Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

#41 1. 10. 2014, 11:03
XJERT já vím, že se mne snažíte přesvědčit o tom, že se mýlím, ale těžítka které jste uvedl jsou mladá i když prodejci uvádí , že jsou stará. Je rozdíl v těžítku ze 40 - 60 tých let a těžítek z let kolem r. 1920 a třeba 11 cm vysoká s fasetem. http://www.antikpraha.cz/index.php?idAktualni=8&idInzerat=33814

To urcite nebylo zamerem. Pouze jsem nasel par alespon trochu podobnych tezitek nabizenych v ceskych obchodech/aukcich a pridal linky. Jinak bych si tipnul, ze okruh sberatelu techto veci (minimalne u nas) nebude tak siroky (?). Me osobne to nejak zasadne neoslovuje - z ceskeho skla bych si asi vybral trochu neco jineho, ale to je jen muj soukromy nazor...

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#42 1. 10. 2014, 11:05
zajímavé možná tak do nějaké fantasy knížky, ale jinak už překombinované z té uvedené grafiky je zajímavá ta hlavní tvář(či celá postava) zbytek už je provedením podstatně slabší... 😕

Ano to s tebou souhlasím, že zbytek je už provedením slabší, ale čoveče ty ženský co tam má mne dost sebraly, viděl jsem to naživo .... já moc modernu nemusím, víš že mne přitahuje ten Raszka a klasická krajinka, ale ty grafiky, které jsem uváděl a viděl naostro, no tak to si myslím, že má duši. Jasně, že se nemusíme shodnout, ty jsi znalec, já amatér a každý to vidíme jinak, ale viděl jsem na google její oleje, které šly za 50000 Kč a i za 90 000 Kč, ty mne moc neoslovily, jeden jsem viděl naostro, ale byl slabší a nelíbil se mi, což uznal i galerista, že je slabší. Myslím , že jednou ty grafiky budou ceněny v budoucnu, oleje nevím ... Tak mi zachovej přízeň a jsem rád, že jsi tady 😆

Profilový obrázek
dochtor

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2014

#43 1. 10. 2014, 11:09

Kmotr, ťažidlá nezbieram. V našej rodine sme ale mali pradedka z Čiech, umeleckého sklára. Ten prišiel tesne po roku 1900 na Slovensko do sklárne Utekáč, ktorú založil gróf Anton Forgáča v roku 1878. Niektorí historici, však tvrdia, že skláreň v Utekáči vznikla už v roku 1824. Žiaľ, táto kedysi slávna skláreň, po roku 1989 v podstate skončila.
Pradedko, po ktorom sme zdedili aj uvedené ťažidlo, v sklárni Utekáč spolupracoval so známym výtvarníkom Štefanom Šovankom. Jeho diela získali v roku 1904 zlatú medailu na Svetovej výstave v americkom St. Louis, r. 1906 taktiež zlato v Miláne za dekorované úžitkové sklo. Z jeho tvorby máme tiež zopár kúskov.

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#44 1. 10. 2014, 11:17
Kmotr, ťažidlá nezbieram. V našej rodine sme ale mali pradedka z Čiech, umeleckého sklára. Ten prišiel tesne po roku 1900 na Slovensko do sklárne Utekáč, ktorú založil gróf Anton Forgáča v roku 1878. Niektorí historici, však tvrdia, že skláreň v Utekáči vznikla už v roku 1824. Žiaľ, táto kedysi slávna skláreň, po roku 1989 v podstate skončila. Pradedko, po ktorom sme zdedili aj uvedené ťažidlo, v sklárni Utekáč spolupracoval so známym výtvarníkom Štefanom Šovankom. Jeho diela získali v roku 1904 zlatú medailu na Svetovej výstave v americkom St. Louis, r. 1906 taktiež zlato v Miláne za dekorované úžitkové sklo. Z jeho tvorby máme tiež zopár kúskov.

