Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
Saska

Uživatel

Zaregistrován:
31. 3. 2012

#1 15. 4. 2012, 16:29

Dobrý den, ráda by jsem poprosila o radu a ocenění tohoto koberce. Rozměry jsou délka 175 cm a šířka 115 cm. Je to dědictví po babičce a v rodině ho máme už z dob před 2. světovou válkou. Ale domnívám se, že by mohl být ještě staršího data. Je mírně ochozený, ale bez děr a kompaktní. Děkuji.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#2 15. 4. 2012, 18:00

Tento koberec vypada jako Kelim,zajimalo by mne jestli je vlneny,nebo hedvabny
a jak je silny,vypada dobre a ty opotrebovana mista k jeho stari proste patri...

Profilový obrázek
Saska

Uživatel

Zaregistrován:
31. 3. 2012

#3 15. 4. 2012, 21:29

Dle mého názoru je osnova bavlněná a vlákna jsou velmi jemná a vlněná. Tloušťka je 5mm. Děkuji za Váš příspěvek 😉 .

Obrázky:

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#4 15. 4. 2012, 21:39

tu je nejaky kelim, prave skoncil v aukcii.
myslim ze cena vasho by sa mohla pohybovat velmi zhruba okolo takejto nejakej sumy.
to ze je jety mu na cene moze ubrat, alebo aj pridat.
podla typu kupujuceho.
inac pekny koberec.

http://www.ebay.co.uk/itm/Large-Kilim-Kelim-100-wool-heavy-hand-woven-rug-8-x4-11-/290695959439?pt=UK_Home_Garden_Rugs_SM&hash=item43aed4538f&autorefresh=true#ht_500wt_1416

jacisin76@yahoo.com

Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#5 16. 4. 2012, 00:20

trosku jsem se porozhledl a tedy:zda se,ze je to skutecne Kelim,delaly a delaji se
od Kavkazu az po evropskou cast Turecka a ceny jsou rozdilne podle provedeni
a stari,ten Vas ma zcela urcite hodnotu vyssi nez jakou dosahl koberec na horejsi aukci,nic bych na Vasem miste neuspechal...nedavno jsem cetl pribeh kdy
pani odnesla koberec k obchodniku s koberci,ktery ji vyplatil 1000 Eur,po case a
pres nekolik prekupniku se dostal ten koberec do Londyna,kde dosahl ceny pres
1,milion Eur,ta pani se soudila a presto nedostala ani korunu,o Eurech ani nepisu,s garanci ten Vas tolik nikdy nedosahne,ale zaruka kvality je zrejma(100
let stary,hezky vzor a barvy)a tak nasobte kazdou nabidku 2x...zlomte vaz😉

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#6 16. 4. 2012, 01:00

Dá-li se soudit dle fotek, nepřijde mi to jako nějak kvalitní provedení a stav je také slabší.
Docela podstatná věc k posouzení jako pohled v detailu na spodní stranu koberce tu také chybí.
Vememe-li to ale reálně, pokud nepatřili předkové k bohatému měšťanstvu nebo továrníkům, šlechtě a podobně, je šance na cennější kus velmi malá... 🙂

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#7 16. 4. 2012, 05:12
Dá-li se soudit dle fotek, nepřijde mi to jako nějak kvalitní provedení a stav je také slabší. Docela podstatná věc k posouzení jako pohled v detailu na spodní stranu koberce tu také chybí. Vememe-li to ale reálně, pokud nepatřili předkové k bohatému měšťanstvu nebo továrníkům, šlechtě a podobně, je šance na cennější kus velmi malá... 🙂

To nemusí být vždy pravda, dělal jsem pár let pro jedno velké starožitnictví a divil by ses jaké poklady přinášeli lidé u kterých bys to nejméně očekával.

Profilový obrázek
xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

#8 16. 4. 2012, 09:10

Mohli to byt napriklad zamestnanci vyse zminenych:)...

Profilový obrázek
Saska

Uživatel

Zaregistrován:
31. 3. 2012

#9 16. 4. 2012, 22:29

Moc děkuji všem za příspěvky. Alespoň jsem trošičku v obraze. Samozřejmě ten koberec má už opravdu hodně za sebou a jak už tady bylo zmíněno, tak babička byla přesně ta druhá skupina. Dostala ho od šlechty, kde v meziválečné době sloužila. A už v té době byl víc než zánovní 😉 .

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#10 17. 4. 2012, 07:52
Moc děkuji všem za příspěvky. Alespoň jsem trošičku v obraze. Samozřejmě ten koberec má už opravdu hodně za sebou a jak už tady bylo zmíněno, tak babička byla přesně ta druhá skupina. Dostala ho od šlechty, kde v meziválečné době sloužila. A už v té době byl víc než zánovní 😉 .

V tom prípade je vysoká pravdepodobnosť ,že ste bohatý človek.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.