Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
serenata

Uživatel

Zaregistrován:
5. 2. 2018

#1 6. 2. 2018, 12:40

Dobrý den.Nevíte prosím co je to za židli.Máme čtyři židle oválný stůl a k tomu sofu.Na internetu jsem našla že je to asi pravděpodobně Biedermeier ale takové zdobení neměla ani jedna.Sofa je stejně zdobená.děkuji za odpověd.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#2 6. 2. 2018, 13:17

Dle mne to je bídr, možná trošku pozdní ... ale je a pokud máte komplet, tak máte celkem hodnotnou věc. Nechtějte po mě vědět kolik za komplet se stolem a sofa , ale za 5000 Kč to nebude určitě, bude to za víc o dost. Bídr je poslední čistý styl před těmi kýčovitými, vyřezávanými (vyráběny masově a strojově) věcmi nesprávně nazývaný altdojč a správně nazývaný historismus. Pak byl další čistý styl za dlouhou dobu na přelomu 19/20 tého století a to secese, která je taky ceněna pro svou čistotu stylu. Takže čistý bídr je velmi ceněný ... a víc po mně nechtějte, oni se znalci ozvou a opraví mne třeba, nebo doplní ...

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#3 6. 2. 2018, 13:29

Kdysi v roce 2008 , když starožitnosti frčely a byl po nich hlad a nebyla krize, tak jsem měl jednu jedinou židli vašeho typu po dědovi a prodal jsem ji bez problémů za 3500 Kč. Kdybych měl to , co vy tak bych nikdy neprodal. No protože jsem měl bohužel jen jednu, tak jsem prodal. Jinak děda pocházel z rodiny s modrou krví, tak to asi pocházelo z okruhu této rodiny, což tím nechci nutně tvrdit, že je zámecká. Může to být měšťanský bídr. Ostatní zkušenější kolegové určitě doplní ...

Profilový obrázek
serenata

Uživatel

Zaregistrován:
5. 2. 2018

#4 6. 2. 2018, 14:23

Moc děkuju za odpověd.Prodávat to nechceme jen zjisit co je to židli a zjistit historii.odkud pochází a tak.zdědili jsme to po tetě a bohužel už nám nemůže říct odkud tento nábytek pochází.

Profilový obrázek
klejda

Uživatel

Zaregistrován:
9. 10. 2014

#5 7. 2. 2018, 11:30

.. dobrý den,biedermeier to není,ten byl do cca. 1830,zde se jedná o židle cca. 1860, styl " Louis Philippe "dřevo zřejmě ořech,nicméně je to pěkná soustava , cenově kolem 25 000,- dle stavu..

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.