Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Podobné múzeum je aj na Slovensku. Je na hrade Modrý Kameň.
http://www.snm.sk/?muzeum-babkarskych-kultur-a-hraciek-stale-expozicie

Loutky by měli být cca 100 let staré kolik odhadujete hodnotu vím že snímky jsou nic moc loutky nejsou v nejlepším stavu každopádně je to cca 10 loutek 3 loutky velikosti čerta 25cm a 7 loutek 15cm a koník + hodně kulis případně jestli je mám nechat za 10 000,- jenž mi nabízí jeden zájemce

Doporučuji jestě dvoudílnou publikaci od M.Knížaka.encyklopédie výtvarníku loutkového divadla v Českých zemí.vydáno v r.2005,nakladatelství Nucleus.Prozatím doporučuji neprodávat.Významné osobnosti jako Skupa,Jelínek a Suchardovi bratři jejich návrhy loutek jsou sběrateli vyhledavany.

Děkuju moc za tyto rady fotky jsem poslal do muzea do chrudimi kontaktoval jsem paní ředitelku která byla velmi ochotná a pán pokud má takový zájem určitě vydrží do zítra než dostanu vyjádření od znalkyně z muzea. nechci zkončit tak aby jsem někomu naletěl a nakonec by to prodal třeba za dvojnásobek atp jinak některé loutky poškozené jsou třeba u ježibaby je ulomené chodidlo atp

Divala jsem se na loutky od Vojtěcha Sucharda,jde o jeho návrhy,tak ty jsou vysoko ceněny,jsou opravdu krásné,hodně propracované a hodně pohyblivé,obličeje loutek hodně propracované i malované,malé vady nejsou tak rozhodující vzhledem kdo vytvořil loutky.Držím Vám palce.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.