a pořád to mám. Hodiny byly to hlavní. Těžítka taky mám no a sbíral jsem i šavle, bylo jich asi 40 kusů, jsou pryč. Nemám moc místa , takže těch hodin bylo taky asi 30 kusů a zredukoval jsem to v současnosti na 6 kusů celkově. Byt byl přeplácaný starožitnostmi, takže jsme to vše zredukovali a teď to nepůsobí rušivě v bytě v kombinaci s moderním vybavením...

Profilový obrázek
Fenix188

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2015

#123 15. 8. 2016, 19:52

Tak,to je ten správný čas věnovat se už jen hodinám 🙂 . Věšet pěkně jedny vedle druhých..dokud jsem to neviděl naživo,neuměl jsem si to představit,ale ten výsledek je nádherný.

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#124 15. 8. 2016, 20:06
Tak,to je ten správný čas věnovat se už jen hodinám 🙂 . Věšet pěkně jedny vedle druhých..dokud jsem to neviděl naživo,neuměl jsem si to představit,ale ten výsledek je nádherný.

No čeho je moc, toho je příliš. Není to zas tak moc hezké mít hodiny nacpané na sobě . Ale každý má jiný názor. V obýváku mám dvoje velké secese kus od sebe a je to tak akorát , aby to nebylo přeplácané. Na velkou sbírku hodin by musela být jedna místnost , která by jí byla vyhrazena. Spíš kupuji občas takové ty malé věci, jako byly ty fajfky a pod. Ale taky jsem je nakonec přestal sbírat. Jedny hodiny prodám a na jejich místo dám nové. Není potřeba si přeplácávat byt, pak to je nevkusné ... ale, jak říkám každý má na to jiný názor...

Profilový obrázek
NICK01

Uživatel

Zaregistrován:
6. 4. 2017

#125 6. 4. 2017, 17:21

Zdravím,jsem majitelem dvou krásných starožitných těžítek které jsem dostal před mnoha lety od své babičky.Zvažuji prodej a narazil jsem na toto diskuzní fórum.Chtěl bych se zeptat,zda není mezi vámi nějaký sběratel,který by měl zájem obohatit svou sbírku o další dva krásné kousky.Na obou těžítkách je mírné odštípnutí skla viz. foto dole.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
eva55

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2015

#126 6. 1. 2018, 10:27

Dobrý deň, mám niekoľko sklenených ťažítok a rada by som sa dozvedela niečo o ich histórii, výrobe, respektíve o sklárňach, ktoré sa týmto produktom venovali v rámci Československa. Bol to len doplnkový sortiment alebo sklárne spolupracovali aj s výtvarníkmi. Budem vďačná každej informácii. Prikladám fotografie mojej malej zbierky.
Eva

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.