Děkuji za případné info
Obrázky:

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra.
Autor | Příspěvek |
---|---|
#1 25. 12. 2018, 21:25
|
|
Registrovaný uživatel | |
#2 26. 12. 2018, 4:31
|
|
Registrovaný uživatel |
Perovky.................kratké
|
#3 26. 12. 2018, 6:58
|
|
Registrovaný uživatel |
musíte dať foto stroja aj od zadu kde je značenie výrobcu
|
#4 26. 12. 2018, 10:31
|
|
Registrovaný uživatel |
Jojo,chce to zadní stranu strojku se značkou. Ale je potěšující, že ještě dnes si někdo koupí hodiny jen tak..i když, já radši ty závažové
![]() |
#5 26. 12. 2018, 10:39
|
|
Registrovaný uživatel |
Tak děkuji, doma je ještě nemám, jsou na cestě. Potom hodím foto. |
#6 26. 12. 2018, 10:44
|
|
Registrovaný uživatel |
Za kolik se je povedlo vydražit,smím-li se zeptat? Předpokládám, hlavním "tahákem" byla ta řezba koně nahoře
![]() |
#7 26. 12. 2018, 11:02
|
|
Registrovaný uživatel |
Díky, ano ta řezba se mi moc líbila. Vydražil jsem je za 2600kč plus poštovné. Měly by být funkční.. Foto strojku na aukci se značením ![]() |
#8 26. 12. 2018, 11:11
|
|
Registrovaný uživatel |
Já jsem spíše na obrazy, tyto mě zaujaly řezbářskou prací, tak jsem snad neprohloupil. :-)
|
#9 26. 12. 2018, 11:15
|
|
Registrovaný uživatel | |
#10 26. 12. 2018, 20:00
|
|
Registrovaný uživatel |
Řekl bych,že tyto pérovky mohli být vyrobeny mezi lety 1890 - 1910. Cena je optimální, ovšem v tom popisu na aukru to "bronzové" kyvadlo mě pobavilo
![]() |
#11 26. 12. 2018, 20:10
|
|
Registrovaný uživatel |
No vidíte, ty chybějící kuželky jsem nepostřehnul.
Kyvadlo bronzové mě také dostalo. :-) Ač jsem laik, tak to mě též zarazilo.:-).Jsou to moje první pérovky, a asi nebudou poslední. :-) Budu muset sundat pár obrazů. |
#12 26. 12. 2018, 20:11
|
|
Registrovaný uživatel |
A děkuji Vám za cenné poznatky. Jsem rád, že se mohu někomu pochlubit.
|
#13 27. 12. 2018, 10:45
|
|
Registrovaný uživatel |
A já se zase rád podívám a rád vidím, že to někoho baví :-). Já obrazy nedělám ale jednou budu chtít nějaký od nějakého secesního malíře..s obrazama je totiž ten problém, že zabírají moc místa a já už ted nemám kam věšet hodiny
![]() ![]() ![]() ![]() |
#14 27. 12. 2018, 20:21
|
|
Registrovaný uživatel |
Tak děkuji za informace. Na ty závažový se mrknu a časem určitě nějaké koupím. S tím místem to máme stejné. Já zase musím sundat nějaký ten obraz. Už mě všichni říkají, že to u mě vypadá, jako ve starožitnictví, ale já si hold nedám říct.Dýchá na mne kus historie tím spjatá..
|
#15 27. 12. 2018, 21:49
|
|
Registrovaný uživatel |
Jaroušku jsi nakažen a není ti pomoci ![]() ![]() « Poslední úpravu provedl(a) lachtan v 27. 12. 2018, 21:51. » |
#16 28. 12. 2018, 6:41
|
|
Registrovaný uživatel |
![]() Na bambitky Jirko nejsem,spíše se ještě hledám a nemám přesně stanovený nějaký druh, co bych sbíral.Tu koupím obraz, jindy zase kávový servis, teď zase pendovky.. Bohužel okolí proto nemá pochopení:-) |
#17 28. 12. 2018, 7:49
|
|
Registrovaný uživatel |
To je první fáze nemoci ... kvantita a sbírání všeho možného bez nějaké koncepce, prostě jen hromadíš bez ladu a skladu. Já ve svých začátcích měl třeba 25 kus§ hodin, 35 kusů bojových šavlí z 19 tého století, měl jsem přeobrazováno a tak podobně. Dlouho jsem nechtěl uznat argument ženy, že náš dům není muzeum. Pak jsem si to uvědomil a věci několikrát přetřídil a prodal. Dnes mám JEN dvoje pendlovky (závažovky), šavle žádné a obrazy jen ty, co stojí za to. Z porcelánu taky to, co stojí za to a to je ta druhá, lepší fáze sběratelství. A pokud si něco koupím, tak hodně dlouho zvažuji, jestli to fakt do bytu potřebuji a pokud ano, tak se bez skrupulí zbavím něčeho jiného. On moderní byt musí být sklouben se starožitnostmi citlivě a nesmíš z něj udělat muzeum to nevypadá pěkně a žádná ženská s tím nebude souhlasit pokud není stejně založená a pak tvrdě narazíš na její odpor. Já mám doma historičku , která má staré věci ráda, ale muzeum si z našeho domu nenechala udělat a je to správně .... musím teď uznat. Protože to pak není sběratelství , ale mánie shromažďovat ... to už pak opravdu může být nemoc, ale opravdová ... No a teď se stane, že když já chci něco prodat, tak mi to žena nedovolí a je to paradoxně opačně