Já se tady trápil, abych to tady vysvětlil tu historii, to že ti mistři skláři spolupracovali s renomovanými umělci, že každé těžítko je originál a žádné není stejné, to nemluvím o vašem unikátu, to je jiná sorta a na samostatné téma. A VY ? No VY to shrnete do jednoho příspěvku, který vysvětlí tuto problematiku do pár vět. Ach jo, mám se v komunikaci co učit😃

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#45 1. 10. 2014, 11:30

Dochtor doufám, že je Vám jasné, že to těžítko, které jste tady ukázal na foto má cenu průměrného platu v SR v eurech, když by jste se ho rozhodl prodat v zahraničí opravdovému sběrateli ? Myslím, že to víte , ale jsou věci které se neprodávají , pokud jde o rodinnou památku. Je opravdu nádherné a neviděl jsem ho nikde na netu, je to jedinečný originál ....

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#46 1. 10. 2014, 13:48

Prvé sklárne okolí Utekáča začali vznikať okolo roku 1787 , čiže je to pravda Dochtor.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

#47 1. 10. 2014, 16:46

Pred 1989 se tyto tezitka v CSSR hodne sbiraly.. v ty dobe nebyly zadny noviny typu Lidova Demokracie, Vecerni Praha nebo Mlada Fronta, aby tam nebyl inzerat typu "Koupim sklenena tezitka za cenu 500Kcs a vice". Jaka je situace dnes, nevim... Osobne si myslim, ze sberatelu techto tezitek dost ubylo a tim padem sly jejich ceny podstatne dolu..

Ostatne dost pochybuju, ze by byly ceska tezitka nekde v Nemecku nejak extra zadana (maximalne ty s fotky Sudet apod?)

Pokud chcete maximalni cenu a nechcete inzerovat v zahranici, tak je vystavte na Aukro (ja vim, neni to zde dobra reklama = konkur. server..). Ale s kvalitnima fotkama, a ne s tim, co jste tu zverejnil (nekvalitni hnus).. Spousta zahr. sberatelu (nemecti, anglicti, americti, norsti atd atd) Aukro uz dlouha leta sleduje a nakupuji napr. pres mnoho ceskych ci polskych uzivatelu.. Ostatne i cesky aukro-prekupnik vam zaplati treba i 80% ceny, za jakou to za max. mozne ceny nasledne proda treba nekde v Nemecku..

elle34 (zavináč) upcmail.cz

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#48 1. 10. 2014, 17:47

Mám hodně chutí Vám říci něco o nekvalitním hnusu, ale opanuji se, jsem zde nový a nechci být odstaven, nebo zablokován. No nakonec je mi to jedno , protože pokud jsou tady na tomto SBĚRATELSKÉM serveru takoví odborníci, jako vy, tak že mne zablokují nebude žádná škoda a nijak toho litovat nebudu. Jen Vám řeknu, že pokud si prohlédnete moje foto těžítek ve tvaru domečku a za ním exemplář broušeného těžítka s modrými květy z období cca kolem roku 1900 a je to autorské těžítko, přičemž to vše považujete za hnus, tak jste pane a teď fakt nevím co napsat, aby jste se neurazil.... No myslím, že známky jsou také maximálně dobré na zátop, je to hnus nebeský 😆

Profilový obrázek
Lacewings

Uživatel

Zaregistrován:
13. 3. 2012

#49 1. 10. 2014, 17:57

-elle myslel lepší foto,však to píše FOTO je HNUS

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#50 1. 10. 2014, 18:06

Pane moderátore já si bláhově myslel, že zde pokud je to sběratelský server, tak moderátoři tady budou na úrovni a nebudou sběrateli, který sbírá něco jiného než Vy psát, že jeho špeky sbírky jsou hnus. To se mezi sběrateli nedělá a i z toho důvodo, že tomu sběratelskému oboru nerozumíte ani z 5 %.Předpokládám z avataru, že sbíráte známky, nikdy bych Vám neřekl, že mi známky nepřipadají zajimavé a pokud by jste mi nějakou ukázal, tak i kdyby se mi nelíbila, tak bych Vám neřekl, že je to hnus, protože by se Vás to určitě dotklo. A aukro nevyzývejte, moc dobře víte , jak to tam chodí. Myslel jsem, že tady bude krásná atmosféra k diskuzím mezi sběrateli, ale je to stejné, jako v té žumpě na Aukru, než diskuzi zrušili. Jenomže tam se hnusné diskuze neúčastnili moderátoři, kteří uráželi kousky sběratelů. jako tady.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.