Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
pretorian000

Uživatel

Zaregistrován:
19. 11. 2013

#1 16. 1. 2019, 23:16

Prosím, zda by mi někdo pomohl rozluštit tyto značky na příborech. Jedná se o puncovní značky nebo nějaké značky výrobce? Děkuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Adalbert

Uživatel

Zaregistrován:
15. 8. 2014

#2 17. 1. 2019, 11:34

Mohla by to být Velká Británie.
Pokud ano je značka WC, nebo WG monogramem výrobce - lze velmi snadno dohledat. S = rok výroby. Další značky jsou puncy - pokud je to stříbro, ale může to být i postříbřené a potom je tam značka puncovního úřadu. Vše uvedené je podrobně k dispozici na u.k. silver hallmarks a na mnoha dalších stránkách. Já bych Vám to klidně našel, ale z těch Vašich fotek se to přesně určit nedá.
Adalbert

Profilový obrázek
stator

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2013

#3 17. 1. 2019, 12:25

Striebro to nie je, punce tam nie sú žiadne, ale je to galvanicky postriebrený kov Britannia Metal, zliatina cínu medi a antimónu.

Výrobca: WG= William Gallimore, S=Sheffield, Anglicko 1863-1891, EP=electro plated, B= Britannia Metal, môže však značiť aj kvalitu postriebrenia B.

Profilový obrázek
pretorian000

Uživatel

Zaregistrován:
19. 11. 2013

#4 17. 1. 2019, 12:38

Díky za tip, už jsem to na netu našel. Je to opravdu postříbřené, ale dočetl jsem se, že se jedná o docela uznávanou značku. Věcná škoda, že se nejedná o kompletní sadu.

Profilový obrázek
stator

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2013

#5 17. 1. 2019, 12:41
Mohla by to být Velká Británie. Pokud ano je značka WC, nebo WG monogramem výrobce - lze velmi snadno dohledat. S = rok výroby. Další značky jsou puncy - pokud je to stříbro, ale může to být i postříbřené a potom je tam značka puncovního úřadu. Vše uvedené je podrobně k dispozici na u.k. silver hallmarks a na mnoha dalších stránkách. Já bych Vám to klidně našel, ale z těch Vašich fotek se to přesně určit nedá. Adalbert

Značka puncového úradu pri postriebrených výrobkoch nie je, ale iba ochranná známka výrobcu.

William Gallimore zaregistroval ochrannú známku v Sheffielde v roku 1867.

Profilový obrázek
kacena

Uživatel

Zaregistrován:
6. 1. 2019

#6 17. 1. 2019, 14:04
Díky za tip, už jsem to na netu našel. Je to opravdu postříbřené, ale dočetl jsem se, že se jedná o docela uznávanou značku. Věcná škoda, že se nejedná o kompletní sadu.

Ta lžíce s kočičkou k těm dalším nepatří. Je to část dětského příboru.

Profilový obrázek
kacena

Uživatel

Zaregistrován:
6. 1. 2019

#7 17. 1. 2019, 14:35

Ne lžička, ale vidlička. Mám z dětství stejný příbůrek, myslím, že jeho výrobce je Sandrik. Na vaší foto značku nelze rozeznat.

Profilový obrázek
Coronerr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 1. 2019

#8 22. 1. 2019, 15:16

Dobry den, nevite co je to za znacky.... poznam hlavu Diany ale ty ostatni nevim. U nožů a vidli cek me zajima hlavne ta vlaštovka.
A nevite jestli tyto pribory maji nejakou hodnotu? Dekuji za odpoved.

Obrázky:

Profilový obrázek
stator

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2013

#9 22. 1. 2019, 16:53

Takýmito obrázkami vytvárate ďalšiu hádanku, čo k čomu patrí. Fotografovať treba aj celý predmet a značky a punce s fotoaparátom s makrom.

Strieborná dvojzubá vidlička. Označená je československým puncm používaným od 1.3.1921 do 31.12.1928 pre väčší strieborný tovar, má elipsovitý obrazec s hlavou šohajky hľadiacej vľavo. Stupeň rýdzosti striebra 800/1000 je vyznačený vpravo arabskou číslicou 3 a dvomi zakrivenými čiarami v ohraničení. Iniciály AP v obdĺžniku so zalomenýmy vodorovnými stranami používala firma Alfred Pollak. Vidlička bola vyrobená v rokoch 1921-1928.

Nôž č. 3. Firma Bratři Bubelové Vsetín, Karel a jeho brat Viktor Bubela. Výrobky boli značené značkou vsetínskej továrne s tvarom dvoch písmen B na stromčeku v rokoch 1901-1950.

Profilový obrázek
Coronerr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 1. 2019

#10 22. 1. 2019, 18:14

Dekuji, vyfotim znovu a lepe

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.