Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Zdravím,
zdejší příspěvky nejsou zrovna nejmladší, ale začínám být zoufalá a tak to zkusím. Jako pár uživatelů z tohoto vlákna mám doma starou Singerovku. Je plně funkční a nechci se ji zbavovat ani když vím, že nemá valnou hodnotu, ale pro mě ji má... Bohužel ji chybí jedno kolečko, horní přiklápěcí deska s panty a "čudlíky" na všechny 4 zásuvky. Ráda bych měla stroj se všemi originálními díly a co nejdříve začala s renovací. Pomůže mi s tímto problémem někdo? Předem díky a pokud bude někdo potřebovat foto na srovnání, zašlu.

Zdědila jsem po matce také starý šicí stroj Singer. Má kulatý člunek - prý se jich vyrábělo v té době hodně. Zatím nemám stroj kde umístit bydlím v jedné místnosti. Našily jsme si setrama mnoho oblečení, naše matka ho zdědila po své mamince. Mohu poslat fotografie - pokud by se našel nějaký fanda sběratel, byla bych ráda, kdyby ten stroj mohl být někde vystaven. Vážím si práce lidí, kteří ho vyrobili a do sběru je ho škoda. Byl funkční, entl nemá. Nepoužívala jsem ho snad 30 let. Ozvěte se: A.Moravkova@quick.cz.

Pokud má někdo zájem o Singer z období roku 1925
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/singer-asi-z-roku-1925-14947

Pro milan1144 mám nabídku - šicí stroj SINGER neponořovací, vše původní a stále funkční. Jsou k němu i nějaké patky, cívky a další drobnosti, ale především je k němu původní, několikastránkový manuál. Patřil babičce, která se s ním po první světové válce přistěhovala z Německa. Myslím, že je to nezničitelná věc a byl bych rád, kdyby někomu ještě posloužila a udělala radost.
Případní zájemci pište na p461@seznam.cz.

No pokial stroj šije, tak by som ho nikdy na stol nepoužila, pretože to je barbarstvo. Ja som tak zachránila Ladu a teraz nedávno krásnu Singrovku, prečo tie šicie stroje sa zdedia do nesprávných rúk, ja za všetko platím a stroje obdivujem...a můžu psát i česky, takže prosím Vážení pokud vlastníte takovou to věc, respektujte ji a obdivujte, fakt ten stroj si to zasloží...😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.