![]() « Poslední úpravu provedl(a) lachtan v 28. 12. 2018, 7:51. » |
#18 28. 12. 2018, 8:06
|
|
Registrovaný uživatel |
Další věc.. on ti to Fénix řekl diplomaticky ... je rád, že sis koupil hodiny a stejně, jako já a třeba Nick. ALE koupil sis obyčejné pérovky za normální cenu dá se říct, takže jsi plus mínus neprodělal. Vykašli se na to a kup si třeba jen dvoje hodiny, ale pořádné pendlovky a závažové na pérovky se vyprdni. Víc toho nekupuj, nemá to cenu, protože budeš zase jen hromadit a doma se hádat. Kup si dvoje a pořádné tím to hasne. Dobrá rada kluku , protože si ušetříš peníze a hádky se ženou, která bude mít bohužel pravdu. Když se tak rozhodneš, tak dej odkaz na hodiny, co chceš koupit a my ti to schválíme, nebo ti řekneme NEKUPUJ TO. Fénix to dobře zná, taky tak začínal a teď kde se na něj hrabu, protože je o 100 % dál než já. A o Nickovi ani nemluvím, ten by mohl vyučovat na katedře hodinářské vysoké školy.
![]() |
#19 28. 12. 2018, 9:58
|
|
Registrovaný uživatel |
Tak já zase nekupuji Jirko všechno. Líbí se mi porcelán z období Art Deco, obrazy-sbírám dva malíře, staré sklo, kabinetky a teď jsem si pořídil ty pérovky. Jedny závažový si pořídím, ale to budu potřebovat svolení, páč deset litrů a více už musím mít souhlas ženské. :-)
|
#20 28. 12. 2018, 10:10
|
|
Registrovaný uživatel |
V pořádku, ale než dáš deset litrů a víc, tak to dej sem a my ti řekneme jestli to má tu cenu. Jde o to, abys nemusel investovat do jejich dalších oprav, nebo úprav a nepřišly tě dráž než je nezbytné. Jde o to, že ty si je sám nezprovozníš , neopravíš stroj a bednu si taky nedáš dohromady. Prostě ti poradíme hodiny, které koupíš a rovnou pověsíš. Když kupuješ nové auto, tak taky předpokládáš, že třeba 4 roky neinvestuješ do oprav.Koupíš a jezdíš...Hlavně, když pak bude malý problém s chodem, tak to nemám k tobě daleko a nebo zavoláš, telefon máš... « Poslední úpravu provedl(a) lachtan v 28. 12. 2018, 10:12. » |
#21 28. 12. 2018, 10:15
|
|
Registrovaný uživatel |
Teď už mysli hodinářsky a rozlišuj hodiny na pérovky (péro) a pendlovky (závaží)... to bude začátek.Všem hodinám , které mají pendl říká pendlovky jen nýmand a naprostý laik, to už teď nebudeš
![]() « Poslední úpravu provedl(a) lachtan v 28. 12. 2018, 10:18. » |
#22 28. 12. 2018, 10:31
|
|
Moderátor
![]() |
Chlapci, velmi rád jsi čtu vaše debatní příspěvky a to nejen v tomto chlívku.
Celkem chápu vaší(skladovací, rodinnou ![]() Pánové co takhle "zabrouzdat,,k numismatice,nebo notafilii, faleristice,či filatelii atd....krásné sběratelské oblasti a hlavně nezaberou tolik místa ![]() |
#23 28. 12. 2018, 10:52
|
|
Registrovaný uživatel |
rád by som zablúdil k numizmatike alebo filatelii.Musel by som zas študovať danú problematiku a v mojom veku už sa mi nechce.Tiež je to krásne zberatelské odvetvie.Raz som mal na návšteve zberatela faleristiky ktorý skonštatoval že mi závidí zbieranie hodín,pretože ja mám zbierku stále na očiach a on musí všetko vyťahovať zo šuplíkov keď chce vidieť svoju zbierku
|
#24 28. 12. 2018, 10:55
|
|
Registrovaný uživatel |
Jasně Jirko, že se před koupí závažových hodin poradím, děkuji.Rád si vyslechnu názory lidí, co mají zkušenosti po stránce sběratelské a co do toho dělají.Je to hezký koníček a ty moje pérovky byly pro mne cenově dostupné. |
#25 28. 12. 2018, 11:00
|
|
Registrovaný uživatel |
Jo filatelie je také hezký obor. Mám album po dědovi a jsou v něm protektoriátní známky. Až budu v důchodu,tak za 30let,tak bych se tomu i věnoval. Nohy v teple, v uších naslouchátka, lupu a povalím. :-) |
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1