Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Zdravím, prosím o určení roku výroby hodin z pozůstalosti viz. foto. Hodiny byli funkční, ale dcerka zatáhla za kyvadlo a hodiny už nejdou. Dále jestli má cenu je nechat opravit, nebo moc ne. Případně doporučit opraváře okolí Uherské Hradiště. Moc děkuji
Obrázky:

Cenu opravit myšleno je prodat jako funkční nebo ve stavu jak jsou- do našeho bytu se nehodí. Vůbec tomu nerozumíme a nerad bych se zbavil něčeho co může mít cenu a dělat radost jinému. Kyvadlo neutrhla, zatáhla za kyvadlo - dle babičky po níž hodiny zůstaly- od té doby nejdou. Vím, že se to takto asi špatně odhaduje, ale +- cena těchto hodin a tip na nějakého hodináře? Výška cca. 2metry. Děkuji za Váš čas

No,s prodejem to budete mít těžší. Ony tyto stojací hodiny se těžko prodávají a jejich cena nebývá vysoká..záleží na vás, jak moc potřebujete peníze. My tu ty odhady neradi děláme, ale prozradím,že pár tisíc by za být mohlo😉. Samozřejmě, funkční hodiny se prodají za víc než nefunkční ale pokud ten stroj nebyl servisován,což předpokládám že nebyl, stejně si bude muset sehnat nový majitel někoho, kdo mu to minimálně rozebere a vyčistí. Já tam na Hradišstku nikoho bohužel neznám, já jsem od vás asi 60 km ale jsem na tom zas bídně s časem..mě to hodinářství jen baví ale neživím se tím.

To je různé, záleží co tomu bude..může to být za pár stovek nebo i za pár tisíc při GO strojku. Nebo taky za pár desítek korun, pokud půjde jen o rozchození v případě, že je upadá planžeta na kyvadle. To máte to samé, jak když dáte auto do servisu. Mechanik vám taky přesně neřekne co to bude stát, protože ještě neví co tomu je. A i kdyby věděl, bude rozebírat, zjistí že je špatné to i tamto, tohle se rozpadlo..ono se to takto fakt říct nedá😉. Pokud vám zavazí a chcete je prodat, možná bude pro vás snažš to inzerovat tak jak to je.

Fenixi možná jestli do doby ,než se zatáhlo za kyvadlo šly, tak možná jen ta planžeta, promazat a jedou dál. Planžeta je pro hodináře práce na hoďku, tak by to ani moc nestálo. Problém je ten hodinář ... Dát to do firmy, tak si řeknou dost, chce to někoho, jako tebe , nebo Nicka odborníky amatéry, nebo, jak to jinak nazvat ...
rovná se pětikilo😃 Jsou hezké a já bych je bral všemi deseti 😁

Pokud je koupíš tak dej vědět 😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.