Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

pakliže budete prodávat panenku s poškozením bez původního oblečení,cena opravdu nízká cca 500-800czk.Pokud by byla panenka bez poškození s původním oblečením,tak cena 2000czk,jejich cena do budoucna porostou,vzhledem k tomu,jak jsem uváděl,značka Hamiro byla prodána.

Přesně tuto panenku jsem prodal letos v létě ve Svitavách za 200 Kč a byl jsem moc rád. Panenky Hamiro se sbírají velmi okrajově a to, že byla značka Hamiro prodána nemá a nebude mít ze sběratelského hlediska na nic vliv. Snad jen v případě, že by nový majitel začal pod značkou Hamiro vyrábět nějaké luxusní panenky o které by byl velký zájem. Potom by začali sběratelé panenky Hamiro sbírat a cena starých kusů by výrazně vzrostla. Je mi líto, ale české panenky z 2. poloviny 20. století i když byly kvalitní jsou mimo zájem sběratelů.
Adalbert

moje zkušenost:hutní sklo,když jsem začal sbírat československé sklo,nikdo ho podstatě nesbíral,velké boom,přišel po roce 2011,když zemřel Frant.Vízner ceny jeho návrhu vysoce vyletěly nahorů,kupoval jsem za pár korun-mě se zhodnotilo české sklo.To samé muže býti u panenek Hamira,jsem o tom přesvědčen,ted nakupovat levně a držet..jejich doba příjde,to samé bylo u porcelánu servisu Brusel nakoupil jsem levně,později jsem prodal se ziskem,nechal jsem si pouze jeden servis od Vaclava Tikala,který mám ve své sbírce.

Poškozenou panenku opravdu nemá smysl držet, cenu mít nikdy nebude, kdyby byla nepoužitá a v původní krabici smysl by to snad mělo. Československé hračky sbírám už pár desítek let a něco málo o nich vím. Svůj cenový vrchol měly před několika lety. Potom začaly klesat jejich ceny, protože začali ubývat sběratelé. Dnes cenově rostou pouze špičkové věci. Běžné hračky šly v ceně dolů a dají se koupit za polovinu toho co stály v roce 2005. A to neplatí jenom u nás. Prostě se rozevřely cenové nůžky. Kvalita šla cenově nahoru, běžné věci dolů. České sklo, nebo bruselský styl jsou sběrateli celosvětově uznávané, české hračky nikoliv.
Poškozená a velmi běžná panenka cenově neporoste, stejně jako cenově neporoste omlácená skleněná váza, provrtaná mince, nebo pohlednice s utrženým růžkem.
Ale jinak je mi to samozřejmě jedno, kdo si co schová, nebo neschová, či prodá, daruje, vymění atd. Vadí mi pouze, když někdo něco vyhodí, nebo schválně zničí. Takové lidi bych občas s chutí víte co?
Adalbert
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.