Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
ganmiki

Uživatel

Zaregistrován:
17. 5. 2021

#71 4. 7. 2021, 23:50

A pak tu máme třeba tento obraz, který bych asi 100% připsal Václavu Sochorovi.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
ganmiki

Uživatel

Zaregistrován:
17. 5. 2021

#72 7. 7. 2021, 13:39

Nikdo nic o Sochorech? Škoda.
Tak poprosím o další okouknutí jedné signatury na obraze co vlastním. Z toho jsem taky už tumpachovej.

Obrázky:

Profilový obrázek
filomena

Uživatel

Zaregistrován:
31. 7. 2013

#73 7. 7. 2021, 14:01

Stelzer Viktor ,
bych se domnívala

Profilový obrázek
ganmiki

Uživatel

Zaregistrován:
17. 5. 2021

#74 7. 7. 2021, 15:52

Vy jste naprosto neskutečná, já to obracím ze všech stran už týden a nebyl jsem ani na tři písmena blízko, uctivě se klaním.😉

Profilový obrázek
Mikl68

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2021

#75 7. 7. 2021, 22:27

ganmiki napsal/a:

Nebudu zakládat nový vlákna tak budu používat tohle jedno na všechny moje dotazy abych nezapleveloval forum.
Takže další kousek co máme z dědictví.
Olej na sololitu 39x51,5
Signováno ( mnou nerozluštěno )
Díky za názory.

Obrázky:

Také jsem koupil obraz moře od "hobíka Rejmana", podis velice podobný jako u toho Vašeho obrazu. To moře na hobíka trochu vypadá a druhý obraz co prodejce nabízí už úplně (přikládám). No při nejhorším použiju rám 🙂 .

Obrázky:

Profilový obrázek
ganmiki

Uživatel

Zaregistrován:
17. 5. 2021

#76 8. 7. 2021, 00:38

Zdravím. To moře by mě nijak neuráželo, nemám s hobíky problém, nejsem zazobanej fouňa co mu doma visí obrazy, který se mu sice nelíbí, ale jsou od toho nebo tamtoho a lze se s nimi pochlubit. Do tý krajinky bych já asi nešel, leda fakt za cenu rámu, ale to je každého věc a každého svoboda, takže vlastně proč ne. Konečně ten Rejman si s tím dal nějakou práci a za půl hodiny to jistě hotové neměl a jestli bych měl dát za to moře třeba ekvivalent mojí dvouhodinové mzdy tak proč ne, to je jako lepší lahev vína, takže sranda. Jen škoda, že ač se jeho obrazy sem tam objevují, zatím jsem vůbec nedohledal nic k jeho osudu, třeba oproti Končelovi co mám na začátku tohoto vlákna, kde jsem "dohnal" jeho syna a vedl s ním poměrně zajímavou mailovou korespondenci a myslím, že i jeho potěšilo, že o obrazy jeho tatínka, taktéž vlastně hobíka, má zájem někdo úplně cizí a díky tomu jsem do svého "soukromého archivu" získal nějaké informace, podobně se mi to třeba podařilo s Tužinským ( mám od něj nějakou figurální orientální malbu ) , ten je sice relativně známý, ale třeba nikde jsem nenašel třeba jeho úmrtí a až po čase se mi podařilo dohledat manžela jeho vnučky a přes něj jsem se něco více než je obecně známo dozvěděl a tak jsem aktuálně možná jeden z mála kdo zná i datum jeho skonu. Mě prostě baví i kolem těch obrazů zjišťovat vše co se dá, asi nejsem úplně kovaný vyhraněný sběratel, nebo hůř překupník, jsem spíš taky takovej "hobík"😉 Tak ať se daří zábava i nadále.

Profilový obrázek
Mikl68

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2021

#77 8. 7. 2021, 02:21

Ani já jsem do té krajiny nešel, vůbec se mi nelíbí. Dal jsem ji sem jako doložení té signatury malíře. A s obrazy jsem na tom podobvně jako Vy. Kupuji co se mi líbí a nestojí majlant. Takže taky hobík. Ukládat do obrazů peníze jako investici mi nepřijde vhodné. 1) Neumím si představit situaci že by mě něco donutilo cenný obraz, co mi visí léta na zdi, prodávat 2) padělky se to všude jen hemží 3) s cenou umění je to ošemetné. Manželka cca před pětatřiceti lety kupovala v Díle na splátky malíře Šámala a když sedívám za kolik se dnes prodávají jeho obrazy je to zlomek ceny co za něho dala (a to měla koruna 20x menší hodnotu než dnes). Takže sbírám co se mi líbí a zpětné dohledávání autorů je spíš taková zábava.

Profilový obrázek
koukal

Uživatel

Zaregistrován:
27. 3. 2013

#78 13. 7. 2021, 06:44

Zdravím všechny. Už mi z tohoto podpisu šedivějí vlasy... snad to někdo dáte... K.

Obrázky:

Profilový obrázek
koukal

Uživatel

Zaregistrován:
27. 3. 2013

#79 13. 7. 2021, 06:50

Zde ještě jedna signatura stejného autora.

Obrázky:

Profilový obrázek
petraM

Uživatel

Zaregistrován:
16. 6. 2021

#80 15. 7. 2021, 06:38

Dobrý den
Věděl by někdo autory obrazů? Nedaří se mi nic dohledat. Moc děkuji za případné informace.

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.