Moderátoři: smith

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#21 2. 12. 2010, 06:01

PayPal nebo peníze do obálky😁
na eBay už jsem měl kupce i z takových zemí jako Rumunsko
nebo Pakistán, nechci od nich nic do obálky, PayPal je okamžitý a bezproblémový. Mimo to PayPal používám i k jiným nákupům, např. nedávno jsem našel knížku v antikvariátu ve Skotsku. 😎

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#22 2. 12. 2010, 06:59

my středověkáři se raději držíme starých osvědčených způsobů doručování - posíláme rychlého posla na koni😆

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#23 2. 12. 2010, 08:26

jano7B9 napsal/a:

poslanie penazi v poistenom dopise je vzdy lacnejsie ako zaplatit sumu cez paypal + percenta.
poplatky za prevod mate v cr raz tak drahe jak v sr , do zahranicia. plus dalsia vasa nevyhoda - Kc...

Tak ještě jednou. Převod přes PayPal mě stojí 0. Slovy NIC. 3,5% zaplatí prodejce, což mi u normální aukce může být jedno, pokud jde o pevnou cenu, tak si to může, ale nemusí zahrnout do ní (řekl bych že většina to bere jako daň za to, že mají peníze hned a bez problémů). Ale i v případě, že bych zaplatil ty 3.5% v ceně, tak to prakticky vždy bude lacinější než pojištěný dopis na Slovensko.
Jinak poplatky můžeme mít drahé, ale i kdyby to byla polovina, tak i při ceně 10 000 by PayPal vycházel pro prodejce +kupujícího výhodněji.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#24 2. 12. 2010, 08:32

A to nemluvím o tom, že při posílání dopisu ty peníze musím do dopisu zabalit, napsat adresu, jít na poštu, někdy si vystát frontu za důchodci, kteří zrovna jak na potvoru dostali důchod, všechny ty věci, které zabírají můj čas a které nerad dělám. Tady se přihlásím udělám pár kliknutí a je to. Pokud nemám na PayPal účtu dost peněz, tak je to jedno přihlášení se do internetového bankovnictví, několik kliknutí a potvrzení kódu z SMS navíc. Takže mi přijde naprosto iracionální posílat peníze dopism, když to má proti tomuto způsobu platby jen samé nevýhody (a některé dost výrazné).

Profilový obrázek
Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

#25 2. 12. 2010, 08:33

A je to ekologictejsi😃.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#26 2. 12. 2010, 08:43

Archypov napsal/a:

Nemám problém posielať peniaze v dopise, pokiaľ sa nejedná o horybilnú sumu, ide to iba v doporučenom liste. Taktiež mám účet v ČSOB, pokiaľ mi prevedie kupujúci (ja totiž už naozaj kupujem málo, skôr predávam) peniaze z ČR cez ČSOB, poplatky sú minimálne, ide to v rámci jednej banky. Ale to sú moje názory a súhlasiť s nimi nemusí nikto. Mám tú výhodu, že som väčšinou predajcom, preto ma tieto problémy väčšinou netrápia.
To Dracek: Neviem prečo by Jano mal šetriť na Írsko a Portugalsko, nezabúdaj, že Slovensko ako jediné neposlalo nenažraným Grékom ani cent a nebáli sme sa to odmietnuť aj napriek tlakom celej "civilizovanej" Európy.😉

Ale jo, někteří třeba neuznávají internet (a já jsem mimo, protože nejsem na facebooku🙂 ). Ale když mi Jano tvrdí nesmysly o neexistujících poplatcích a o tom, že je posílání dopisem levnější, zatímco je to přesně naopak, tak musím oponovat🙂
Jinak s tím účtem v zahraničí a tady u stejné banky to není špatný nápad, ale musel bych kvůli tomu jet na Slovensko, takže když mám k dispozici lepší způsob, tak ho využiju.
Že se nenecháte zmanipulovat EU vám přijde ke cti. To my, i když nemáme euro, neustále vymýšlíme, jak jim co nejlépe vlézt do rektálního otvoru a při prosazování různých nesmyslů jsme papežtějští než papež 🙄 Už jsme poslali pomoc pobaltským státům a teď vážně jednáme o pomoci státům EU. Jen Klaus (jak ho nemám rád) má v tomhle trochu rozumu.

Profilový obrázek
Vanya

Uživatel

Zaregistrován:
28. 2. 2009

#27 2. 12. 2010, 09:18

Poisteny list do CR 2.70 eur a to je bez obalky a cesty na postu, to by sa muselo jednat o cenu minimalne 78 eur, aby sa to vyplatilo posielat listom ale 78 eur by som v liste nikdy neposlal. Suhlasim s Tenzorom 100%, najvacsia vyhoda je, ze cez Paypal to robim od pocitaca a nemusim pohnut zadkom. Dalej to zdrazanie a cakanie ci dojde alebo nedojde a ci to prijemca poctivo prizna.

CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#28 2. 12. 2010, 09:35

Ja s vami v podstate súhlasím, svoju účasť v tomto vlákne ukončím opätovným pripomenutím, že mi je to v podstate jedno keďže už zbieram (kupujem) naozaj minimálne a v dopisoch preto výlučne posielam mince.

Profilový obrázek
rst

Uživatel

Zaregistrován:
19. 5. 2010

#29 2. 12. 2010, 12:56
A to nemluvím o tom, že při posílání dopisu ty peníze musím do dopisu zabalit, napsat adresu, jít na poštu, někdy si vystát frontu za důchodci, kteří zrovna jak na potvoru dostali důchod, všechny ty věci, které zabírají můj čas a které nerad dělám. Tady se přihlásím udělám pár kliknutí a je to. Pokud nemám na PayPal účtu dost peněz, tak je to jedno přihlášení se do internetového bankovnictví, několik kliknutí a potvrzení kódu z SMS navíc. Takže mi přijde naprosto iracionální posílat peníze dopism, když to má proti tomuto způsobu platby jen samé nevýhody (a některé dost výrazné).

Jak posíláte peníze na PayPal? Já jsem našel pouze možnost zaslání SWIFTem, když jsem cvičně poslal jednu korunu standardním převodem tak se mi po pár týdnech vrátila. Prozatím z PayPal platím kartou.

Jinak PayPal je obrovská výhoda pro kupujícího, nejen že je to pro něj zdarma, ale hlavně má nákup pojištěný. Již několikrát se mi stalo, že zásilka nedorazila (mám podezření na zlodějinu České pošty) a vždy jsem bez problémů dostal peníze zpět.
Pro prodejce už to taková výhoda není. Nechal jsem si takto poslat peníze z Ruska a minci odeslal na adresu z Aukra, ta byla bohužel jiná než na PayPalu a PayPal vrátil peníze kupujícímu. Šlo naštěstí jen o nějakých 12EUR a po dlouhých tahanicích mi je kupující nakonec poslal v dopise, ale kdyby nebyl vstřícný tak si mohl klidně nechat minci i peníze.

Profilový obrázek
Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

#30 2. 12. 2010, 14:00

Na Paypal muzete poslat penize bud bankovnim prevodem nebo platite primo pres kartu (ktera musi byt ale overena).

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.