No stačí se podívat třeba na to za kolik se daly například v letech 2002-5 nakoupit v aukcích České národní banky a jaké jsou dosahované aukční ceny dnes.
http://www.cnb.cz/cs/platidla/numismatika/prodej_sberatelskeho_materialu/aukce_dukaty/index.html
Tam se samozřejmě jednalo o orig.čs.dukáty a ne nějaké současné napodobeniny které jsou jen nafouknutou bublinou.

Již delší dobu se zájmem čtu toto vlákno a abych pravdu řekl, tak některé příspěvky jsou velmi zajímavé a musím říci, že jsou podle mne na hraně dobrého vychování, vždyť kupující určitě není nějaký duševně nemocný člověk (to jsem netušil, že v Bohnicích povolili chovancům internet...), autora toho výroku uvedeného v závorce neuvádím.
Ovšem na stranu druhou se podepisuji pod příspěky:
"Nepřijde vám chlapci přinejmenší hloupé urážet závistivejma řečma kupce toho dukátu. Není jen jeho věc do čeho investuje peníze. Kdyby se rozhodl investovat do psího výkalu jen to prostě jeho věc. Možná by jste se měli zajímat nejdříve o sebe a pak tlachat o druhém. Už jsem musel i já vložit příspěvek, neboť mi tohle tlachání o tom co kde jak koupil a platil, přijde fakt úplně zbytečné. Píšte si samozřejmě co chcete, ale neurážejte, neboť nikdo neuráží vás, že se klepete si koupit minci za tisíc korun."
"Pánové až čas ukáže zda dukát 2014 byl dobrou či špatnou investicí, Vaše dnešní predikce toho že dnes je dotyčný ňouma je zcela zcestná. Toto můžete říct za 10-15 let až se tato medaile bude prodávat buď za cenu kovu nebo výrazně nad současnou dosaženou cenou, toto nikdo nemůže dnes říci jak tomu bude do budoucna a příměr k malému dítěti je také dost zavádějící. Vemte si soukromou ražbu svatováclavského dukátu 1968 a 1973, tyto ražby se dnes neprodávají za cenu kovu, ale za několikanásobek.
Někdy je lepší se nevyjadřovat ke všemu jak má většina jedinců zde na fóru zvykem, ale vyjádřit se jen k problematice, které rozumí a kde si je silný v kramflecích.
Ano dukát 2014 je pár týdnů po emisní ceně nesmyslně vysoko, ale proč ne, je to střet nabídky a poptávky a vidíte na příhozech, že tam bylo více zájemců, kteří byli ochotni danou ražbu zaplatit nad cenou kovu.
Pro Vás to cenu nemá, pro jiné ano, tak je nesuďte!"
Takže pod tyto dva příspěvky se podepisuji (Vrba Zdeněk, člen ČNS pobočka Havířov).
Ovšem sám za sebe musím říci, že bych tento "svatováclavský dukát" nekoupil, ne snad pro jeho vysokou cenu, ale proto, protože novodobé ražby a to jak jablonecké tak také kremnické mincovny mě zajímají pouze teoreticky.

Omlouvam se, ale to s tim noumou nemelo vyznit jako urazka - vypadly mi tam na konci dve vety (ve spechu jsem upravoval a mozna umazal). Melo tam byt, ze ten vyskyt nekolika kusu na Aukru, Bazaru a kde vsude behem par dnu se mi jevi jako dost pocetny vzhledem k dosazenym cenam a taky ze sam jsem zvedav, jaka bude jeho cena za 5 let, mozna i za rok. A pak se mozna ukaze, ze noumove jsme my ostatni, co se nam to zda podezdrele😉
Trutnovak: no jo, mas recht, uz mlcim🙂

Pro "taho"
Napsal jste, že by jste tuto medaili nekoupil, ale já jsem stejného názoru, já také ne, protože mám jiné zájmy, takže Váš příspěvek byl napsán slušně, ovšem mě vadí jiné příspěvky, které byly napsány za hranou slušnosti.
Začíná mi to tu připomínat Aukro-fórum Sběratelství, kde někteří debatující pod "nulovým nickem" (měli těch nicků více), při psaní svých příspěvků byli sprostí a používali slovník 15-letých puberťáků, ovšem anonymně se dá napsat všechno, kdo ví kdo to byl například "superrapl" a jemu podobní?
Pro "petr1526"
Já nejsem autorem příspěvkú, pod které jsem se podepsal, pouze jsem je opsal, autoři jsou "frauke 14" a "Trutnovak", já bych to lépe nenapsal.

numismatik-fji - teraz si prekvapil. Príspevok od Frauke 14 považujem za najhorší nielen v tejto diskusii. Je plný hlúpostí v každej vete...😞
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Co se týče ceny Svatováclavských dukátů - a to i originálů - je určena jen mírou informovanosti kupujících a mírou jejich naivity. Takže ti naivní a neinformovaní je za tyto ceny kupují, ti informovaní realisté ne. Nemovitosti v USA kupovali taky svéprávní lidé a půjčky jim na to dávali opět svéprávní zaměstnanci bank. A jak to dopadlo. A tohle je totéž v bledě modrém (zlatém, chcete-li).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.