Ahoj všem chytřejším než jsem já.
Narazil jsem na malíře jménem Václav Sochor, nicméně mi tady nějak neštimují nalezené informace o malíři tohoto jména, který má personálie:
" Václav Sochor 7.10.1855 (Obora) - 23.2.1935 (Praha) - český realistický malíř, působil v Paříži (zde žákem Carola Duranda) školení: Akademie výtvarných umění v Praze (profesor Antonín Lhota a Emanuel Rom) dílo: portréty, krajinomalba, vojenské výjevy".
Dohledal jsem nějaké jeho obrazy, především s vojenskou tématikou a portréty, ale žádnou krajinomalbu, naopak jsem zase našel na webu "signaturymaliru.cz" pod heslem Václav Sochor níže v příloze tyto signatury a obrazy. Řekl bych, že ty signatury se od těch na obraze vojáků na koních viz příloha, pokud jsem se díval, liší v počátečním písmenu "S", , moje otázka zní, zda někdo zná ještě jiného malíře jménem Sochor, který by připadal v úvahu k těmto krajinomalbám.
Já našel akorát syna Jožky Úrky, který se jmenoval Martin Sochor - Uprka, ten měl ale zcela odlišnou signaturu, tedy co jsem si prohlédl jediný jeho obraz, který jsem na netu našel.
...
Asi opozdene, ale prece..ten pravy Vaclav Sochor, je ten podpis, ktery vypada jak ze zakladni skoly. to je ten Vaclav Sochor narozen v obore, ktery studoval a vystavoval v parizi s vyznamnymi maliri apod.
Kdyby Vás zajimali nejake obrazy, nevahejte me kontaktovat..mohl bych vam dat nejake blizsi info, jake ruzne obrazy delal a vse.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.